Vandretur South-West USA

Bli med på en roadtrip med vandringer i Ville Vesten! Den sørvestlige delen av USA er utelukkende et eventyr med røde fjellandskap, mektige canyons, spektakulære nasjonalparker og ørken. Vi skal innom statene Utah, Arizona og Nevada – hvor naturen er helt annerledes enn noe annet sted. I Utah skal vi vandre i Bryce Canyon og Zion Nasjonalpark. I Arizona skal vi til Grand Canyon som er verdens største fjellkløft, samt kjøre en del av Route 66 - før vi avslutter turen i fascinerende Las Vegas i Nevada.  Vi kan love store naturopplevelser og scener som kunne vært hentet rett ut fra en westernfilm.

Vanskelighetsgrad: 4 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 125 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Oslo Lufthavn – Frankfurt – Las Vegas – Utah
Vi flyr med British Airways via London til Las Vegas, Nevada. Transfer til Utah og vårt hotell Best Western Plus Zion Canyon Inn & Suites (3*) som ligger rett ved inngangen til Zion National Park i mai og på La Quinta Inn by Wyndham Zion Park (3*) i Springdale i oktober. Her skal vi bo i to netter. Kjøreturen tar ca. 2,5 timer, og vi stopper underveis slik at alle kan kjøpe seg et måltid på egen regning.    

2. dag             I Utah – Vandring i Zion Nasjonalpark
Frokost. I dag skal vi vandre i Zion Nasjonalpark med lokalguide. Den viktigste attraksjonen i parken er Zion Canyon som på det dypeste er 800 meter. Canyonen er frodig og har et utrolig fargespill i fjellmassivene. Vi går først Angels Landing; en populær topptur. Turen er anstrengende og bratt, og den siste delen går på en smal fjellrygg. Fra toppen får vi en uforglemmelig utsikt over Zion Canyon. Siste delen passer ikke for de med høydeskrekk, men det er også en fin tur om man velger å ikke gå helt til topps. Vi kombinerer vandringen med vandreruten Lower Emerald Pool som er en enkel rute. Vi pakker med oss lunsj og spiser ute i det fri. Om kvelden spiser vi amerikansk pizza. Vandredistanse: ca. 9 + 2 km. Varighet: totalt ca. 5,5 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 450 høydemeter (Angels Landing)/20 høydemeter (Lower Emerald Pool).

3. dag             Vandring i Bryce Canyon, Utah  – Page, Arizona
Frokost og utsjekk. I dag skal vi vandre i spektakulære Bryce Canyon – som er full av klippespir, såkalte hoodoos, som står tett i tett. Vi skal vandre ruten Queen´s Garden/Navajo Loop i kombinasjon med Peek-A-Boo Loop Trail. Vi spiser niste underveis. Sen ettermiddag kjører vi over grensen til Arizona, og sjekker inn på Country Inn & Suites by Radisson (3*) i den lille byen Page. Middag på egen regning. Vandredistanse: ca. 10 km. Varighet vandring: 6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 180/450 høydemeter.

4. dag              I Arizona – Lake Powell og Hopi indianerreservat – Tusayan
Frokost og utsjekk. I dag forflytter vi oss til Tusayan. Vi bruker hele dagen på turen. Vi kjører først til Lake Powell og stopper ved utsiktspunktene Carl Hayden Visitor Center ved Glen Canyon Dam og Glen Canyon Overlook. Etterpå fortsetter vi til Tuba City i Hopi Reservation – et fredet området som er forbeholdt Hopi indianerstammen. Her spiser vi lunsj på egen regning, og har tid til å besøke Navajo Interactive Museum, Navajo Code Talkers Museum eller Moenave Dinosaur Tracks. Tidlig kveld ankommer vi Tusayan; den minste byen i Arizona – og sjekker inn på Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn (4*). Middag på egen regning.

5. dag             I Arizona – Vandring i Grand Canyon 
Etter frokost kjører vi til Grand Canyon for heldags vandring. USAs mektigste canyon er et naturlig underverk, dannet av Coloradoelven. Vi får en storslått utsikt over et ørkenaktig landskap med dramatiske klipper, oaser og røde fjellformasjoner – og det blir en helt spesiell vandring i dette landskapet. Under vandringen får vi servert lunsj av guidene våre. Middag på egen regning. Vandredistanse: 14,5 km. Varighet: 4-5 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 1.000 høydemeter.

6. dag             I Arizona – fridag/helikoptertur i Grand Canyon  (mot tillegg)
Frokost. Mulighet til å ta en rolig dag på hotellet med innendørs- og utendørs basseng. For de som ønsker, er det mulig å delta på en spektakulær helikoptertur over Grand Canyon. Denne turen er mot tillegg og må bestilles samtidig med turen. Anbefales! Det er evt. også mulig å bestille privat guidet tur i en av løypene du ikke fikk tatt dagen før (mot tillegg). Lunsj og middag på egen regning.   

7. dag             Arizona – Route 66 – Las Vegas, Nevada
Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen mot Nevada og den verdensberømte storbyen, Las Vegas. Noe av ruten går langs Route 66. Flott kjøretur, ca. 4 timer. Underveis stopper vi i Kingman for å spise lunsj på Mr.  D´z 50-talls Diner på Route 66. Dette er stilig! Vi ankommer Las Vegas på ettermiddagen, og sjekker vi inn på Hampton Inn Tropicana (3*) for de to siste nettene. Tid ved svømmebassenget for de som ønsker. Kvelden fri for å se på livet på hovedgaten «The Strip», ta turen opp i Stratosphere tårnet eller til å få med seg et show eller en konsert.

8. dag                   I Nevada – Las Vegas og vandring i Red Rocks
Frokost. I dag tar vi en vandretur i ørkenen utenfor Las Vegas, Red Rocks. Vi følger ruten til Turtlehead Peak som gir en fantastisk utsikt over Red Rock Canyon. Vi spiser nistepakke ute i det fri. Ettermiddagen fri til å slappe av ved bassenget, dra på shopping eller til «The Strip». Om kvelden spiser vi felles avskjedsmiddag. Vandredistanse: 8 km. Varighet: 4 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 600 høydemeter.

9. dag                   Formiddagen fri og hjemreise fra Las Vegas
Frokost. Vi har dagen i Las Vegas. Mulighet til å melde seg på utflukter mot tillegg eller til å kose seg ved svømmebassenget på hotellet. Transfer til flyplassen og retur med British Airways mot Europa på nattfly.  

10. dag                 Ankomst Oslo Lufthavn
Mellomlanding i London og ankomst Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av lokal vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.  

Powered by Travelize