Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Vandretur Madeira

Den frodige Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, en vakker blomsterprakt, en eventyrlig laurbærskog, grønne daler, fossefall, bratte klipper og majestetiske fjell. Øya er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira, og vi vandrer langs levadaene (vanningskanalene). Du kan også glede deg til et godt hotell med bademuligheter, spa, deilig mat og portugisisk vin.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag        Oslo – Funchal
Direktefly til Funchal med Norwegian. Transfer til Hotel Baia Azul (4*), ca. 3 km fra Funchal. Hotellet har både utendørs- og innendørsbasseng, restauranter, solterrasse med utsikt utover havet, spa og treningsrom. Hotellet ligger noen minutters gange fra stranden, og tilbyr gratis shuttlebuss t/r Funchal. 300 meter fra hotellet finner vi Forum Madeira med butikker, barer og restauranter. Velkomstcocktail og middag.

2. dag        Levada da Fonte Vermelha og Ponta de São Lourenҫo
Vi kjører mot Machico Valley, og starter vandringen i Maroços. Vi går «Levada da Fonte Vermelha», som har mange mimosatrær langs ruten. Vi fortsetter til halvøya São Lourenço på sørøstkysten. São Lourenço er like gold som resten av øya er grønn. Landskapet er karrig og erodert, med forrevne klipper med fantastiske fargespill. Piknik-lunsj. Stopp i fiskelandsbyen Caniҫal. Middag på egen regning. Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer. 

3. dag        Levada do Furado fra Ribeiro Frio til Portela  
I dag kjører vi mot Pico do Areiro, 1810 m.o.h. Fantastisk utsikt mot de høyeste fjelltoppene på øya. Stopp i Ribeiro Frio-dalen, en naturlig park omgitt av høye fjell. Stedet har naturstier, laurbærtrær og sjeldne fugler, og vi går langs «Levado do Furado» som er en av de vakreste levadaene på øya. Fra Portela har vi flott utsikt mot «Ørnens klippe». Piknik-lunsj underveis. Middag på egen regning. Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer. 

4. dag        Fridag  
Tid for bad/SPA. Hver fredag er det også et fargerikt marked i Funchal (fridagen er dag 5 i nov.). Ellers er gamlebyen med katedralen og Municipal Square hyggelig. Felles middag.   

5. dag        Levadavandring på nordkysten og vingård 
Dagens vandring går langs levada'en som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz på den dramatiske nordkysten. Vi går gjennom et landskap med den unike floraen og faunaen som øya byr på – og under vandringen får vi fantastisk utsikt. Vi kjører videre til São Vicente hvor vi besøker en lokal vinprodusent for å smake viner og hjemmelagde delikatesser. Middag på egen regning. Vandredistanse: 7,1 km. Varighet: 3 timer.

6. dag        Levada do Rei  
Start i Jorge, nordøst på øya. «Kongens levada» er eventyrlig og en av turens høydepunkter. Vi vandrer gjennom den vakre laurbærskogen, og utsiktspunktene mot nordkysten er enestående! Piknik-lunsj underveis. Middag på egen regning. Vandredistanse: 9,7 km. Varighet: 3-4 timer. 

7. dag        Levada Risco – 25 Fontes i Rabaçal
Vandringen starter på Paúl da Serra-platået (1500 m.o.h.). Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til Rabaçal. Madeiras Laurissilva skog er en del av verdens naturarv, og naturperlen Rabaçal tilhører denne sjeldne skogen. Området byr på en naturlig skjønnhet med et rikt mangfold av flora og mange fosser. Stopp ved Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Piknik-lunsj. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4 timer. 

8. dag        Madeira – Lisboa – Oslo
Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen. Direktefly tilbake til Oslo Lufthavn.  

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
7/11Vandretur KyprosFra kr. 13 690,-
17/11Røros - buss fra Møre og RomsdalFra kr. 5 990,-
17/11Røros - Tog fra OsloFra kr. 5 690,-
17/11Røros - Tog fra TrondheimFra kr. 4 990,-
27/11Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80