Skip to main content

Vakre Senja og idylliske Hamn

Senja kan være helt magisk på våren og sommeren. Midnattssolen, fjellene som ruver i landskapet og krystallklart vann blant nesten 100 øyer i Bergsfjorden gir en fascinerende ramme. Norges nest største øy ligger midt mellom Lofoten og Tromsø. På yttersiden av øya snirkler Den Nasjonale Turistveien seg langs fjordarmene og mellom fargerike fiskevær. Fortellertradisjonen er minst like rik som naturen er frodig og sagnet om «Senjatrollet» og «Mannen i Ausa» er to av de mest kjente.

Vi bor på det idylliske hotellet Hamn i Senja, et gammelt handelssted og fiskevær fra 1881, og som var fiskemottak helt frem til 1990. I dag er Hamn en perfekt base for å nyte noe av det vakreste Norges natur kan vise frem. Vi ønskes varmt velkommen til et hyggelig opphold i fantastiske omgivelser!

 • Opphold i fantastiske omgivelser på særegne Hamn i Senja
 • Rom med privat bad i flotte leiligheter
 • Se solnedgangen fra en utendørs «Hot Tub»
 • Fjordcruise på Bergsfjorden
 • Den Nasjonale Turistveien
 • Øl-smaking fra Senjas mikrobrygger

 

 Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Bardufoss - Senja

  Avreise med SAS kl. 1220, ankomst Bardufoss kl. 1405. Fra Bardufoss får vi en fin busstur via indre Troms og Finnsnes, før vi kommer til Senja og Hamn i Senja.

  Før middag blir det tid til å gjøre seg litt kjent med Hamn, som betyr «Havn». Og nettopp en trygg havn ytterst mot Storhavet har stedet vært for mange fiskere i hundrevis av år.
  I den rolige havnen ligger rekken av småholmer bundet sammen av moloer, med hovedbygg og sjøhus på innersida og en bratt fjellvegg på andre siden. Vi møtes til en felles middag i Storbrygga Spiseri, helt på kaikanten med storslått utsikt over havna og fjellene rundt.

  Oslo – Bardufoss - Senja
 • Rommene på Hamn

  Hver leilighet består av 2-3 rom (dobbeltrom/enkeltrom) og hvert rom har sitt eget bad.
  I tillegg har alle leiligheter et kjøkken, utstyrt for 6 personer med mikrobølgeovn, vannkoker, brødrister, kjøleskap, fryser, ovn, koketopp, oppvaskmaskin og presskanne (kaffe).
  På dager hvor lunsj ikke er inkludert, vil det derfor være mulig å ordne sin egen lunsj i leiligheten. Vi stopper på matvarebutikk i Finnsnes dag 1, for mulig innkjøp av matvarer.

  Rommene på Hamn
 • 2. dag: Historien om Hamn og ølsmaking

  Dagen starter med en god frokost. I dag skal vi bli litt bedre kjent med stedet og historien knyttet til Hamn når vi blir med en lokalguide på en vandring i fjæra med historiefortelling. Som gammelt handelssted og fiskevær fra 1881 sitter det mye historie i «veggene», ikke minst fra tiden hvor nikkelverket var i drift. Hamn var et velbygd handelssted med fiskebrygge, dampskipskai, butikk med pakkhus, bakeri, trandamperi, graksekokeri, ishus, rorbuer, fjøs og tinghus med gjesterom.

  Senja har også et eget mikrobryggeri, Senja Handbryggeri. I dag kommer de på besøk til Hamn for å gi oss en smak av ølsortene som brygges der samt at vi får lære litt mer om ølbrygging generelt.
  Vi møtes til en felles middag i Storbrygga Spiseri i kveld.

  Historien om Hamn og ølsmaking
 • Hot Tubs

  På Hamn finnes utendørs «hot tubs» og en ettermiddag under åpen himmel (i all slags vær) er et deilig avbrekk. Uformelle, maritime badedrakter tilbys som en del av pakken. Bør forhåndsbestilles, pristillegg. Det sies ellers at det er sunt med et kaldt bad og her har vi Atlanterhavet rett utenfor stuedøra som kan testes ut. Badstue er tilgjengelig.

  Hot Tubs
 • 3. dag: Den Nasjonale turistveien

  Dagen utflukt går langs deler av den Nasjonale turistveien, som slynger seg langs yttersiden av Senja. Dette er en 102 km lang vei mellom Gryllefjord og Botnhamn, som snor seg inn og ut av fjordene hvor vannet er rent, klart og kaldt. De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er det mest markante kjennetegnet på strekningen. I Bergsbotn ligger utsiktsplattformen som løfter oss over den mektige naturen, og på Tungeneset kan vi gå på gangbanen i sibirsk lerk som fører oss utover svabergene. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Og midt ute i Øyfjorden ligger utrolige Husøy, hvor de eldste husene er bardunert fast for å tåle den sterke vinden.

  Senja reflekterer det robuste og alvorlige fra en tid hvor folk måtte klare seg av fiske og karrig jordbruk. Kjøreturen tilbake til Hamn går på østsiden av Senja og vi får selv erfare hvorfor det sies at øya representerer et Norge i miniatyr.

  Før middag i Storbrygga Spiseri kan vi rusle ned på fiskebrygga og til båthavna i Hamn, eller sette oss på svaberget under fyrlykta og nyte den flotte utsikten over Bergsfjorden.

  Den Nasjonale turistveien
 • 4. dag: Valgfri formiddagsutflukt - vandretur

  Denne dagen kan man velge om man vil ta det med ro og nyte dagen i Hamn, eller om man vil være med på en vandretur. Ekstra påmelding og pristillegg.
  Vandreturen går til utsiktspunktet i Sukkertoppen-fjellet, som ligger rett ved Hamn. Herfra har vi en flott utsikt over Bergsfjorden som nytes sammen med en medbrakt nistepakke. Guide er med på turen og forteller om det vi ser. Turen tar ca. 2,5 time.

  Valgfri formiddagsutflukt - vandretur
 • Fjordcruise ettermiddag/kveld - inkludert

  I ettermiddag/kveld skal vi på fjordcruise i Bergsfjorden, en tur som byr på naturskjønne og eksotiske omgivelser. Til tross for strålende vakre strender, karibisk atmosfære og farger i skjærgården, vil temperaturen fort minne deg på at du faktisk er nord for Polarsirkelen. Ofte møter vi nysgjerrige seler, de elegante skarvene og havørnene. Magiske og unike naturopplevelser du kun finner her utenfor kysten av Nord-Norge. (På avgangen i juni drar vi ut i den lyse sommernatta med perfekt utsikt til midnattssola!)
  Middagen nytes nok en gang i Storbrygga Spiseri på kaikanten.

  Fjordcruise ettermiddag/kveld - inkludert
 • 5. dag: Senja – Bøvær - hjemreise

  Etter frokost og utsjekk starter vi på turen mot Bardufoss. Vi har imidlertid god tid denne dagen og kjører først ut til Bøvær, som ligger ytterst på nordsiden av Bøfjorden. Her ligger også «Kråkeslottet», et bygg som opprinnelig var et tradisjonelt fiskebruk men som i dag er arena for utstillinger og konserter. Et passende sted å stoppe for en matbit i dag kan være på Senjastua i Silsand, som er kjent for å servere ekte nordnorsk matopplevelse basert på lokale råvarer og tradisjonsrike oppskrifter fra Senja.
  Ankomst Bardufoss og avgang med SAS kl. 1700, med ankomst Oslo kl. 1850.

  Senja – Bøvær - hjemreise

Kart

Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80