Vandretur Madeira

Den frodige Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, en vakker blomsterprakt, en eventyrlig laurbærskog, grønne daler, fossefall, bratte klipper og majestetiske fjell. Øya er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira, og vi vil vandre langs disse levadaene (vanningskanalene). Du kan også glede deg til et godt hotell med bademuligheter, spa, deilig mat og portugisisk vin.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
13 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Madeira t/r, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom m/begrenset havsutsikt el. utsikt mot hage, velkomstdrink, 7 frokoster, 5 lunsjpakker og 3 middager, 5 heldagsvandringer med skandinavisktalende vandreguide iflg. turbeskrivelse, besøk på vingård med vinsmaking og husets spesialiteter, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Funchal
Direktefly til Funchal med Norwegian. Transfer til Hotel Baia Azul (4*) som ligger litt over 3 km fra Funchal. Hotellet har flere bassenger, restauranter som serverer alt fra småretter til á la carte-meny, solterrasse med utsikt utover havet og spa med oppvarmet innendørsbasseng, massasjerom, dampbad, badstue og treningsrom. Hotellet ligger bare noen minutters gange fra stranden, og hotellet tilbyr gratis shuttle buss til og fra Funchal. 300 meter fra hotellet finner vi Forum Madeira med butikker, barer og restauranter. Velkomstcocktail og middag på hotellet.

2. dag        Levada da Fonte Vermelha og Ponta de São Lourenҫo
Etter frokost kjører vi mot Machico Valley, og starter vandringen i Maroços. Vi vandrer langs «Levada da Fonte Vermelha», også kjent som Mimosas Levada – og som navnet tilsier er det mange mimosatrær langs ruten. Etter vandringen drar vi til halvøya São Lourenço på sørøstkysten. São Lourenço er like gold som resten av øya er grønn. Landskapet er karrig og erodert, med forrevne klipper med fantastiske fargespill. Flott utsikt mot bukten Baia d’Abra. Piknik-lunsj. Stopp i fiskelandsbyen Caniҫal. Middag på egen regning.
Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer. 

3. dag        Levada do Furado fra Ribeiro Frio til Portela  
Frokost. Vi kjører mot Pico do Areiro på 1810 m.o.h. Fantastisk utsikt mot de høyeste fjelltoppene på øya. Stopp i  Ribeiro Frio-dalen, en naturlig park omgitt av høye fjell. Stedet har naturstier, laurbærtrær og sjeldne fugler, og vi går langs «Levado do Furado» som er en av de vakreste levadaene på øya. Fra Portela har vi flott utsikt mot «Ørnens klippe». Piknik-lunsj underveis- Middag på egen regning. Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer. 

4. dag        Fridag  
Frokost på hotellet, og dagen til egen disposisjon. Hver fredag er det et fargerikt marked i Funchal som er verdt et besøk. Det er ellers hyggelig å gå til gamlebyen i Funchal for å se katedralen og Municipal Square, og Funchal har mange butikker for de som har lyst til å handle. Ellers er det tid til et bad i svømmebassenget eller til å gå på  spa på hotellet. Felles middag.  

5. dag        Levadavandring på nordkysten og vingård 
Etter frokost skal vi vandre langs levadaen som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz på den dramatiske nordkysten. Vi går gjennom et landskap med den unike floraen og faunaen som øya byr på – og under vandringen får vi fantastisk utsikt mot Riberia da Janela og dalområdet rundt. Vi kjører videre til São Vicente hvor vi besøker en lokal vinprodusent for å smake forskjellige viner og hjemmelagde delikatesser. Middag på egen regning.
Vandredistanse: 7,1 km. Varighet: 3 timer.

6. dag        Levada do Rei  
Frokost. Dagens vandring starter i Jorge, nordøst på øya. «Kongens levada» er eventyrlig og en av turens høydepunkter. Vi vandrer gjennom den vakre laurbærskogen, og utsiktspunktene mot nordkysten er enestående! Piknik-lunsj underveis. Middag på egen regning.
Vandredistanse: 9,7 km. Varighet: 3-4 timer. 

7. dag        Levada Risco – 25 Fontes i Rabaçal
Frokost. I dag starter vi vår vandring på Paúl da Serra-platået (1500 m.o.h.). Spektakulære utsiktspunkter! Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til Rabaçal. Madeiras Laurissilva skog er en del av verdens naturarv og naturperlen Rabaçal tilhører denne sjeldne skogen. Vi skal gå en av Madeiras vakreste vandreruter. Området byr på en naturlig skjønnhet med et rikt biologisk mangfold av flora, små fosser og vannfall. På veien tilbake til hotellet, stopper vi ved Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Piknik-lunsj. Felles middag.
Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4 timer. 

8. dag        Madeira – Lisboa – Gardermoen
Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen. Flyreise tilbake til Oslo Lufthavn med direktefly.  

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
11/2 Oslo Lufthavn Vandretur Madeira 3 13 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg per person          
Enkeltrom                         Kr. 2. 500,-
Havutsikt                          Kr  1.000,-

Vanskelighetsgrad november: 3 (av 5)

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize