Vandretur Mallorca

Spektakulære fjell, olivenlunder og sjarm

Mallorca er en populær destinasjonene for vandring i varmt og godt klima. Bli med til sjarmerende Sollér som ligger i en frodig dal med olivenlunder, appelsin- og mandeltrær. Sollér er selve hjertet i fjellmassivet Sierra de Tramuntana, som strekker seg langs vestsiden av øya. Mange har blitt bergtatt av fjellene og den storslåtte naturen. Her dominerer pinjer, sypresser og små landsbyer som byr på det beste av lokal kultur. De to siste nettene bor vi i Palma -  en stolt by med spansk eleganse og koselige brosteinsgater. Ved å kombinere vandringer med sol- og strandliv vil du garantert komme hjem med fulladede batterier!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag             Gardermoen – Palma – Puerto de Sóller
Morgenfly fra Oslo Lufthavn til Palma. Transfer til Puerto de Sóller for innsjekking på Citric Hotel Sóller. Hotellet holder enkel men god turistklassestandard og ligger ved stranden, - 15 minutters spasertur fra Port de Sóller. Hotellet har en deilig terrasse, bar og restaurant. Felles middag.

2. dag             Vandring La Granja – Banyalbufar
Frokost. Buss til La Granja. Herfra følger vi den restaurerte stien «Camí des Correu» til Banyalbufar. Ruten er den eneste som knytter de to landsbyene sammen. Vi går gjennom olivenlunder til Coll des Pi (450 m.o.h.). Flott utsikt mot Tramuntana-fjellene og kysten. I det vi går ned til Banyalbufar, passerer vi terrasser som gir oss innblikk i jordbruket rundt den tradisjonsrike og sjarmerende landsbyen. Retur til hotellet. Felles middag.
Lengde: 7 km. Varighet ca. 2,5 time. Opp-/nedstigning: 250 m/450 m. Vanskelighetsgrad: Lett.

3. dag             Vandring Deià – Sóller
Etter frokost kjører vi til Deià. Dagens vandring går først på en brosteinsbelagt sti, og vi gjør en omvei for å se sjarmerende Cala Deia. Ruten fortsetter med bratte fjell på den ene siden og havet på den andre. Vi går videre gjennom vakkert jordbrukslandskap, og passerer de fine bygningene i Can Prohem-fincaen. Stopp for å kjøpe oss nypresset appelsinjuice og for å nyte utsikten. Vi fortsetter til Sóller. Felles middag.
Lengde: 11 km. Varighet: ca. 4 timer. Høydeforskjell 240 m. stigning. Vanskelighetsgrad: Moderat.

4. dag             Vandring Puerto Sollér – Sóller
Frokost. I dag følger vi en gammel tursti fra hotellet til Sóller. Området er rikt på olivenlunder, appelsin- og mandel-trær. I Sollér får vi en liten tur med guiden, og tid til lunsj og shopping. Vi tar herfra en historisk og sjarmerende trikk tilbake til Puerto Soller. Felles middag.
Lengde: 7 km. Varighet: ca. 3 timer. Opp-/nedstigning: 180 m. Vanskelighetsgrad: Lett.

5. dag             Fridag i Puerto de Sóller
Frokost. Dagen er fri til å nyte sol- og strandliv. Om kvelden tar vi den gamle trikken til/fra Sollér for felles middag på Restaurant Sa Taulera.

6. dag             Puerto de Sóller – Palma
Frokost og avreise. Vi setter kursen mot Palma – underveis stopp ved Bodega Angel for vinsmaking. Vingården har ung produksjon, men har fremragende viner. I Palma sjekker vi inn på Hotel Almudáira (4*) som ligger i den gamle bydelen i Palma. Middag på egen regning.

7. dag             I Palma
Frokost. Bysightseeing i Palma for å se de største severdighetene, deriblant besøk i den praktfulle gotiske katedralen, La Seu. Ellers byr Palma på en sjarmerende blanding av gammelt og nytt. I den gamle bydelen finner vi trange gater og smug, små tapas-barer og flott arkitektur. Middag på Restaurant Sa Premsa, som har en rustikk atmosfære og serverer tradisjonell mallorcansk mat.

8. dag              Palma – Gardermoen
Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen for ettermiddagsfly til Oslo Lufthavn.  

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize