Vandretur Mallorca

Spektakulære fjell, olivenlunder og sjarm

Mallorca er en av de mest populære destinasjonene for vandring i varmt og godt klima. Vi tar deg med til fjellmassivet Sierra de Tramuntana, som strekker seg langs hele vestsiden av øya. Mange har blitt bergtatt av Tramuntanafjellene og kommer tilbake gang etter gang for å vandre i denne varierte og storslåtte naturen. Her dominerer pinjer, sypresser og olivenlunder, og sjarmerende landsbyer byr på det beste av lokal kultur. Vi bor på hotell i koselige Puerto de Sóller under vandredagene, og har de to siste nettene i Palma, - en stolt by med spansk eleganse. Byen har en sjarmerende blanding av gammelt og nytt. I den gamle bydelen finner vi trange gater og smug med små tapas-barer og flott arkitektur, og det er en fornøyelse å bare være her og kjenne på den gode stemningen. Ved å kombinere vandringer med sol- og strandliv vil du garantert komme hjem med fulladede batterier!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag             Gardermoen – Palma – Puerto de Sóller
Kveldsfly fra Oslo Lufthavn og ankomst Palma rundt midnatt. Transfer til Puerto de Sóller hvor vi sjekker inn på Hotel Eden (4*) for 5 netter. Hotellet ligger rett ved stranden, og trikken stopper rett utenfor hotellet.

2. dag             Vandring Fornalutx - Mirador
Rolig morgen og frokost. Vi kjører til byen Fornalutx i Tramuntana-fjellene. Dagens vandring starter med den hardeste delen – i det vi går mot Ses Barques. Deretter lett vandring på stier frem til Mirador, der utsikten over Sollér-regionen er noe av det vakreste som finnes i Tramuntana. Retur til Fornalutx på den gamle veien til Balitx og videre på fin vandresti. Buss til hotellet, og felles middag. Lengde: 6 km. Varighet: ca. 2 timer. Vanskelighetsgrad: Moderat.

3. dag             Vandring Deià – Sóller
Frokost. Dagens vandring starter i Deià. Turen går først gjennom olivenlunder på en brosteinsbelagt sti, og vi gjør en liten omvei for å se sjarmerende Cala Deia. Flott utsikt over landsbyen og fjellene bak. Ruten fortsetter med bratte fjell på ene siden og havet på andre, og vi går på variert underlag gjennom vakkert jordbrukslandskap.  Vi passerer de fine bygningene i Can Prohem-fincaen, og her er det mulig å stoppe for et glass nypresset appelsinjuice og nyte utsikten over Sóller.  Herfra fortsetter vi på bred sti til Puerto de Sóller. Felles middag. Lengde: 10 km. Varighet: ca. 3 timer. Høydeforskjell 310 m. stigning. Vanskelighetsgrad: Lett.

4. dag              Vandring Esporles – Banyalbufar
Frokost. Dagens vandring går fra Esporles til Banyalbufar som er en vakker rute. Vi går gjennom eikelunder og olivenlunder, med glimt av havet innimellom. Med unntak av noen små stigninger er dette en enkel rute. I det vi går ned til Banyalbufar passerer vi terrasser som gir oss innblikk i jordbruket rundt den tradisjonsrike og sjarmerende landsbyen. Retur til hotellet og felles middag. Lengde: 8 km. Varighet ca. 2,5 time. Vanskelighetsgrad: Lett.

5. dag             Fridag i Puerto de Sóller
Frokost. Dagen er fri til å nyte sol- og strandliv. Om kvelden tar vi trikken til Restaurant Sa Taulera for felles middag.

6. dag             Puerto de Sóller – Palma
Frokost og utsjekk. Vi setter kursen mot Palma. Stopp ved vingården Macià Batle - som har produsert vin siden 1856. Omvisning, vinsmaking og fingermat før vi fortsetter til Palma for innsjekk på Hotel Joan Miró Museum (4*) - som er vakkert dekorert med kunst av Joan Miró. Middag på egen regning.

7. dag             I Palma
Frokost. I dag skal vi på bysightseeing i Palma for å se de største severdighetene. Vi besøker katedralen La Seu, som ble bygget mellom 1229 og 1346. Byen har en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, og i den gamle bydelen finner vi trange gater og smug med små tapas-barer og flott arkitektur. Det er en fornøyelse å bare være her - og kjenne på den gode stemningen.  Om kvelden spiser vi middag på Restaurant Sa Premsa, som har en rustikk atmosfære og serverer tradisjonell mallorcansk mat.

8. dag              Palma – Gardermoen
Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen for ettermiddagsfly til Oslo Lufthavn.  

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize