Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

"Fire kjappe" med reiseleder Trude

Reiseleder Trude gir deg fire gode grunner til å dra på gruppereise med Peer Gynt Tours! 
 

Hvorfor velge gruppereiser med Peer Gynt Tours? 

Det å reise sammen med andre, gir så mange ekstraopplevelser. Du slipper å bruke tid på å finne høydepunktene på en plass selv, for det har allerede PGT gjort for deg! Du kan lene deg tilbake og bare nyte turen, få med deg alle inntrykk og glede deg over opplevelsen du får. På en gruppetur kan man finne nye venner, møte andre mennesker fra forskjellige deler av landet vårt og alltid ha noen å dele reisegleden med. Allikevel har du frihet til å gjøre akkurat det du selv har lyst til, enten det er å gå på egen oppdagelsesferd, nyte lokal mat og drikke, alene eller sammen med andre, slappe av eller finne frem til spennende steder og opplevelser på egenhånd. Eneste begrensningen du vil oppleve, er at du må være på plass når bussen eller flyet tar deg videre til nye, spennende steder.

Hvem møter man på tur? 

Åh for et mangfold! Her treffes brannmannen og snekkeren, bankfunksjonæren og helsearbeideren, pensjonisten og de med ferie til gode fra i fjor, de med 100 reiser bak seg og de som tar fly for første gang i sitt liv. De snakkesalige og de beskjedne, de med reisehåndboka som sengelektyre og de som er på tur for å oppleve én bestemt ting de har hørt om. Men alle som reiser med PGT har valgt denne turen for å komme hjem med et reiseminne i kofferten. Men vi treffer jo også de lokale der vi kommer. Lokalguiden som vet «alt» om en plass, kelneren på hotellet, som ikke vet hva godt han kan gjøre for oss, vi treffer torghandleren, vinbonden, bussjåføren som frakter oss trygt fra sted til sted, vi treffer andre reisende og lokalbefolkningen med andre skikker og hverdager enn vi har selv.

Hvor er ditt favoritt-reisemål – og hvorfor? 

Det er et svært vanskelig spørsmål. Jeg har hatt gleden av å reise mange plasser både i verden og i Europa. Men kanskje Italia ligger mitt hjerte nærmest. Turene til vakre Gardasjøen og etterpå til Tyrols majestetiske fjellheim er en flott tur. Verona med operaen er en opplevelse som man sent glemmer. Men turen til Roma, Firenze og Venezia har så utrolig mange høydepunkter å by på, at jeg vil slå et slag for den – også. Nei, dette er et vanskelig spørsmål. Jeg lærer og opplever så mye på alle turene mine at det er vanskelig å velge ut én spesiell tur. Men dette er jo et luksusproblem vil jeg si.

Hvilke reisemål burde alle oppleve – og hvorfor? 

Noen er glad i natur, noen er glad i kultur, noen i mat, noen i musikk og andre liker stillhet. Noen liker storbyens glam og vibrerende liv og andre vil oppleve rolige, dovne dager på et båtcruise nedover en langsomtflytende elv gjennom kultur og natur i skjønn forening. Og noen liker å utfordre kroppen på vandring samtidig som opplevelsene kommer til deg mens du går. Alt er et spørsmål om hva man søker. For meg personlig som er svært glad i kunst, kultur og «gamle stein», er en tur til Roma aldri feil. Her trasker man rundt i historiens sus. 2000 år gammel historie ligger vegg i vegg med moderne sivilisasjon. Mat, kunst, musikk, yrende folkeliv på piazzaer og stille gater med katter i smugene og klær til tørk fra balkongene i de øvre etasjer. Alle inntrykk mens man sliter sko på brostein som mennesker har brukt i århundrer. En kopp sterk kaffe på en fortausrestaurant mens man betrakter folkelivet, og etterpå en deilig pizza med et glass perlende vin til. Alt mens jeg føler meg knøtt liten, samtidig som mitt lille liv på forunderlig vis blir skrevet inn i historien. Storslagent!

Få mer inspirasjon her!

Jeg gleder meg til å treffe dere på tur igjen!
Hilsen reiseleder Trude

 

 

Hurtigsøk
Reisekalender
1/3Nordlysjakt og samisk kultur i AltaFra kr. 10 990,-
5/3Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
30/3Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 13 990,-
7/4Vandring og vin i PortugalFra kr. 15 990,-
9/4Elvebåtcruise i Belgia og HollandFra kr. 15 275,-
17/4Kroatia - YogaturFra kr. 9 790,-
20/4Vandretur JordanFra kr. 20 990,-
23/4Svalbard - eksotisk, vilt og vakkert Fra kr. 11 990,-
24/4Vandretur KyprosFra kr. 12 990,-
24/4Slovenia - YogaturFra kr. 14 590,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80