Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Kongsvold

  Individuell ankomst med bil eller tog til Kongsvold stasjon. Fra stasjonen er det kort gåavstand til Kongsvold Fjellstue (ca. 650 m). Vi ønskes velkommen til fjells, orienterer om oppholdet og får servert en 3-retters middag i restauranten.

  Kongsvold Fjellstue
 • 2. dag: Vandring til Viewpoint Snøhetta / Snøhetta

  I dag smører vi en god nistepakke til frokost. Husk termos! Med Hjerkinn som utgangspunkt har vi to valg for dagens vandring.

  Vel tilbake på Kongsvold er dagens opplevelser kveldens samtaleemne, mens vi nyter en deilig 3-retters middag sammen.

 • Alternativ 1- lett tur

  Fra Hjerkinn går vi opp til Viewpoint Snøhetta, utsiktspaviljongen på Tverrfjellet, tegnet av arkitektkontoret Snøhetta. Spektakulær arkitektur med flott natur som kulisser, gjør dette til en unik opplevelse. Herfra har vi utsikt direkte mot Snøhetta-massivet, med sine fire fjelltopper som alle er over 2000 meter høye. Et mektig og imponerende skue! Turen går på delvis oppgåtte stier, men ellers i lett terreng og er tilpasset naturglade mennesker i alle aldre. Gode tursko anbefales. Det blir ca. 6,5 km lang vandring oppe på Hjerkinn før retur med buss til Kongsvold.
  Varighet; 3-4 timer, Lengde; ca. 6,5 km

  Alternativ 1- lett tur
 • Alternativ 2 - krevende tur

  Fra Hjerkinn transporteres vi inn til Snøheim med skyttelbuss. Dette gjøres for å begrense ferdselen i området for å verne om den unike villreinstammen på Dovrefjell.
  Med Snøheim som utgangspunkt venter ca. 800 høydemeter før vi kan stå på Dovrefjells tak. Vi går på sti, over bekker og vandrer i en god del grov steinur. En del seige motbakker gjør turen forholdsvis krevende og passer for den spreke, og som er vant med å gå i fjellet. Gode fjellsko er nødvendig! Belønningen får vi når vi står på toppen og i klarvær kan skue utover både Trollheimen og Rondanes topper! Forbehold om at vær- og snøforhold gjør turen mulig.
  Varighet; ca. 8 timer, Lengde; ca. 6 km, Stigning; ca. 770 m.

  Alternativ 2 - krevende tur
 • 3. dag: Moskussafari

  Dovrefjell Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor man kan se den imponerende moskusen. Sammen med en lokalguide er sannsynligheten stor for å få oppleve dette majestetiske urdyret i sitt rette element. Ofte møter vi også reinsdyrflokker og fjellryper i løpet av turen, så dette er en unik opplevelse for de fleste. Vi tar med nistepakke på turen, som også omfatter en del vandring i tillegg til busskjøring. Hvorvidt turen legges opp med buss og vandring eller kun vandring, vil avhenge av hvor moskusen oppholder seg på dette tidspunktet.
  Det er fint turterreng og passer for de fleste som er vant til å gå på tur, men med en del stigning for å komme over tregrensen dersom vandringen starter fra Kongsvold.
  Varighet; 5-6 timer, noe stigning
  Deilig 3-retters middag på Kongsvold om kvelden.

  Moskussafari
 • 4. dag: Pilegrimsleden og historiske hendelser på Dovrefjell

  Etter en god frokost skal vi i dag på en halvdags vandring på Pilegrimsleden. Gudbrandsdalsleden, som strekker seg fra Oslo til Trondheim, er den lengste Pilegrimsleden i Norge og var hovedveien til Nidaros i middelalderen. Her har tusener av pilegrimer gått før oss og man kan lett la seg inspirere av natur- og kulturlandskapet. Fra Kongsvold Fjellstue går vi et stykke langs Vårstigen, en gammel veistrekning, nevnt som en del av Pilegrimsleden allerede i 1182. Stien var først beregnet kun for gående og ridende og mange steder var den så smal at to ryttere knapt kunne møtes. I dag er det bygd stødige og gode broer der stien krysser elver. Hvor langt vi går langs Vårstigen, vurderes etter været og dagsformen. Vi er tilbake til Kongsvold til lunsj. Varighet; 3-4 timer, noe stigning.

  Før middag blir det foredrag om historiske hendelser på Dovrefjell. Vi får høre om da de fire fjellstuene på Dovrefjell ble brent under den store Nordiske krigen på 1700-tallet, og om illegalt arbeid i området under siste krig.

  Oppholdet på Kongsvold avsluttes med en 3-retters middag.

  Vårstigen
 • 5. dag: Hjemreise

  Etter en god frokost må vi tenke på hjemturen, enten den går med bil eller med tog fra Kongsvold stasjon.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.