Vandretur Tenerife

TeideTeide

Tenerife er full av vakre stier gjennom et variert landskap med store kontraster. Her kunne vi vandre uten stopp i måneder, uten å rekke over alle. Vi har derfor valgt ut en håndfull med turer som introduserer oss for noen av de nevnte kontrastene. Kjenner du bare sol- og strandliv på sørsiden av Tenerife, vil du garantert bli overrasket og betatt av det varierte landskapet nord på øya! Vi får oppleve alt fra «månelandskapet» rundt Teide til tropisk regnskog, historisk jordbrukslandskap, vingårder, landsbyer og fantastiske utsiktspunkter!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

 

 


Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise.

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo - Puerto de la Cruz

  Vi flyr til Tenerife sør. Transfer til den frodige nordsiden av øya. Innsjekk på Hotel Parque Vacacional Eden (3*) i Puerto de la Cruz. Hotellet ligger i et rolig område og har en vakker hage på 12 000 m2, svømmebassenger, bar, restaurant og kafé. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Erjos – Las Portelas

  Frokost. I dag starter vi vandringen i landsbyen Erjos. Vi følger en sti og får flott utsikt over fjellkjeden Teno og fjellandsbyen Masca; en av de mest pittoreske stedene på øya. Lunsjpakke underveis. På nedstigningen mot Las Portelas, stopper vi på en liten gård. Buss til Garachico for en liten byvandring med mulighet for å kjøpe lokal iskrem. Felles middag på hotellet.
  Kjøretid: ca. 2 timer. Vandring: ca. 9,5 km. Varighet vandring: ca 4,5 timer. Høydeforskjell: opp ca. 290 m./ned ca. 630 m.

  Erjos – Las Portelas
 • 3. dag: Cruz del Carmen – Chinamada

  Etter frokost blir det busstransfer til Gofio Mill i Anaga, og stopp ved utsiktspunktet La Jardina underveis. Vi fortsetter til Cruz del Carmen hvor vi starter dagens vandring. Vi gjør oss kjent i Anaga Rural Park som er et beskyttet naturområde med forrevne topper og dype raviner. Dyrelivet og de sjeldne plantene i den magiske skogen gir oss følelsen av at tiden har stått stille i millioner av år. Vi ankommer landsbyen Chinamada. Her kan vi slappe av eller bli med på vandring rundt Chinamada og opp til utsiktspunktet Aguaiade. 3-retters lunsj med drikke på en sjarmerende familierestaurant i en grotte. Felles middag på hotellet.
  Kjøretid: 2 timer. Vandring: 6–8 km. Varighet vandring: ca. 3-4 timer. Høydeforskjell: opp ca. 375 m./ned ca. 750 m.

 • 4. dag: Puerto de la Cruz

  Frokost. Fridag. Noen vil kanskje ha en rolig dag ved svømmebassenget, mens andre kanskje vil bruke tiden i byen der det er gode handlemuligheter. Mot pristillegg er det også mulig å delta på valgfri hval- og delfinsafari inkludert lunsj. Felles middag på hotellet.

  Puerto de la CruzPuerto de la Cruz
 • 5. dag: Chinyero - vandring og tapas

  Etter frokost vandrer vi i frodige skoger og grønne daler, blant vulkaner og sletter med vingårder, mandel- og fikentrær. Stopp ved El Calvario de los Baldíos som markerer det siste vulkanutbruddet på øya. Vi får høre mer om naturen, historien og geologien i området. Etter vandringen nyter vi tapas og vin på en gammel finca, Los Partidos. Vi besøker også et økomuseum hvor vi får lære om vulkaner, vegetasjon, mikroklima og vinproduksjon på øya. Felles middag på hotellet.
  Vandring: 6 km.

 • 6. dag: Teide og Roques de Garcia National Park

  Frokost. I dag vandrer vi opp til et utsiktspunkt på Teide. Storslagen utsikt over det vulkanske landskapet i Teide Nasjonalpark som er på UNESCO’s verdensarvliste. Vi fortsetter til Roques de Garcia og vandrer i vulkanlandskapet. Vi får se Roque Cinchado - den mest fotograferte fjellformasjonen i verden. Lunsjpakke på vandringen, og felles middag på hotellet.
  Kjøretid: 2,5 timer. Vandring: ca. 8 km. Varighet vandring: 4 timer. Høydeforskjell: ca. 300 m.

  Roque CinchadoRoque Cinchado
 • 7. dag: Las Lagunetas – Agua Garcia

  Frokost. Buss til Las Lagunetas hvor vi starter vandringen til Agua Garcia. Vi går i et landskap med fjell og skog. Området spiller en viktig rolle når det gjelder jordvern og opprettholdelse av grunnvannskildene. Buss til vingården Bodegas Monje. Vi lærer om gårdens historie, og får servert 3-retters lunsj med viner av topp kvalitet. Fra terrassen har vi flott utsikt over Teide og kysten. Felles middag på hotellet.
  Kjøretid: 1,5 timer. Vandring: ca. 9,5 km. Varighet vandring: 3,5–4 timer. Høydeforskjell: opp ca. 100 m./ned ca. 730 m.

 • 8. dag: Puerto de la Cruz – Oslo

  Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og direktefly tilbake til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
07.03.2024Oslo LufthavnVandretur TenerifeMer enn 818 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:                  Kr. 1.900,-
Tillegg for hval- og delfinsafari:  Kr. 800,- 

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

P.g.a. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se her for flere vandreturer!