Vandretur Irland

Irland har fascinert nordmenn siden norske vikinger grunnla hovedstaden Dublin for rundt 1000 år siden. Bli derfor med på en ferietur som byr på vandringer i Nord-Irland, nær grensen til Nord-Irland og på østkysten av Irland, samt en vandretur i de naturskjønne Wicklow-fjellene rett sør for Dublin. Først bor vi tre netter i den idylliske kystbyen Dundalk, før vi de siste to døgnene skal bo i Enfield nær Dublin. Sist, men ikke minst, kan vi by på en hyggelig og musikalsk «Irish night» og felles middag på Merry Plougboys Pub utenfor Dublin, noe som gir en flott avslutning på oppholdet i Irland.

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!


 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Dublin – Dundalk
Om morgenen avreise fra Oslo Lufthavn direkte til Dublin. Her venter buss og vår lokale svenske vandreleder. Ferden går først til Howth-halvøya nordøst for Dublin – et område som ble udødeliggjort gjennom James Joyces berømte roman «Ulysses». Her skal vi vandre langs klippene på kysten. I løpet av turen får vi flott utsikt over øyene Lambay lsland og Ireland Eye, samt fyrtårnet «Baily Lighthouse». Vi byr på fish & chips-lunsj i Howth, før vi kjører videre til kystbyen Dundalk på grensen til Nord-Irland. Vi sjekker inn på Carnbeg Hotel & SPA (4*). Innendørs svømmebasseng, trimrom, dampbad og jacuzzi finnes. Felles middag. Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 130 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer   Vanskelighetsgrad: 3

2. dag         Vandretur langs «Omeath to Carlingford Walkway»
Irsk frokost. Busstransport til Omeath. Her starter vandreturen vår på «The Great Eastern Greenway»-stien, som går langs den sørlige bredden av Lough-fjorden. Den følger bl.a. den gamle jernbanelinjen som koblet sammen Greenway Omeath og Carlingford.  Det er et populært turområde, og herfra er det flott utsikt over fjorden til fjellene i Mourne og til Slieve Foy på Louth-siden. Medbrakt lunsjpakke nytes. Etter en pause i middelalderbyen Carlingford blir det retur tilbake til hotellet. Felles middag.
Distanse: 7 km. Ingen høydeforskjell. Varighet vandring: 3 timer.   Vanskelighetsgrad: 3

3. dag         Vandretur i Nord-Irland på «Slieve Gullion Loop Walk».
Irsk frokost. Ferden går deretter over grensen til Nord-Irland til Newry, derfra får vi oppleve naturområdet «Ring of Gullion». Dagens vandrerute går rundt et enormt dike som ble dannet av et vulkanutbrudd for 50 millioner år siden! Fjellet Slieve Gullion (573 m.o.h) er midtpunktet i dette landskapet, og her har det bodd folk i over 6000 år. Området er kjent for sine mange megalittiske og tidlige kristne monumenter, inkl. over 20 store steingraver. Her eksisterer det fortsatt mange legender og myter – deriblant: «Hvis du bader i Lough-fjorden, blir håret ditt hvitt.»  Det er bare å prøve!  Dagens lunsjpakke spises i løpet av turen.  Etter et pubbesøk blir det retur til hotellet vårt med buss. Felles middag om kvelden.
Distanse: 13,4 km. Høydeforskjell: ca. 375 meter.  Varighet vandring: 4,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3-4

4. dag         Lett vandring i Dublinfjellene på «Fairy Castle Short Loop». Stopp i Dublin.
Irsk frokost, utsjekking og avreise fra Dundalk. Vi kjører nå til Ticknock Forrest Park for en trivelig vandretur som går på skogsveier og stier gjennom «Three Rock Wood» med fantastisk utsikt over Dublin fra fjellet «Three Rock Mountain» og fra området Fairy Castle. Fra endepunktet for stien kan du nyte utsikten over Irskesjøen. Medbrakt lunsjpakke. På vei til hotellet tar vi turen innom Dublin sentrum, for å se oss litt om. Tidlig på kvelden innsjekking på Moyvalley Hotel (4*) i Enfield. Felles middag.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: ca. 250 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3

5. dag         Vandretur – «Spinc & Glenealo Valley Route».  Irish Night om kvelden.
Irsk frokost. Ferden går med buss til Glendalough. Vi går i dag i en del av den 170 km² store «Wicklow Mountains National Park», på den naturskjønne rundturen «Spinc & Glenealo Valley Route». Fra Glenealo går vi opp dalen langs «Miners Road», forbi den idylliske «Upper Lake» til et spektakulært utsiktspunkt på fjellet Spinc. Deretter går ferden ned 600 tretrapper og langs den vakre «Lower Lake». Medbrakt lunsjpakke. Vel framme ved Poulanass-fossen, går vi ned langs en noe bratt sti og tilbake til Glendalough. Retur til hotellet sen ettermiddag. Kun kort pause før avreise til trivelige Merry Ploughboys Pub for en strålende «Irish Night» med irsk musikk, Riverdance og god mat. Sen retur.
Distanse: 9 km. Høydeforskjell: ca. 500 meter.  Varighet vandring: Ca. 4 timer. Vanskelighetsgrad: 3-4

6. dag         Enfield – Dublin flyplass - Gardermoen
Irsk frokost.  Deretter avreise til flyplassen der vi tidlig på formiddagen skal fly hjem til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize