Marokko – med vandringer i Atlasfjellene

Røde fjellsider og orientalske lukter i solnedgang.

Bli med på rundtur i et land, hvor kultur og natur virkelig er annerledes. Vi skal til Atlasfjellene, Nord-Afrikas lengste fjellkjede, hvor vi også skal på vandringer. Turen byr på helt spesielle opplevelser. Vi møter grønne terrasser og daler, okrafargede berberlandsbyer, imponerende fjellsider og vannfall. Her lukter det lavendel, oregano og timian som blandes med duften av trekull fra nærmeste berberlandsby. Vi får se kvinner i fargerike drakter som er i ferd med å lage dagens tagine; en gryterett med kjøtt, grønnsaker og mengder av velsmakende krydder. Berberne bor ofte langt oppe i fjellene, og på denne turen vil du komme i nær kontakt med deres kultur og tradisjoner. Vi har også to netter i fargerike Marrakech.  Vanskelighetsgrad: 3.

Nye avreisedatoer planlegges for 2019 – følg med!

 

 

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Marrakech med Djemaa el Fna  
Fly fra Oslo Lufthavn til Marrakech. Lokalguide og buss tar oss med til Hotel Almas. Om kvelden tar vi hestedrosje til det berømte torget Djemaa el Fna, som er på UNESCOs verdensarvliste. Torget var tidligere et samlingspunkt for dromedarkaravanene fra Sahara. Her er det mange lukter, smaker og synsinntrykk. Tamme slanger titter opp fra bastkurver, og skomakere og spåkvinner sitter side om side. Stemningen kan ikke beskrives med ord. På kveldstid forvandler torget seg til verdens største utendørsrestaurant, og vi spiser felles middag her.  

2. dag        Marrakech – Ait Ben Haddou 
Fra Marrakech går veien videre over Høye Atlas til kasbahbyen Ait Ben Haddou. Nær Tichkapasset på over 2.200 m.o.h., spiser vi piknik lunsj. Vi ankommer Ait Ben Haddou og sjekker inn på  Riad Maktoub (Riad Dar Mouna på avgang i oktober). Ait Ben Haddou er kjent for sine kasbaher bygget av soltørket leire, halm og jord, og takket være disse spesielle bygningene er byen på UNESCOs verdensarvliste. Ait Ben Haddou er også kjent fra storfilmer som "Lawrence of Arabia" og "The Gladiator”. Vi tar en ettermiddagsvandring på ca. 3 ½ time til berberbyen Tamdaghet. Felles middag.

3. dag        Ait Ben Haddou – Siroua fjellene – Taroudant
Vi reiser gjennom et karrig fjell- og ørkenlandskap til Siroua fjellene. Underveis stopper vi i en teppeproduserende landsby, Ait Ouarerda. I Siroua fjellene blir det vandring til en liten landsby hvor vi spiser en enkel lunsj. Vandringen tur/retur er på 5 km. Vi kjører deretter over store safranområder i Talouine, og gjennom vakre fjellområder med frodige dalfører og olivenlunder til den gamle byen Taroudant. Innsjekk på Hotel Jnane Ines. Felles middag.

4. dag        Taroudant – Talgjount – Taroudant
Liten rundtur i Taroudant. Vi besøker medinaen og haremspalasset fra 1700-tallet som nå er et hotell. Det var her Bertolucci spilte inn filmen ”The sheltering sky”. Vi fortsetter til Talgjount hvor vi starter dagens vandring på 3-4 timer. Området har oliven- og johannesbrødtrær samt argantreet med sine oljerike frukter som har vært verdsatt av menneske og geiter i uminnelige tider. Piknik underveis. Etter vandringen kjører vi tilbake til vårt hotell i Taroudant og spiser felles middag.

5. dag        Taroudant –  Tizi N´Test – Imlil
Vi kjører over det flotte fjellpasset Tich N´Test på 2.000 m.o.h., og besøker moskeen i Tin Mel. Enkel lunsj hos Abdou som har en bitteliten kafé ved moskeen. Vi fortsetter med buss til Ijoukak som er startpunktet for dagens vandring. Vi legger ut på en ca. 3 timers vandring før vi fortsetter med buss til Imlil, som ligger ved Toubkal National Mountain Park. Nasjonalparken utgjør en grønn oase mot det ellers tørre landskapet. Turen går gjennom et kupert landskap med olivenlunder og vakre små berberbyer.  I Imlil sjekker vi inn på Riad Dar Assarou hvor vi skal bo i to netter. Felles middag.

6. dag        Imlil – Toubkal Mountain – Imlil
Frokost. I dag skal vi på tur i Høy Atlasfjellene. Her oppe på over 1.800 m.o.h., venter blomstrende enger og snøkledde fjelltopper. Vi kan i tillegg til alpekråker og alpekaier, også få øye på kongeørn og lammegribb - og om våren møtes vi av gule narsisser og blå lavendel. Vi går til Sidi Shamharouch og tilbake til Imnane-dalen, en vandring på 16 kilometer. Vi spiser lunsj underveis, og felles middag på riaden.  

7. dag        Imlil – Marrakech  
Etter frokost kjører vi til fargerike Marrakech. Alle byens bygninger og ringmurer er i samme jordfarge.  Vi går til den vakre Koutobia-moskeen og til medinaen med sine souker og trange smug. I de fargerike basarene kan vi kjøpe billige sko og klær, keramikk, etniske smykker, tepper og lampeskjermer. Etter individuell lunsj besøker vi det lokale kryddermarkedet. Innsjekk på Riad Celia/Riad L´Arabesque (Hotel Almas på avgangen i oktober), og felles middag. 

8. dag        Marrakech – Gardermoen
Frokost. Formiddagen til egen disposisjon eller de som ønsker kan besøke den flotte Majorelle hagen (entré ikke inkludert). Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Det er viktig å merke seg at dette er en rundtur med kortere vandringer underveis, og at det er en del kjøring på denne turen.  Turen byr på mange og helt spesielle opplevelser. Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
20/10 Oslo Lufthavn Marokko med Atlasfjellene Ikke mulig å bestille 14 990,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom:                                            Kr. 1.600,-

Vanskelighetsgrad: 3

Overnattingsstedene har turistklasse standard, og de har ikke alkoholservering. De som ønsker vin/øl til maten må derfor handle med seg fra flyplassen el. Noen hoteller godtar det, andre ikke.

Sjekk med din helsestasjon/fastlege vedrørende anbefalte vaksiner.

Pga. frister på flybilletter er det viktig at turen bestilles i god tid.

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Valuta: Dirham (MAD)

 

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize