Skip to main content

Bærekraftsarbeidet årene 2022-2023

Gjennom disse årene startet Peer Gynt Tours opp en systematisk tilnærming til arbeidet for et mer bærekraftig reiseliv på mange områder. I februar 2022 fikk selskapet sertifisering som Travelife partner, etter å ha utarbeidet visjon for bærekraftsarbeidet, rapportert hvordan det jobbes, og satt opp aktivitetsplan for kommende periode.

På kontoret
Vi har utarbeidet og satt i verk nye og forbedrede kontorrutiner for en rekke områder. Det gjelder energiforbruk (strøm), innkjøp med fokus på miljø- og bærekraftsmerkede produkter (eks. kopipair, kaffe, vaskemidler etc.), avfallssortering, reduksjon av papirforbuk ol. Vi har blant annet besluttet å ikke lenger trykke vår store reisekatalog, men oppgradert vår webside med tilsvarende informasjon. Likeledes har vi i perioden digitalisert vår kundekommunikasjon i stor grad, og med det redusert ytterligere i papirbruk, kopiering, postgang ol.

Vi har gjennomført diverse internopplæringsmøter med fokus på de ulike områdene der vi som selskap kan jobbe for et mer bærekraftig reiseliv, og våre rutiner for dette,

Våre reiser og turprogram
Vi har i perioden startet tiltak for å gjøre våre reiser mer bærekraftige. Største enkelttiltak er at vi klimakompenserer for alle gruppebilletter vi kjøper på fly. Det vil si at alle som bestiller gruppereise med fly hos oss kan vite at de er med å klimakompenserer for flyreisen, som er den delen av reisen som står for klart størst CO2 utslipp. Tilsammen har vi kompensert ca. 3300 tonn CO2 i perioden 2022-2023.

I tillegg har vi lagt inn klare regler for å unngå aktiviteter som skader mennesker, dyr, planter, naturressurser eller som er sosialt/kulturelt uakseptable i våre turprogrammer.

Vi har også fokus på å velge hoteller som har en miljø-/bærekraftssertifisering så langt det er mulig. Det er veldig ulikt nivå på dette i forskjellige land i verden, og således ikke mulig i dag å kun benytte slike hoteller, men pr. desember 2023 var hotellene på 44% av våre feriereiser på vår nettside sertifisert.

Samarbeidspartnere og leverandører
For å lykkes med mer bærekraftige reiser, er vi avhengig av at våre samarbeidspartnere og leverandører har samme fokus på utvikling av tjenestene som oss. Vi har i perioden informert våre underleverandører om vårt arbeid, og oppfordrert dem til å selv starte på samme prosess som oss. Vi jobber for at de igjen skal påvirke sine underleverandører innen hotell, transport, servering ol. til å utvikle mer bærekraftige løsninger på destinasjonene. Samtidig har vi stilt krav om at vi ikke aksepterer barnearbeid eller noen form for ulovlig og utnyttende turisme. Vi kan observere et økt fokus på miljø- og bærekraft gjennom perioden hos mange av våre leverandører.

Våre kunder
I tillegg til det arbeidet vi allerede gjør med våre reiser for at de skal være mer bærekraftige, ønsker vi å veilede våre kunder til hva de selv kan gjøre på reise, og gi informasjon om reisene slik at de kan gjøre egne valg. Informasjon til kunder er tilgjengelig på våre nettsider, og vi har også utviklet egne logoer som kan gi den bevisste kunde veiledning når de skal velge mellom ulike reiser. Eksempelvis for hvilke reiser der hotell(ene) har miljø- eller bærekraftssertifisering. Eller reiser vi kan anbefale spesielt for bærekraft.

Mer om bærekraftsarbeidet i Peer Gynt Tours - klikk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80