Vandretur Irland

Irland har fascinert nordmenn siden norske vikinger grunnla hovedstaden Dublin for rundt 1000 år siden. Bli derfor med oss på en trivelig vandreferie til den grønne øya. Her tilbyr vi en spennende kombinasjon av vandreturer ved grensen til Nord-Irland, i området mellom Nord-Irland og Dublin, samt i de naturskjønne Wicklow-fjellene rett sør for Dublin. Først skal vi bo tre netter i den idylliske kystbyen Dundalk, før vi de siste to døgnene skal bo i Tallaght - nær de flotte vandreområdene i Wicklow- og Dublinfjellene.  Sist, men ikke minst, både sightseeing i Dublin og en hyggelig og musikalsk «Irish night» kveld på Merry Plougboys Pub er med i turpakken vår, og gir en flott avslutning på oppholdet i Irland.

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Nye avreisedatoer planlegges for 2019 – følg med!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Dublin – Dundalk
Avreise om morgenen fra Oslo Lufthavn direkte til Dublin og Irland. Her venter en buss på oss, og nå går ferden først til Howth-halvøya rett nordøst for sentrum av Dublin – et område som ble udødeliggjort gjennom James Joyces berømte roman «Ulysses». Her blir det nå en vandretur langs klippene på kysten av Howth-halvøya. Vi går først langs havnen deretter opp på klippene, og herfra får vi en flott utsikt over øyene Lambay lsland og Ireland Eye, samt fyrtårnet «Baily Lighthouse».  Vel tilbake byr vi på fish & chips-lunsj på en taverna, før vi kjører videre til kystbyen Dundalk på grensen til Nord-Irland.  Her sjekker vi inn på Ramada Resort Hotel (4*). Innendørs svømmebasseng, trimrom, dampbad og jacuzzi finnes. Felles middag.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 130 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer   Vanskelighetsgrad: 3

2. dag         Vandretur langs «Carlingford to Omeath Walkway»
Irsk frokost. Busstransport til Carlingford. Her starter vandreturen vår på «The Great Eastern Greenway»-stien - som går langs den sørlige bredden av Lough-fjorden. Den følger bl.a. den gamle jernbanelinjen som koblet sammen Greenway Omeath og Carlingford.  Det er et populært turområde, og herfra er det flott utsikt over fjorden til fjellene i Mourne og til Slieve Foy på Louth-siden. I løpet av dagen passerer vi også beitende sauer, og vi går over gamle jernbaneoverganger og flere gangbroer.  Medbrakt lunsjpakke nytes. Retur tilbake til hotellet med bussen vår. Felles middag.
Distanse: 7 km. Høydeforskjell: Ingen høydeforskjell. Varighet vandring: 3 timer.   Vanskelighetsgrad: 3

3. dag         Vandretur «Slieve Gullion Loop Walk».
Irsk frokost. Først kjører vi et kort stykke med bussen vår. I dag skal vi oppleve et bevaringsverdig naturområde som kalles for «Ring of Gullion». Her finner vi naturskjønne områder med en rekke turstier, og dagens rute går i en sirkel rundt et enormt dike som ble dannet av et vulkanutbrudd for 50 millioner år siden. Fjellet Slieve Gullion (573 m.o.h) er midtpunktet i dette landskapet, og her har det bodd folk i over 6000 år. Området er kjent for sine mange megalittiske og tidlige kristne monumenter, inkl. over 20 store steingraver. I The Ring of Gullion og Slieve Gullion eksisterer det fortsatt mange irske legender og myter – deriblant myten: «Hvis du bader i Lough-fjorden, så blir håret ditt hvitt.»  Men det er bare å prøve!  Dagens lunsjpakke spises i løpet av turen.  Retur til hotellet vårt med buss. Felles middag om kvelden.
Distanse: 13,4 km. Høydeforskjell: ca. 375 meter.  Varighet vandring: 4,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3-4

4. dag         Lett vandretur i Dublinfjellene – «Fairy Castle Short Loop»
Irsk frokost, utsjekking og avreise fra Dundalk. Vi kjører nå forbi Dublin til Ticknock Forrest Park. Dette er en trivelig og lett vandretur som går på skogsveier og turstier gjennom skogsområdet «Three Rock Wood» med fantastisk utsikt over Dublin fra fjellet «Three Rock Mountain» og fra turområdet Fairy Castle. Fra endepunktet for stien kan du også nyte utsikten over Irskesjøen. Dette er for øvrig en av Dublins mest populære turområder. Medbrakt lunsjpakke nyte si løpet av dagen. Sent på ettermiddagen innsjekking på Plaza Hotel (4*) i Tallaght i sydlige del av Dublin, - et hotell med spektakulær utsikt over Wicklow-fjellene. Felles middag.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 250 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3

5. dag         Vandretur – «Spinc & Glendalough Valley Walk».  Irish Night om kvelden.
Irsk frokost. Ferden går nå Wicklow – som også kalles for «Irlands hage». Glendalough-dalen er en del av «Wicklow Mountains National Park» på 170 km², og her skal vi gå den flotte rundturen «Spinc & Glenealo Valley Route». Stien stiger litt bratt opp ved Poulanass-fossen, før vi fortsetter langs en strandpromenade og via tretrapper opp til et spektakulært utsiktspunkt ved en idyllisk innsjø. Turen går deretter ned Glenealo Valley. Medbrakt lunsjpakke nytes underveis. Sent på ettermiddagen retur til hotellet. Kun kort pause før avreise til trivelige Merry Ploughboys Pub for en strålende «Irish Night» med vakker musikk, Riverdance og god mat. Sen retur.
Distanse: 9 km. Høydeforskjell: 380 meter.  Varighet vandring: 4 timer. Vanskelighetsgrad: 3-4

6. dag         Tallaght - Dublin - Gardermoen
Frokost.  Deretter blir det snart busstransport fra hotellet vårt via Dublin sentrum. Kort sightseeing/lunsjpause i Dublin før vi kjører til flyplassen, for utpå ettermiddagen å fly hjem til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Powered by Travelize