Madeira - Blomsterfestival og vandringer

Blomsterfestival og vandringer

Madeira ønsker våren velkommen med en stor blomsterfestival. Dette er ett av årets høydepunkter på den portugisiske Atlanterhavsperlen, og hovedfeiringen finner sted første helg i mai. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Dette er den beste tiden for å oppdage Madeiras skjønnhet. Vi kombinerer blomsterfestivalen med vandringer i et frodig landskap og langs levadaene, som er særegne for øya. For å kunne livberge seg har bønder i flere hundre år satset stort på transport av vann gjennom vannkanalene til de tørre områdene i sør.Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

Pris fra kr.:
16 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Madeira t/r, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom med side sea view, velkomstdrink, 7 frokoster, 1 lunsjer og 7 middager, 4 vandringer med skandinavisktalende vandreguide iflg. turbeskrivelse, sightseeing i Funchal, besøk hos vinprodusent for vinsmaking og fingermat, besøk i botanisk hage og tropisk hage, 2 dager på blomsterfestival med sitteplass på blomsterparaden søndag, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag        Oslo – Funchal
Morgenfly med Norwegian til Funchal. Transfer til Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden Hotel (4*) i Caniço, 11 km fra Funchal. Hotellet ligger på en restaurert herregård, omgitt av et botanisk hageanlegg – og har svømmebasseng, spaavdeling, bar og restauranter. Rommene har side sea view. Velkomstcocktail og middag.

2. dag        Levada dos Tornos og botanisk hage
Vi starter vandringen i Palheiro Ferreiro, og følger Levada dos Tornos gjennom skogen til Choupana. Flott utsikt over Funchal. Etter vandringen besøker vi botanisk hage med stor variasjon av blomster og planter. Lunsj på egen regning. Sightseeing til fots i vakre Funchal med gamlebyen, katedralen Sé og Municipal Square. Middag på lokal restaurant. Vandredistanse: 5 km. Varighet: 1,5 timer. Høyde: 750-800 m.o.h.  

3. dag        Laurissilva forest
Strekningen fra Portela til Santo da Serra er en vakker vandrerute. Flott utsikt mot den nordre delen av øya og den massive «Ørnens klippe». Laurbærskogen, Laurissilva forest, er en naturlig skjønnhet med et rikt biologisk mangfold. Tid i den lille landsbyen Santo da Serra. Lunsj på egen regning. Felles middag. Vandredistanse: 7,7 km. Varighet: 2,5 timer. Høyde: 220-830 m.o.h.

4. dag        Quinta Grande – Campanário – Cabo Girão
Vi kjører til Quinta Grande i sørvest. Vi vandrer langs den lengste vannkanalen på øya, «Levado do Norte». Etter vandringen spiser vi espetada (grillspyd); Madeiras mest typiske matrett. Deretter kjører vi til Cabo Girão, den nest største klippen i verden. Felles middag. Vandredistanse: 6 km. Varighet: 2,5 timer. Høyde: 520-870 m.o.h.

5. dag        Heldags vandring på nordkysten og vinsmaking 
Vandring langs levadaen som starter i Lamaceiros på den dramatiske nordkysten. Vi går gjennom et landskap med den unike flora og fauna som øya byr på. Flott utsikt over Riberia da Janela. Stopp i Porto Moniz som var hvalfangststasjon til 1980, og vi ser de naturlige havbassengene. Vinsmaking og hjemmelagde delikatesser hos vinprodusent i Säo Vicente. Felles middag.
Vandredistanse: 7,1 km. Varighet: 3 timer. Høyde: 840-1.113 m.o.h.

6. dag        Blomsterfestival med barneparade
Festivalen starter lørdag med at hundrevis av barn går gjennom byen og legger ned blomster for å danne «Håpets vegg» på Rådhusplassen. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Lunsj på egen regning og ettermiddagen fri. Felles middag.

7. dag        Tropisk hage og blomsterparade
Bussen tar oss til Monte Palace Tropical Gardens for besøk i den tropiske hagen. Høydepunktet er videre i dag den store paraden hvor folk kler seg i fargerike blomsterkostymer og går eller kjører i forskjellige kjøretøyer gjennom byen. Et virkelig syn! Vi har egne sitteplasser til paraden. Spesiell festivalmiddag på hotellet.

8. dag        Funchal – Oslo
Frokost. Transfer til flyplassen. Direktefly med Norwegian tilbake til Oslo Lufthavn.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
27/4 Oslo Lufthavn Vandretur Madeira m/blomsterfestival Mer enn 8 16 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:            Kr. 2.400,-             

Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se flere vandreturer her!

Powered by Travelize