Arktisk sommereventyr på Svalbard

Sommeren på Svalbard er vill og vakker! Om sommeren danner vakre farger og kontraster rammen rundt store isbreer og majestetiske fjell. Svalbard har en overraskende rik flora og en uendelig arktisk tundra med en tallrik fauna. Man omfavnes også av en unik stillhet som bare brytes av tusenvis av sjøfugl som hekker på Svalbard om sommeren. Longyearbyen har dessuten midnattssol fra 19. april - 23. august, og selv i dette riket med dagslys hele døgnet, vil vi føle at dagen ikke er lang nok. Svalbard er en arktisk juvel som bare må oppleves! Man behøver ikke å være "villmann" for å delta i friluftslivet på Svalbard. Vi bor fast på Coal Miners´ Cabins i Longyearbyen, og tar deg med på flotte naturopplevelser med godt kvalifiserte lokalguider med nødvendig sikkerhetsutstyr. Det er også mulig å bli med på dagstur med båt til det nedlagte russiske gruvesamfunnet Pyramiden og den turkise Nordenskiöldbreen Vanskelighetsgrad: 4

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag            Gardermoen – Longyearbyen. Sightseeing og villmarksaften
Fly fra Oslo Lufthavn til Longyearbyen. Busstransfer til Coal Miner´s Cabins som ligger øverst i Longyeardalen, ca. 2 km fra sentrum. Etter 2. verdenskrig ble det bygd åtte bolighus samt lomp, vaskeri og messe for gruvearbeiderne her. I dag er Coal Miner´s Cabins et komfortabelt og rimelig overnattingssted. Sightseeing til fots i Longyearbyen. Når klokken viser kveld skal vi på villmarksaften i Camp Barentz i Adventdalen. Campen har en flott beliggenhet hvor vi kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidligere vitenskapelig forskning. Svalbardreinen er et vanlig syn i dette området. Vertskapet serverer akevitt, varm mat, dessert og bålkaffe mens de holder et lite foredrag om isbjørnen og viser bilder fra Svalbard.

2. dag            Fottur over Larsbreen til Trollsteinen
Etter frokost tar vi fatt på dagens fottur. Vi krysser en liten elv før vi går opp morenelandskapet som er formet av flerfoldige tonn is ved foten av Larsbreen. Dette er en kombinert fot- og bretur. Siste del av turen går på en fjellrygg der utsikten er formidabel. Landskapet er majestetisk, og utsikten fra Trollsteinen (849 m.o.h.) er garantert verdt slitet på veien opp. Vi koser oss med niste og nyter utsikten. Longyearbyen har mange bra spisesteder, og det er middag på egen regning i dag. 
Varighet: ca.  6 timer. Brevandring: Enkel (ikke behov for å gå i taulag). Vandring: Krevende bratt og ulendt terreng.                                               

3. dag            Båttur til Pyramiden og Nordenskiöldbreen (mot tillegg)
Frokost. Mot tillegg er det mulig å bli med på dagstur med M/S ”Langøysund” til det nedlagte russiske gruvesamfunnet Pyramiden og  den mektige Nordenskiöldbreen. Pyramiden ligger vakkert til, og alt er intakt selv om gatene er øde. I løpet av turen passerer vi også Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset på Kapp Thordsen og fuglefjellet på Diabas. Guiden om bord deler sine arktiske historier og kunnskap om Svalbard. Underveis serveres også et varmt måltid. Turens varighet ca. 10 timer. Middag om kvelden på egen regning.

4. dag            Fottur til Nordenskiöldtoppen
Etter frokost tar vi fatt på dagens fottur for å nyte arktisk luft og for å få en flott utsikt mot Longyearbyen. Vi skal til en av de høyeste fjelltoppene rundt Longyearbyen, Nordenskiöldtoppen på 1.050 m.o.h. Fjellet var fra 1837 og tiden utover det 19. århundret dominert av vitenskapelige undersøkelser, og fjellet er derfor oppkalt etter den svenske forskeren Nordenskiöld. Vi passerer Sverdrupsbyen og går opp den trange Tverrdalen og fortsetter langs ryggen mot toppen. Medbrakt lunsj.
Felles tre-retters middag i Funktionærmessen .
Turens varighet: ca. 8 timer. Krevende bratt og ulendt terreng.

5. dag            Longyearbyen – Gardermoen
Frokost. Transfer til flyplassen for retur med fly til Oslo Lufthavn.   

Powered by Travelize