Vandretur Lofoten

NYHET! I år har vi gleden av også å kunne tilbud en vandretur i fantastiske Lofoten. Etter ankomst til Leknes flyplass, kjører vi ut til det nedlagte fiskeværet Sakrisøy, som ligger like ved Reine i ytre Lofoten.

Nå venter et 5 netters opphold på en gjestegård, som opprinnelig er fra 1880. Herfra skal vi sammen med en lokalkjent vandreleder og vår reiseleder utforske dette eventyrriket med sine maleriske fiskevær, sandstrender ut mot storhavet, staute fjelltopper og flotte natur.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Leknes – Sakrisøy                                                  
Avreise med fly fra Oslo om morgenen direkte til Leknes i Lofoten. Ved ankomst går turen med buss til Moskenes Kommune og det sjarmerende, lille fiskeværet Sakrisøy.  Her blir det et 5 døgns opphold på Sakrisøy Gjestegård. Gjestegården er totalrenovert, og byr på rom i ulike størrelser samt flotte fellesbad og toaletter på hver etasje. Alle inkluderte måltider spiser vi på Underhuset Restaurant - kun 100 meter unna gjestegården. Resten av dagen fritt til å gjøre seg kjent med denne naturperlen. Felles middag om kvelden.

2. dag              På Sakrisøy. Vandretur til Bunesstranda evt. også til Helvetestind. Båt t/r.
Frokost og smøring av matpakke. Fra en kai nær Sakrisøy går ferden først med innleid skyssbåt til Vindstad. Herfra går vi på bygdeveien langs Bunesfjorden, deretter over eidet til den vakre Bunesstranda på yttersiden. (Ca. 1 times gange hver vei.)  Vi nyter den vakre naturen her utover dagen. De som ønsker det kan også ta en tur opp på Helvetestind. (602 m.o.h.) OBS! Noe bratt oppstigning og noen luftige partier på vei opp, men utrolig utsikt derfra. Etter hvert går vi samlet tilbake til Vindstad, og reiser tilbake mot Sakrisøy med skyssbåten vår. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.  
Distanse: ca. 7 km. Varighet: ca. 5 timer – noe lengre tur dersom noen skal opp på Helvetestind. Høydemeter: 70 m./ 602 m.

3. dag             På Sakrisøy. Vandretur til fjellet Ryten og Kvalvikstranda. Buss t/r.
Frokost og smøring av matpakke før ferden går med egen buss til Fredvang i Flakstad Kommune ca. 30 min. unna. I middels turterreng går vi først til fjelltoppen Ryten (543 m.o.h.) Herfra er det en fantastisk utsikt ut over storhavet og ned mot Kvalvikstranda, som her på yttersiden av Moskenesøya ligger spektakulært inneklemt mellom staute fjell. Vi går ned Kvalvikstranda etter besøket på Ryten, - og etter en trivelig pause med grilling, går vi langs en dal forbi Torsfjordtinden til Torsfjord, der vi blir hentet av bussen vår. Retur til Sakrisøy – felles middag om kvelden.
Distanse: ca. 10 km. Varighet: 5-6 timer. Høydemeter: 543 m.

4. dag             Båttur til Å - vandretur tilbake til Sakrisøy. På Sakrisøy.
Frokost og smøring av matpakke før vi fra en nærliggende kai reiser med båt til Lofotveiens endepunkt – Å. Herfra tar vår lokale vandreleder oss med på en spennende vandretur «langs fjæresteinene» tilbake mot Sakrisøy. Dagens vandrerute går fra fiskeværet Å via fiskeværene Tind, Sørvågen, Moskenes og Reine tilbake til Sakrisøy. Fine turopplevelser venter. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden
Distanse: 11 km. Varighet: ca. 6-7 timer. 

5. dag             Vandretur Sørvågen – Munkan.  Buss t/r Sørvågen. På Sakrisøy.
Frokost og smøring av matpakke før vi tar rutebussen den korte turen bort til Sørvågen.  Dagens vandretur er en tur av middels vanskelighetsgrad til fjelltoppen Munkan, der man kan nyte en fantastisk utsikt på toppen. Ingen luftige partier. Felles middag om kvelden. 
Varighet: ca. 6 timer + bussturen. Høydemeter: 775 m.  

6. dag              Sakrisøy - Moskenes - Bodø - Gardermoen
Frokost og hjemreise. Vi hentes av en turbuss på Sakrisøy, og kjører først til Moskenes – der vi tidlig på formiddagen skal reise med en ferje over Vestfjorden til Bodø – varighet 4 timer. Mat og drikke fås kjøpt om bord. Vel framme i Bodø går ferden til Bodø Lufthavn, der vi tidlig på kvelden vil ha en flyreise tilbake til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize