Skip to main content

Marokko – med vandringer i Atlasfjellene

Røde fjellsider og orientalske lukter i solnedgang.

Bli med på rundtur i et land hvor kultur og natur virkelig er annerledes. Vi skal først til Atlasfjellene - Nord-Afrikas lengste fjellkjede, hvor vi også skal på vandringer. Vi møter grønne terrasser og daler, okrafargede berberlandsbyer, imponerende fjellsider og vannfall.

Her lukter det lavendel, oregano og timian som blandes med duften av trekull fra nærmeste berberlandsby, hvor kvinner i fargerike drakter er i ferd med å lage dagens tagine. Berberne bor ofte langt oppe i fjellene, og på turen vil du komme i kontakt med deres kultur og tradisjoner. Vi skal også bo to netter i fargerike Marrakech.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Denne turen kan nå kun spesialbestilles for grupper på minimum 10 personer!

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Marrakech med Djemaa el Fna  
Fly fra Oslo Lufthavn til Marrakech. Lokalguide og buss tar oss med til Hotel Almas. Om kvelden tar vi hestedrosje til det berømte torget Djemaa el Fna. Torget var tidligere et samlingspunkt for dromedarkaravanene fra Sahara, og her er det mange lukter, smaker og synsinntrykk. På kveldstid forvandler torget seg til verdens største utendørs-restaurant. Felles middag her.  

2. dag        Marrakech – Ait Ben Haddou 
Fra Marrakech går veien videre over Høye Atlas til kasbahbyen Ait Ben Haddou. Nær Tichkapasset på over 2.200 m.o.h., spiser vi piknik lunsj. Vi ankommer Ait Ben Haddou og sjekker inn på Riad Dar Mouna. Ait Ben Haddou er kjent for sine kasbaher bygget av soltørket leire, halm og jord, og derfor er byen også på UNESCOs verdensarvliste. Ait Ben Haddou er også kjent fra storfilmen "Lawrence of Arabia". Vi tar en ettermiddagsvandring på ca. 3 ½ time til berberbyen Tamdaghet. Felles middag.

3. dag        Ait Ben Haddou – Siroua fjellene – Taroudant
Vi reiser gjennom et karrig fjell- og ørkenlandskap til Siroua-fjellene - underveis stopp i en teppeproduserende landsby. I Siroua fjellene blir det vandring til en liten landsby – enkel lunsj her. Vandreturen t/r er på 5 km. Vi kjører deretter over store safranområder i Talouine, mot den gamle byen Taroudant. Innsjekk på Riad Le Jasmin som ligger utenfor byen (OBS! Vi beklager feil informasjon i katalogen. Overnattingssted er endret  etter at katalogen ble trykket). Felles middag.

4. dag        Taroudant – Talgjount – Taroudant
Liten rundtur i Taroudant. Vi besøker medinaen og haremspalasset fra 1700-tallet - som nå er et hotell. Vi fortsetter til Talgjount hvor vi starter dagens vandring på 3-4 timer. Området har oliven- og johannesbrødtrær samt argantrær med oljerike frukter. Piknik underveis. Etter vandringen kjører vi tilbake til vårt hotell. Felles middag.  

5. dag        Taroudant – Tizi N´Test – Imlil
Vi kjører over det flotte fjellpasset Tich N´Test på 2.000 m.o.h., og besøker moskeen i Tin Mel. Enkel lunsj hos Abdou som har en bitteliten kafé ved moskeen. Vi fortsetter til Ijoukak for dagens vandring på ca. 3 timer. Deretter buss til Imlil, som ligger ved Toubkal National Mountain Park, - en grønn oase i det ellers tørre landskapet. I Imlil sjekker vi inn på Riad Dar Assarou (noen rom er i annekset) hvor vi skal bo i to netter. Felles middag.

6. dag        Imlil – Toubkal Mountain – Imlil
Frokost. I dag skal vi på tur i Høye Atlasfjellene. Her oppe på over 1.800 m.o.h., venter blomstrende enger og snøkledde fjelltopper. Vi kan i tillegg til alpekråker og alpekaier, også få øye på kongeørn og lammegribb. Vi går til Sidi Shamharouch og tilbake til Imnane-dalen, en vandring på 16 kilometer. Vi spiser lunsj underveis, og felles middag på riaden.

7. dag        Imlil – Marrakech  
Etter frokost kjører vi til fargerike Marrakech – der alle byens bygninger og murer er i samme jordfarge.  Vi går til den vakre Koutobia-moskeen og til medinaen med sine souk’er og trange smug. Etter individuell lunsj besøker vi det lokale kryddermarkedet. Innsjekk på Hotel Almas, og felles middag. 

 

8. dag        Marrakech – Gardermoen

Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. De som ønsker kan besøke den flotte Majorelle-hagen (Entré ikke inkl.)  Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 

Det er viktig å merke seg at dette er en rundtur med kortere vandringer underveis, og at det er en del busskjøring på turen. Turen byr på mange og helt spesielle opplevelser. Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet.

Video

Kart

Reisekalender
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
13/6Stavanger og Haugalandet med GDFra kr. 15 990,-
14/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 11 990,-
14/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 15 990,-
5/7Elvebåtcruise - DonauFra kr. 18 990,-
17/7Dalarna og Siljansjøen med GDFra kr. 10 550,-
26/7FinnmarkFra kr. 17 490,-
16/8Vandretur WalesFra kr. 18 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80