Madeira - med blomsterfestival

- med blomsterfestival

Madeira ønsker våren velkommen med en stor blomsterfestival. Dette er ett av årets høydepunkter på den portugisiske Atlanterhavsperlen. Hovedfeiringen finner sted første helgen i mai. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Dette er den beste tiden til å oppdage skjønnheten på Madeira. Vi kombinerer blomsterfestivalen med vandringer i et frodig landskap og langs vannkanalene – levadaene - som er særegne for Madeira. For å kunne livberge seg har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør med vannkanalene.

Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Funchal
Morgenfly direkte til Funchal med Norwegian. Transfer til Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden Hotel (4*) som ligger I Caniço, 11 km fra Funchal. Hotellet ligger på en restaurert herregård fra 1800-tallet, og er omgitt av et botanisk hageanlegg på 30 000 m2. I hagen er det svømmebasseng med solstoler. Videre har hotellet ett av de største spaavdelingene på Madeira, bar og flere restauranter. Alle rommene har side sea view. Velkomstcocktail og middag på hotellet.

2. dag        Levada dos Tornos og botanisk hage
Vi starter dagens vandring i Palheiro Ferreiro, og følger Levada dos Tornos gjennom skogen til Choupana. Flott utsikt over Funchal. Etter vandringen besøker vi botanisk hage med stor variasjon av blomster og planter. Lunsj på egen regning. Om ettermiddagen blir det sightseeing i vakre Funchal med gamlebyen, katedralen ”Sé” og Municipal Square. Middag på en hyggelig lokal restaurant. Distanse: 5 km. Varighet: 1,5 timer. Høyde: 750-800 m.o.h.

3. dag        Portela – Laurissilva forest – Santo da Serra
Strekningen mellom Portela til Santo da Serra er en vakker vandrerute. Vi har flott utsikt utover den nordre delen av øya. Foran oss har vi den massive «Ørnens klippe». Laurbærskogen, Laurissilva forest, er en naturlig skjønnhet med et rikt biologisk mangfold av flora. Vandringen ender ved en «ørret dam», Parque Parque Primeira. Eieren av ørretprosjektet forteller om dette, og det er mulig å fiske egen lunsj. Buss tilbake, og middag på hotellet. Distanse: 7,7 km. Varighet: 2,5 timer. Høyde: 220-830 m.o.h.

4. dag        Blomsterfestival med barneparade
Festivalen starter lørdag med at hundrevis av barn går gjennom byen og legger ned blomster for å danne «Håpets vegg» på Rådhusplassen. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Felles middag.

5. dag        Tropisk hage og blomsterparade
Bussen tar oss til Monte Palace Tropical Gardens hvor vi besøker den tropiske hagen. Høydepunktet er videre i dag den store paraden hvor folk kler seg i fargerike blomsterkostymer og går eller kjører i forskjellige kjøretøyer gjennom byen. Et virkelig syn! Vi har egne sitteplasser til paraden. Spesiell festivalmiddag på hotellet.

6. dag        Quinta Grande – Campanário – vinsmaking – Cabo Girão
I dag reiser vi sørvest til Quinta Grande. Vi skal vandre langs den lengste vannkanalen på øya, ”Levada do Norte”, til Campanário. Dette er en enkel og vakker vandrerute med utsiktspunkter over sørvestkysten. Etter vandringen spiser vi espetada (grillspyd som er den mest typiske matretten på øya) og besøker en vinfabrikk som produserer Madeiravinen. Her blir det vinsmaking før vi fortsetter til Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Felles middag. Distanse: 6 km. Varighet: 2,5 timer. Høyde: 520-870 m.o.h.

7. dag        Heldags vandring på nordkysten og vinsmaking  
Vi skal vandre langs levadaen som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz på den dramatiske nordkysten av øya. Vi går gjennom et landskap med den unike floraen og faunaen som øya byr på – og under vandringen får vi fantastisk utsikt utover dalen, Riberia da Janela. Vi kjører videre til Seixal hvor vi besøker en lokal vinprodusent for å smake på vinen og hjemmelagde delikatesser. Felles middag. Distanse: 7,1 km. Varighet: 3 timer. Høyde: 840-1113 m.o.h.

8. dag        Fridag
Tid til å slappe av på det flotte hotellområdet, eller til å handle i Funchal. Felles middag.  

9. dag        Madeira – Lisboa – Gardermoen
Tidlig transfer til flyplassen. Fly tilbake til Oslo Lufthavn, via Lisboa, med TAP.

Powered by Travelize