Vandretur Tyrol

Tyrol er et kjent reisemål for mange nordmenn, og en av årets nye vandreturer går nettopp hit. Her skal vi bo hele 7 døgn i landsbyen Igls like ved olympiabyen Innsbruck. Med tusenvis av merkede vandreløyper i de tyrolske fjellene så er det mye å velge i, og vår lokale partner har plukket ut et variert utvalg turer blant disse.  Vanskelighetsgraden er satt til 3 og 4, så på denne turen bør man være i rimelig god form, og fjellvant. Men vi byr også på andre opplevelser,- både besøk i det flotte keiserpalasset i Innsbruck, en tur til toppen av hoppbakken Berg-Isel, klosterbesøk og spenstige turer med taubane.

Rabatt
  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
   mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag           Gardermoen - München - Igls i Tyrol
Fly fra Oslo Lufthavn om formiddagen til München flyplass. Transport herfra i egen buss til Igls i Tyrol – som ligger like ved olympiabyen Innsbruck. I landsbyen Igls skal Hotel Bon Alpina (3*) være vårt hjem i 7 netter. Et lite svømmebasseng finnes både inne og ute, og hotellet har både lobbybar og egen restaurant. Felles middag.

2. dag           Vandretur i Navis-dalen (1710 m.o.h.)
Frokost. Avreise med buss og lokal vandreguide til Navis-dalen (1340 m.), der dagens vandretur starter. I denne fredelige dalen lever de gamle jordbrukstradisjonene fremdeles. Dagens rute fører deg forbi idylliske enger, gjennom skogen og opp til en høyde på 1710 m.o.h. Underveis har man fantastisk utsikt til fjellene i Stubai-alpene og til fjellkjeden Kalkkögel - der høyeste fjelltopp ligger på 2.804 meters høyde. I løpet av dagen inkludert 2-retters lunsj på Naviser Hütte, en alpe-restaurant. Retur med buss. Middag på hotellet.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 370 meter.  Varighet vandring: 1,5 - 2 timer. Vanskelighetsgrad: 3

3. dag           Vandretur til Arzler Alm (1067 m.o.h.) Taubane til Seegrube (1905 m.o.h.)
Frokost. Avreise med buss og lokal vandreguide til Rum. (750 m.o.h.) Herfra blir det en stigning til Arzler Alm (1067 m.o.h.), herfra får man en fantastisk utsikt over Inn-dalen. Tyrolsk 2-retters lunsj inkludert ved Arzler Alm. Turen videre går langs en skogssti ned til Hungerburg (806 m.o.h.), der vi tar en taubane opp til Seegrube på 1905 meters høyde. Også herfra storslått panoramautsikt over Inn-dalen og fjelltoppene i Ziller-dalen. Etterhvert tar vi taubanen til Hungerburg igjen, og videre derfra med kabelbane til Innsbruck. Herfra med buss tilbake til hotellet vårt. Felles middag.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 500 meter.  Varighet vandring: 3 timer.   Vanskelighetsgrad: 3-4

4. dag           Ikke vandring. Hele dagen i olympiabyen Innsbruck
Frokost. Avreise til Innsbruck – her besøker vi først toppen av den kjente hoppbakken Berg-Isel, og turen opp dit går med kabelbane og heis.  Deretter byr vi på sightseeing med engelskspråklig lokalguide i sentrum av Innsbruck. Da får man oppleve både byens verdensberømte «gulltak» i Gamlebyen samt byens flotte keiserpalass. Ettermiddagen fritt til egne opplevelser i Tyrols flotte hovedstad - lunsj i egen regi. Om kvelden drar vi til landsbyen Natters, der vi ved ankomst blir geleidet til gjestgiveriet Natterer Boden, som er kjent for sin gode mat. 3-retters middag og musikalsk underholdning inkludert her. 

5. dag           Vandretur til Birgitköpflhaus (2098 m.o.h.)
Frokost. Avreise med buss og lokal vandreguide til Axamer Lizum (1300 m.o.h.)  -  der vår vandretur starter. Ferden går i flotte omgivelser opp passet mot fjellkjeden Kalkkögel. Denne fine turregionen strekker seg over hele 77,7 km², -og har fjelltopper fra 690 m.o.h. opp til hele 3087 m.o.h.  Denne dagen vil vi kunne nyte en fantastisk utsikt over Stubai-dalen. Turen fortsetter til Birgitköpflhaus (2098 m.o.h.), og her er 2-retters lunsj med tyrolske spesialiteter inkludert i en typisk fjellhytte. Etter lunsj fortsetter turen over de alpine beiteområdene ved Birgitz (1808 m.o.h.) ned til Adelshof (1315 m.o.h.)  Hjemreise med buss. Felles middag.
Distanse: 8 km. Høydeforskjell: 800 meter. Varighet vandring: 5 timer.   Vanskelighetsgrad: 4

6. dag           Vandretur Kühtai - Stams - Dortmunder Hütte (Opp til 2.470 m.o.h.)
Frokost. Avreise med buss og lokal vandreguide til Kühtai. (2.020 m.o.h.)  Turen går gjennom den pittoreske Sellrain-dalen til Kühtai – som er Østerrikes høyest beliggende vintersportssted. Fra 2.020 m.o.h. kan man her nyte den flotte panoramautsikten mot staselige alper, vakker natur og innsjøene Hirscheben og Plenderle. Deretter går vi opp til Drei-Seen-Hütte (2.281 m.o.h.)  Snart blir det i Feldringalm servert 2-retters lunsj med tyrolske spesialiteter. Etter lunsj fortsetter vi til en demning ved Finstertaler-innsjøen, videre til Hohe Mute (2.395 m.o.h.) og ned til Dortmunder Hütte i Kühtai. På vei hjemover besøker vi også cistercienserklosteret Stams Abbey. Retur til Igls – felles middag.
Distanse: 9 km. Høydeforskjell: 450 meter.  Varighet vandring: 4,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3-4

7. dag           Ikke vandring. Hele dagen fri. 
Frokost. Hele dagen fritt til egne aktiviteter. Noen vil slappe av på hotellet, andre drar til fjells - eller til nabobyen Innsbruck for shopping og avkobling der. Felles middag på hotellet om kvelden.

8. dag           Igls – München – Gardermoen
Etter frokost er det på tide å ta farvel med Tyrol for denne gang, og vi kjører raskeste vei til flyplassen i München. Herfra blir det utpå ettermiddagen hjemreise tilbake til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize