Vandringer og moskus på Dovrefjell

Bli med oss på en flott tur til Dovrefjell Nasjonalpark! I dette barske fjellterrenget troner ikoniske Snøhetta høyest av alle fjell og her holder selveste Moskusoksen til, sammen med villrein, jerv og fjellrev. Vi skal gå en del av «Pilegrimsruten» og vi skal vandre i det mektige fjellterrenget. Om man ikke velger å klyve helt til topps på Snøhetta, kan man nyte panoramautsikten fra «Viewpoint Snøhetta». Vi bor godt og spiser godt på Kongsvold Fjeldstue, som fra gammelt av var en skysstasjon. De eldste bygningene er fra 1720 og både Pilegrimsleden og Kongeveien går gjennom tunet. En kveld blir det også foredrag om historiske hendelser på Dovrefjell.

Vanskelighetsgrad 2/4 (av 5)

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Kongsvold

  Individuell ankomst med bil eller tog til Kongsvold stasjon. Fra stasjonen er det kort gåavstand til Kongsvold Fjellstue (ca. 650 m). Vi ønskes velkommen til fjells, orienterer om oppholdet og får servert en 3-retters middag i restauranten.

  Ankomst Kongsvold
 • 2. dag: Vandring til Viewpoint Snøhetta / Snøhetta

  I dag smører vi en god nistepakke til frokost. Husk termos! Med Hjerkinn som utgangspunkt har vi to valg for dagens vandring.

  Vel tilbake på Kongsvold er dagens opplevelser kveldens samtaleemne, mens vi nyter en deilig 3-retters middag sammen.

 • Alternativ 1- lett tur

  Fra Hjerkinn går vi opp til Viewpoint Snøhetta, utsiktspaviljongen på Tverrfjellet, tegnet av arkitektkontoret Snøhetta. Spektakulær arkitektur med flott natur som kulisser, gjør dette til en unik opplevelse. Herfra har vi utsikt direkte mot Snøhetta-massivet, med sine fire fjelltopper som alle er over 2000 meter høye. Et mektig og imponerende skue! Det blir ca. 5 km lang vandring oppe på Hjerkinn før retur med buss til Kongsvold.
  Varighet; 3-4 timer, Lengde; ca. 5 km

  Alternativ 1- lett tur
 • Alternativ 2 - krevende tur

  Fra Hjerkinn transporteres vi inn til Snøheim med skyttelbuss. Dette gjøres for å begrense ferdselen i området for å verne om den unike villreinstammen på Dovrefjell. Med Snøheim som utgangspunkt venter ca 800 høydemeter før vi kan stå på Dovrefjells tak. Vi går på sti, over bekker og vandrer en del i steinur. En del seige motbakker gjør turen forholdsvis krevende og passer for den som er vant med å gå i fjellet. Gode fjellsko er nødvendig! Belønningen får vi når vi står på toppen og i klarvær kan skue utover både Trollheimen og Rondanes topper!
  Varighet; ca. 8 timer, Lengde; ca. 10 km, Stigning; ca. 770 m.

  Alternativ 2 - krevende tur
 • 3. dag: Moskussafari

  Dovrefjell Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor man kan se den imponerende moskusen. Sammen med en lokalguide er sannsynligheten stor for å få oppleve dette majestetiske urdyret i sitt rette element. Ofte møter vi også reinsdyrflokker og fjellryper i løpet av turen, så dette er en unik opplevelse for de fleste. Vi tar med nistepakke på turen, som også omfatter en del vandring i tillegg til busskjøring. Hvorvidt turen legges opp med buss og vandring eller kun vandring, vil avhenge av hvor moskusen oppholder seg på dette tidspunktet.
  Det er fint turterreng og passer for de fleste som er vant til å gå på tur, men med en del stigning for å komme over tregrensen dersom vandringen starter fra Kongsvold.
  Varighet; 5-6 timer, noe stigning
  Deilig 3-retters middag på Kongsvold om kvelden.

  Moskussafari
 • 4. dag: Pilegrimsleden og historiske hendelser på Dovrefjell

  Etter en god frokost skal vi i dag på en halvdags vandring på Pilegrimsleden. Gudbrandsdalsleden, som strekker seg fra Oslo til Trondheim, er den lengste Pilegrimsleden i Norge og var hovedveien til Nidaros i middelalderen. Her har tusener av pilegrimer gått før oss og man kan lett la seg inspirere av natur- og kulturlandskapet. Fra Kongsvold Fjellstue går vi et stykke langs Vårstigen, en gammel veistrekning, nevnt som en del av Pilegrimsleden allerede i 1182. Stien var først beregnet kun for gående og ridende og mange steder var den så smal at to ryttere knapt kunne møtes. I dag er det bygd stødige og gode broer der stien krysser elver. Hvor langt vi går langs Vårstigen, vurderes etter været og dagsformen. Vi er tilbake til Kongsvold til lunsj. Varighet; 3-4 timer, noe stigning.

  Før middag blir det foredrag om historiske hendelser på Dovrefjell. Vi får høre om da de fire fjellstuene på Dovrefjell ble brent under den store Nordiske krigen på 1700-tallet, og om illegalt arbeid i området under siste krig.

  Oppholdet på Kongsvold avsluttes med en 3-retters middag.

 • 5. dag: Hjemreise

  Etter en god frokost må vi tenke på hjemturen, enten den går med bil eller med tog fra Kongsvold stasjon.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
19.06.2022Oppmøte på KongsvoldVandringer og moskus på DovrefjellMer enn 87 990,-BestillMer informasjon
28.08.2022Oppmøte på KongsvoldVandringer og moskus på DovrefjellMer enn 87 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg enkeltrom: Kr. 1.750,- p.p.

Denne turen starter med oppmøte på Kongsvold Fjeldstue. Man kan kjøre selv eller ta toget (Dovrebanen) til Kongsvold stasjon. Herfra er det bare ca. 650 meter å gå til fjellstua.

Vanskelighetsgrad 2/4 (av 5)

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 45 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.