Pilegrimsvandring i Spania

Pilegrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela.

Vi følger deler av den mest kjente pilegrimsruten, fra Astorga til Santiago de Compostela. Vandringene går gjennom vakre landskap; rike på klostre, katedraler, godt bevarte middelalderbyer og gamle steinbruer. Vel framme i Santiago de Compostela ønskes vi velkommen av den storslåtte romanske katedralen hvor vi også finner apostelen Jakobs grav. I middelalderen var Santiago de Compostela ett av Europas viktigste pilegrimsmål, og fortsatt går mange ”caminoen" som representerer en hovedpulsåre i europeisk kulturhistorie. Vi går minst 100 km for å få det offisielle diplomet for pilegrimer, ”Compostelana”. Alle vandrer i sitt eget tempo.

Denne turen kan nå kun spesialbestilles for grupper på minimum 10 personer!

Rabatt
 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

  

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Madrid – Avila
Fly til Madrid. Transfer med vår guide til Hotel Cuatro Postes (4*) i Avila. Sightseeing i byen som står på UNESCOs verdensarvliste for sin bymur og romerske kirker. Middag.  

2. dag        Avila – Astorga – Foncebadon – Riego de Ambrás – Ponferrada
Vi kjører til Astorga hvor vi ser Episcopal Palace av Gaudí, fra utsiden. Start vandring i Foncebadon. Stopp ved jernkorset, 1490 m.o.h. og høyeste punkt på ruten. Vi avslutter i Riego de Ambrás. Transfer til Ponferrada og Hotel El Castillo (3*). Middag.
Distanse: 17 km. Varighet: 4,5 timer.

3. dag        Ponferrada – O Cebreiro – Triacastela – Sarria
Første stopp er O Cebreiro, en sjarmerende fjellandsby, 1293 m.o.h. Vi vandrer oppover til Alto do Poio, 1337 m.o.h., hvor vi finner pilegrimsmonumentet til ære for alle pilegrimer, og ender i Triacastela, 662 m.o.h. Transfer til Hotel Mar de Plata (gjestehus) i Sarria. Middag.
Distanse: 20,5 km. Varighet: 5,5 timer.  

4. dag        Sarria – Portomarin – Lugo
Etappen fra Sarria til Portomarín går gjennom vakre omgivelser med elver, skog, landsbyer, gårder og klosterruiner. I Portomarín ble den eldste bydelen med vilje ble lagt under vann under byggingen av et damanlegg i 1962. 250 høydemeter opp/350 høydemeter ned. Transfer til Gran Hotel Lugo (4*). Middag.
Distanse: 21,6 km. Varighet: 5,5 timer.

5. dag        Lugo – Palas de Rei – Castañeda – Lugo
Vi vandrer fra Palas de Rei; en viktig middelalderby – til Castañeda. Transfer til hotellet i Lugo. Middag.
Distanse: 23 km.  Varighet: 6 timer.

6. dag        Lugo – Pedrouzo – Santiago de Compostela
Vi passerer små landsbyer, og stopper i Lavacolla hvor pilegrimene gjorde seg presentable før ankomst Santiago. Etter hvert ser vi spirene på den sagnomsuste katedralen i Santiago de Compostela. Målet er nådd! Start: 300 m.o.h., stigning 15 km til Monte de Gozo på 372 m.o.h. Utdeling av pilegrimsbeviset og innsjekk på Hotel Hesperia Peregrino (4*) for to netter. Middag.
Distanse: 20,1 km. Varighet: 5,5 timer.

7. dag        Santiago de Compostela
Sightseeing til fots og pilegrimsmesse i katedralen kl. 12. Ettermiddagen fri. Middag på lokal restaurant.

8. dag        Santiago de Compostela – Salamanca – Madrid
På vei til Madrid, stopper vi i Salamanca – med sin særegne skjønnhet, flotte katedraler, monumenter og torg. Tid på egenhånd før vi fortsetter til Madrid for panoramatur med buss. Innsjekk på Hotel Holiday Inn Calle Alcala (4*), 6 km/15 minutter med metro fra Madrid sentrum. Middag.    

9. dag        Madrid – Gardermoen
Sightseeing i Madrid til fots. Kunst- og kulturmetropolen har imponerende arkitektur, brede avenyer og smug. Lunsj på egen regning. Transfer til flyplassen i Madrid, og direktefly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. 

Powered by Travelize