Marokko – med vandringer i Atlasfjellene

Røde fjellsider og orientalske lukter i solnedgang.

Bli med på rundtur i et land, hvor kultur og natur virkelig er annerledes. Vi skal til Atlasfjellene, Nord-Afrikas lengste fjellkjede, hvor vi også skal på vandringer. Turen byr på helt spesielle opplevelser. Vi møter grønne terrasser og daler, okrafargede berberlandsbyer, imponerende fjellsider og vannfall. Her lukter det lavendel, oregano og timian som blandes med duften av trekull fra nærmeste berberlandsby. Vi får se kvinner i fargerike drakter som er i ferd med å lage dagens tagine; en gryterett med kjøtt, grønnsaker og mengder av velsmakende krydder. Berberne bor ofte langt oppe i fjellene, og på denne turen vil du komme i nær kontakt med deres kultur og tradisjoner. Vi har også to netter i fargerike Marrakech. Vanskelighetsgrad: 3.

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Marrakech med Djemaa el Fna
Fly fra Oslo Lufthavn til Marrakech. Lokalguide og buss tar oss med til Riad Celia/Riad L´Arabesque. Om kvelden tar vi hestedrosje til det berømte torget Djemaa el Fna, som er på UNESCOs verdensarvliste. Torget var tidligere et samlingspunkt for dromedarkaravanene fra Sahara. Her er det mange lukter, smaker og synsinntrykk. Tamme slanger titter opp fra bastkurver, og skomakere og spåkvinner sitter side om side. Stemningen kan ikke beskrives med ord. På kveldstid forvandler torget seg til verdens største utendørsrestaurant, og vi spiser felles middag her.

2. dag        Marrakech – Ait Ben Haddou
Fra Marrakech går veien videre over Høye Atlas til kasbahbyen Ait Ben Haddou. Nær Tichkapasset på over 2.200 m.o.h. spiser vi piknik lunsj. Vi ankommer Ait Ben Haddou og sjekker inn på Auberge Etoile Filante D´Or. Ait Ben Haddou er kjent for sine kasbaher bygget av soltørket leire, halm og jord, og takket være disse spesielle bygningene er byen på UNESCOs verdensarvliste. Ait Ben Haddou er også kjent fra storfilmer som "Lawrence of Arabia" og "The Gladiator". Vi tar en ettermiddagsvandring på ca. 3 ½ time til berberbyen Tamdaghet. Felles middag.

3. dag         Ait Ben Haddou – Siroua fjellene – Taroudant
Vi reiser gjennom et karrig fjell- og ørkenlandskap til Siroua fjellene. Underveis stopper vi i en teppeproduserende landsby, Ait Ouarerda. Besøket er spesielt arrangert for vår gruppe. I Siroua fjellene blir det vandring på 5 km tur /retur til en landsby hvor vi får servert enkel lunsj. Vi kjører deretter over store safranområder i Talouine, og gjennom vakre fjellområder med frodige dalfører og olivenlunder til den gamle byen Taroudant. Innsjekk på Hotel Palais Salam. Felles middag.

4. dag        Taroudant – Talgjount – Ouled Berhil
Liten rundtur i Taroudant. Vi besøker medinaen og haremspalasset fra 1700-tallet som nå er hotell. Det var her Bertolucci spilte inn filmen "The sheltering sky". Vi fortsetter til Talgjount hvor vi starter dagens vandring på 3-4 timer. Området har oliven- og johannesbrødtrær samt argantreet med sine oljerike frukter som har vært verdsatt av menneske og geiter i uminnelige tider. Piknik lunsj underveis. Etter vandringen kjører vi til Ouled Berhil og sjekker inn på Riad Hida. Dette er et gammelt adelspalass ombygget til hotell, med stor vakker hage med sitrustrær, påfugler og et stort svømmebasseng. Til middag får vi servert hjemmelaget couscous og appelsiner med kanel.

5. dag         Ouled Berhil – Tizi N´Test – Imlil
Vi kjører over det flotte fjellpasset Tich N´Test på 2.000 m.o.h., og besøker moskeen i Tin Mel. Enkel lunsj hos Abdou som har en bitte liten kafé ved moskeen. Vi fortsetter med buss til startpunktet for dagens vandring som tar ca. 3 timer. Deretter fortsetter vi med buss til Imlil, som ligger ved Toubkal National Mountain Park. Nasjonalparken utgjør en grønn oase mot det ellers tørre landskapet. Turen går gjennom et kupert landskap med olivenlunder og vakre små berberbyer. I Imlil sjekker vi inn på Riad Dar Assarou hvor vi skal bo i to netter. Vi spiser felles middag.

6. dag        Imlil – Toubkal Mountain
Frokost. I dag skal vi på tur i Høy Atlasfjellene. Her oppe på over 1.800 m.o.h., venter blomstrende enger og snøkledde fjelltopper. Vi kan i tillegg til alpekråker og alpekaier, også få øye på kongeørn og lammegribb - og om våren møtes vi av gule narsisser og blå lavendel. Vi går til Sidi Shamharouch og tilbake til Imnane-dalen, en vandring på 16 kilometer. Vi spiser lunsj underveis, og felles middag på riaden.  

7. dag        Imlil – Marrakech
Etter frokost kjører vi til fargerike Marrakech. Alle byens bygninger og ringmurer er i samme jordfarge. Vi går til den vakre Koutobia-moskeen og til medinaen med sine souker og trange smug. I de fargerike basarene kan vi kjøpe billige sko og klær, keramikk, etniske smykker, tepper og lampeskjermer. Etter individuell lunsj besøker vi det lokale kryddermarkedet. Innsjekk på Riad Celia/Riad L´Arabesque, og felles middag.

8. dag         Marrakech – Gardermoen
Frokost. Formiddagen til egen disposisjon eller de som ønsker kan besøke den flotte Majorelle hagen (entré ikke inkludert). Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Powered by Travelize