Pilegrimsvandring i Spania

Pilegrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela.

Vi følger deler av den mest kjente pilegrimsruten, fra Astorga til Santiago de Compostela. Vandringene går gjennom vakre landskap; rike på klostre, katedraler, godt bevarte middelalderbyer og gamle steinbruer. Vel framme i Santiago de Compostela ønskes vi velkommen av den storslåtte romanske katedralen hvor vi også finner apostelen Jakobs grav. I middelalderen var Santiago de Compostela ett av Europas viktigste pilegrimsmål, og fortsatt går mange ”caminoen" som representerer en hovedpulsåre i europeisk kulturhistorie. Vi går minst 100 km for å få det offisielle diplomet for pilegrimer, ”Compostelana”. Alle vandrer i sitt eget tempo.

Rabatt
 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

  

Pris fra kr.:
15 990,-
Dager:9
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Madrid t/r, 8 overnattinger i dobbeltrom, 8 frokoster og 8 middager, transfers med buss iflg. programmet, følgebuss under vandringene dag 2-6, sightseeing Avila, Santiago de Compostela og Madrid, entré katedralen i Santiago de Compostela og i Salamanca, lokalguide/vandreguide på hele turen, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Madrid – Avila
Fly til Madrid. Transfer med vår guide til Hotel Cuatro Postes (4*) i Avila. Sightseeing i byen som står på UNESCOs verdensarvliste for sin bymur og romerske kirker. Middag.  

2. dag        Avila – Astorga – Foncebadon – Riego de Ambrás – Ponferrada
Vi kjører til Astorga hvor vi ser Episcopal Palace av Gaudí, fra utsiden. Start vandring i Foncebadon. Stopp ved jernkorset, 1490 m.o.h. og høyeste punkt på ruten. Vi avslutter i Riego de Ambrás. Transfer til Ponferrada og Hotel El Castillo (3*). Middag.
Distanse: 17 km. Varighet: 4,5 timer.

3. dag        Ponferrada – O Cebreiro – Triacastela – Sarria
Første stopp er O Cebreiro, en sjarmerende fjellandsby, 1293 m.o.h. Vi vandrer oppover til Alto do Poio, 1337 m.o.h., hvor vi finner pilegrimsmonumentet til ære for alle pilegrimer, og ender i Triacastela, 662 m.o.h. Transfer til Hotel Mar de Plata (gjestehus) i Sarria. Middag.
Distanse: 20,5 km. Varighet: 5,5 timer.  

4. dag        Sarria – Portomarin – Lugo
Etappen fra Sarria til Portomarín går gjennom vakre omgivelser med elver, skog, landsbyer, gårder og klosterruiner. I Portomarín ble den eldste bydelen med vilje ble lagt under vann under byggingen av et damanlegg i 1962. 250 høydemeter opp/350 høydemeter ned. Transfer til Gran Hotel Lugo (4*). Middag.
Distanse: 21,6 km. Varighet: 5,5 timer.

5. dag        Lugo – Palas de Rei – Castañeda – Lugo
Vi vandrer fra Palas de Rei; en viktig middelalderby – til Castañeda. Transfer til hotellet i Lugo. Middag.
Distanse: 23 km.  Varighet: 6 timer.

6. dag        Lugo – Pedrouzo – Santiago de Compostela
Vi passerer små landsbyer, og stopper i Lavacolla hvor pilegrimene gjorde seg presentable før ankomst Santiago. Etter hvert ser vi spirene på den sagnomsuste katedralen i Santiago de Compostela. Målet er nådd! Start: 300 m.o.h., stigning 15 km til Monte de Gozo på 372 m.o.h. Utdeling av pilegrimsbeviset og innsjekk på Hotel Hesperia Peregrino (4*) for to netter. Middag.
Distanse: 20,1 km. Varighet: 5,5 timer.

7. dag        Santiago de Compostela
Sightseeing til fots og pilegrimsmesse i katedralen kl. 12. Ettermiddagen fri. Middag på lokal restaurant.

8. dag        Santiago de Compostela – Salamanca – Madrid
På vei til Madrid, stopper vi i Salamanca – med sin særegne skjønnhet, flotte katedraler, monumenter og torg. Tid på egenhånd før vi fortsetter til Madrid for panoramatur med buss. Innsjekk på Hotel Holiday Inn Calle Alcala (4*), 6 km/15 minutter med metro fra Madrid sentrum. Middag.    

9. dag        Madrid – Gardermoen
Sightseeing i Madrid til fots. Kunst- og kulturmetropolen har imponerende arkitektur, brede avenyer og smug. Lunsj på egen regning. Transfer til flyplassen i Madrid, og direktefly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. 

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
12/9 Oslo Lufthavn Pilegrimsvandring i Spania Mer enn 8 15 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom:         Kr.  2.500,-
Avbestillingsbeskyttelse 6 % av turens totalpris per person

Pga. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Overnattingsstedene langs pilegrimsruten er enkle. De fleste rom har eget bad, men det kan forekomme på noen steder at man må dele bad. 

Vanskelighetsgrad: 3

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize