Pilegrimsvandring i Spania

Pilegrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela.

På denne turen er vi pilegrimer. Vi følger siste etappe av den mest kjente pilegrimsruten, fra Sarria til Santiago de Compostela. Vandringene går gjennom vakre landskap; rike på klostre, katedraler, godt bevarte middelalderbyer og gamle steinbruer. Vel framme i Santiago de Compostela ønskes vi velkommen av den storslåtte romanske katedralen - med den rikt utsmykkede portalen ”Portico de la Gloria”. Her finner vi også apostelen Jakobs grav. I middelalderen var Santiago de Compostela ett av Europas viktigste pilegrimsmål, og fortsatt går tusener ”caminoen”, som representerer en hovedpulsåre i europeisk kulturhistorie. Vi skal gå minst 100 km for å få utdelt det offisielle diplomet for pilegrimer, ”Compostelana”. Alle vandrer i sitt tempo.
Vanskelighetsgrad: 3

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Madrid
Fly fra Oslo Lufthavn via London til Madrid. Transfer til Hotel Principe Pio. Det er ikke uten grunn at den spanske hovedstaden regnes som en av Europas ledende kunst- og kulturmetropoler. Her finner vi verdensberømte museer og imponerende arkitektur, brede avenyer og smug. Vi tar en ettermiddagssightseeing før vi spiser middag på lokal restaurant.

2. dag        Madrid – Sarria
Frokost på hotellet. I dag skal vi kjøre til Sarria. I Sarria sjekker vi inn på hostellet DP Cristal hvor vi skal overnatte for natten.  Individuell lunsj og ettermiddagen til avslapping. Felles middag.

3. dag        Sarria – Portomarín
Etter frokost vandrer vi fra Sarria til Portomarín. Den første etappen går gjennom en rekke små landsbyer og i vakre omgivelser. Underveis ser vi et skilt, som viser at vi har 100 km igjen av vandringen mot Santiago de Compostela. Stopp ved en kirke fra det 12. århundre før vi fortsetter til As Rozas. Landskapet etter As Rozas domineres av åkrer, elver og skog. På gårdene kan vi se de typiske hórreos (stabbur), og i Vilachá står ruinene etter Loio-klosteret. Etter mange små grender ankommer vi Portomarín, der den eldste bydelen med vilje ble lagt under vann under byggingen av et damanlegg i 1962. Individuell lunsj underveis. Vi tar inn på Pousada de Portomarin, og spiser felles middag. Distanse: 22 km. Varighet: 5 t 30 min. Høydeforskjell: 250 høydemeter opp og 350 høydemeter ned.

4. dag        Portomarín – Palas de Rei
Frokost før vi tar fatt på dagens vandring. Vi passerer Castromaior. Videre kommer vi til Ventas de Narón, hvor det var et stort slag mellom kristne og arabere i år 820. Videre til Prebisa og Lameiros med San Marcos kapell. Vi ender opp i Palas de Rei, som var en viktig middelalderby med et kongelig sykehus. Individuell lunsj. Innsjekk på hostellet La Cabaña. Felles middag. Distanse: 25 km. Varighet: 6 t 15 min. Høydeforskjell: 350 høydemeter opp og 150 høydemeter ned.

5. dag       Palas de Rei – Melide
Frokost. Vi starter i Palas de Rei, og går mot Coruña-provinsen, der Santiago de Compostela ligger. Pilegrimsveien går for det meste mellom jorder og skogholt. Vel inne i Coruña-provinsen ser vi en vei som ble mye brukt av pilegrimer i middelalderen. Videre går vi til Disicabo og Furelos, der en bru fra middelalderen fører oss til Melide. Her møtes to pilegrimsruter, og landsbyen har et vakkert sentrumsområde og flere historiske kirker og kapeller. Individuell lunsj. Transport til Hotel Carlos 96. Felles middag. Distanse: 15 km. Varighet: 4 timer. Høydeforskjell start: 600 m.o.h., slutt: 500 m.o.h.

6. dag        Melide – Arzúa
Frokost. Vi passerer flere landsbyer og ankommer Castañeda, der de hadde kalksteinsovner som ble brukt under byggingen av Santiago-katedralen. Etter hvert ankommer vi Arzúa - siste by før Santiago. Vi nærmer oss målet! Individuell lunsj underveis. I Arzúa sjekker vi inn på Pension Pedrouzo Rúa. Felles middag. Distanse: 13,6 km. Varighet: 4 timer. Høydeforskjell start: 500 m.o.h., flere opp og nedover stier, slutt: 310 m.o.h.

7. dag        Arzúa – Pedrouzo
Frokost. Vi passerer landsbyene Calzada, Calle og Rúa – og det er ingen tvil om at vi er på El Camino, pilegrimsveien.  Individuell lunsj. I Pedrouzo sjekker vi inn på Pension Pedrouzo. Felles middag. Distanse: 19,4 km. Varighet: 5 timer. Høydeforskjell start: 310 m.o.h., flere opp og nedover stier, slutt: 200 m.o.h.

8. dag        Pedruozo – Santiago de Compostela
Etter frokost skal vi i dag gå siste etappen mot Santiago de Compostela. Vi stopper i Lavacolla, der pilegrimene pleide å vaske seg og gjøre seg presentable før de ankom Santiago. Individuell lunsj, og etter hvert ser vi spirene på den sagnomsuste katedralen i Santiago de Compostela. Målet er nådd! Compostelet - beviset på at vi har gjennomført pilegrimsvandringen, fås utlevert her. Vi sjekker inn på Hospederia San Martin Pinario, og spiser middag på lokal restaurant. Distanse: 20,1 km. Varighet: 5,5 timer. Høydeforskjell start: 300 m.o.h., stigning 15 km til Monte de Gozo på 400 m.o.h.

9. dag        Santiago de Compostela – Madrid – Gardermoen
Tidlig frokost og transfer til flyplassen i Madrid. På veien får vi tid til å fordøye litt av turopplevelsen, gnagsårene, mystikken og nye vennskap før vi setter oss på flyet, som tar oss direkte til Oslo Lufthavn. En pilegrimsvandring til Santiago de Compostela byr helt klart på fine minner for livet!  

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Powered by Travelize