Fottur i Lofoten

Bli med på fottur i fantastiske Lofoten. Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Svolvær ut til det nedlagte fiskeværet Sakrisøy, som ligger like ved Reine i ytre Lofoten. Her venter et fem netters opphold på en gjestegård, som opprinnelig er fra 1880. Med lokalkjent vandreleder utforsker vi så eventyrriket med sine maleriske fiskevær, sandstrender ut mot storhavet, staute fjelltopper og flott natur. Vi besøker også Lofotens ytterpunkt Å, med Norsk Fiskeværsmuseum.

I Lofoten er mange av fjellene bratte og steile, og for å nå noen topper og utsiktpunkter må man regne med å måtte klyve noen litt bratte partier og stigninger opp og ned i Lofotens fjellverden. Opplevelsene er utrolige, både i de staute fjellene og i den flotte naturen ellers.


Vanskelighetsgrad 4 (av 5).

Rabatt
  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Evenes – Sakrisøy
Avreise med fly fra Oslo om morgenen direkte til Evenes. Ved ankomst går turen først til Svolvær – der vi tar en lunsjpause. Deretter kjører vi videre til det sjarmerende feriestedet Sakrisøy i Moskenes Kommune. Her blir det et fem døgns opphold på Sakrisøy Gjestegård, som nylig er totalrenovert. Gjestegården byr på rom i ulike størrelser, samt ett fellesbad og toalett på hver etasje. Også et par rom med privat dusj/WC (mot tillegg). Både flotte uteområder og en strålende utsikt venter. Alle inkluderte måltider spiser vi på hyggelige Underhuset Restaurant - kun 100 meter unna gjestegården. Resten av dagen fritt til å gjøre seg kjent med denne naturperlen. Felles middag om kvelden.

2. dag              På Sakrisøy. Vandretur til Bunesstranda evt. også til Helvetestind. Båt t/r.
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke. Fra Sakrisøy går ferden først med innleid skyssbåt til Vindstad. Herfra går vi på bygdeveien langs Bunesfjorden, deretter over eidet til den vakre Bunesstranda på yttersiden. (Ca. 1 times gange hver vei.)  Vi nyter den vakre naturen her utover dagen. De som ønsker det kan også ta en tur opp på Helvetestind. (602 m.o.h.). OBS! Noe bratt oppstigning og noen luftige partier på vei opp, men utrolig utsikt derfra. Etter hvert går vi samlet tilbake til Vindstad, og reiser tilbake til Sakrisøy med båt. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.  
Distanse: ca. 7 km. Varighet: ca. 5 timer – noe lengre tur dersom man også blir med opp på Helvetestind (602 m.o.h.)

3. dag             På Sakrisøy. Vandretur til fjellet Ryten og Kvalvikstranda. Buss t/r.
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke før ferden går med egen buss til Fredvang i Flakstad Kommune ca. ½ time unna. I middels turterreng går vi først på en sti til fjelltoppen Ryten (543 m.o.h.) Herfra er det en fantastisk utsikt ut over storhavet og ned mot Kvalvikstranda, som her på yttersiden av Moskenesøya ligger spektakulært inneklemt mellom staute fjell. Etter besøket på Ryten går vi ned til den vakre Kvalvikstranda, - noen ulendte og steinete partier på vei dit. Etter en trivelig pause her går vi i delvis steinete terreng langs en dal forbi Torsfjordtinden til Torsfjord, der vi blir hentet av bussen vår. Retur til Sakrisøy – felles middag om kvelden.
Distanse: ca. 10 km. Varighet: 5-6 timer. Høydemeter: 543 m.

4. dag             Båttur til Å – vandretur/busstur tilbake til Sakrisøy. På Sakrisøy.
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke før vi reiser med en innleid båt til Lofotveiens endepunkt – Å. Her besøker vi først Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960/ Lofotfisket de siste 250 år”. Deretter tar vår lokale vandreleder oss med på en spennende vandretur «langs fjæresteinene» i retning tilbake mot Sakrisøy. Underveis passerer vi bl.a. fiskeværet Tind før vi kommer til Sørvågen. Herfra tar vi rutebussen hjem til Sakrisøy. Fine opplevelser venter i dag.
Distanse vandretur: Ca 4-5 km. Varighet utflukt: ca. 6-7 timer.  Felles middag og hyggelig samvær om kvelden. 

5. dag             Fottur Sørvågen – Munkan.  Buss t/r Sørvågen. På Sakrisøy.
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke før vi tar rutebussen den korte turen bort til Sørvågen.  Dagens turmål er fjelltoppen Munkan, der man kan nyte en fantastisk utsikt på toppen. Noe bratt oppstigning, men ingen spesielt luftige partier.
Varighet: ca. 6 timer + bussturen. Høydemeter: 775 m. Felles middag om kvelden.   

6. dag              Sakrisøy - Leknes - Gardermoen
Frokost og hjemreise. Vi hentes av en turbuss på Sakrisøy, og kjører den korte turen til flyplassen i Leknes – der vi utpå formiddagen skal reise med Widerøe tilbake til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

 

Kart

Powered by Travelize