Skip to main content

Vandretur Hemsedal

Hemsedal har en fjellheim som gjør det mulig å tilrettelegge for fine opplevelser i naturen. Det finnes mange merkede vandreruter. Under oppholdet bor vi på lekre Fýri Resort som ligger sentralt i Hemsedal. Her kan du sjekke inn og koble godt av. Hotellet har en innbydende Pool Club på hele 1000 m2 med bassenger og bar, en bistro med en avslappende atmosfære, myke sofaer foran peisen og store vinduer som rammer inn den mektige naturen. Hotellet er det perfekte utgangspunktet for velvære og for å oppleve det vakre landskapet- og i tillegg til god tid til å nyte hotellets fasiliteter, tar vi deg med på flotte vandringer i vakre Hemsedal.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Gol – Hemsedal – Fýri Resort

  Tog fra Oslo til Gol på egen regning. Transport fra Gol til Hemsedal (kommer som tillegg til turprisen). Det er også mulig å kjøre egen bil. Lunsj på egen regning, og ettermiddagen til å nyte fasilitetene på Fýri Resort. Entré til Pool Club er inkludert denne ettermiddagen. Entré til Pool Club under oppholdet ellers, må bestilles i resepsjonen og betales av hver enkelt. Felles middag.

  Oslo – Gol – Hemsedal – Fýri Resort
 • 2. dag: Vandring til Hydalshjallen

  Frokost. Transport til startsted for dagens vandring. I dag skal vi til en gjemt perle i Hemsedal. Vi skal på vandring til Hydalshjallen – Hemsedals svar på Trolltunga. Hit går det ingen merkede stier. Dette er en kort og fin tur i vill natur som gir en fantastisk utsikt over Hydalen. Vi følger en sti i ganske flatt terreng et godt stykke, før det begynner å gå oppover i et litt mer steinete parti ut mot utsiktspunktet. Er vi heldige kan vi få se både rein og ørn på denne turen. Underveis spiser vi medbrakt niste. Retur til hotellet. Felles middag.
  Vandredistanse: 3,5 km. Lengde: 1,5 timer. Opp-/nedstigning: + - 180 meter. (Denne turen kan eventuelt forlenges med vandring på grusveg langs fine Vavatn).

 • 3. dag: Rundtur til Hødnetjednet (Kjerringkjeften/Veslehødn)

  Frokost. Transport til startsted for dagens vandring. Turen rundt Hødnetjednet er en vakker tur med utsikt mot Skurvefjell og Skogshorn. Det går to stier opp til tjernet. Den ene ruta er litt luftigere og har utsikt mot den 140 meter høye Hydnefossen. Den andre ruten passer bedre hvis man har litt høydeskrekk. Begge rutene tar ca. 10-15 minutter og har litt mer stigning i starten. Stiene kan også kombineres til en rundtur. Når vi kommer opp til tjernet, spiser vi medbrakt niste og tar et forfriskende bad. Her er det også mulig å gå til enden av vannet og videre opp på Veslehødn, eller opp til Kjerringkjaften for den som ikke er høyderedd. Retur til hotellet. Felles middag.
  Lengde vandring: 3-5 timer.

  Rundtur til Hødnetjednet (Kjerringkjeften/Veslehødn)
 • 4. dag: Vandring Fekjan – Trøim

  Frokost. Transport til startsted. Dagens vandring starter ved Fekjastølane, innerst ved foten av Skogshorn. Her går vi i stigende terreng oppover mot Skurvefjell. Underveis passerer vi små fosser med krystallklare vannkulper. På det høyeste punktet passerer vi et tjern, hvor vi nyter medbrakt lunsj med utsikt mot bratte Skurvefjell som er kjent for sine klatreruter. Vi går nedover igjen og hele veien til Hemsedal sentrum. Felles middag.
  Vandredistanse: 7 km. Lengde: 3-5 timer.

  Vandring Fekjan – Trøim
 • 5. dag: Vandring på Kongevegen

  Vi spiser tidlig frokost. I dag skal vi følge den gamle Kongevegen fra 1790-årene. Den mest kjente delen av kongevegen ligger ved Borlaug, ca. 1 times kjøretur fra Hemsedal. Her går vi rundturen Vindhellaveien-Sverrestigen. Denne turen har et historisk landskap og mange fine pauseplasser. Vi spiser medbrakt lunsj underveis. Vi får også med oss den mest autentiske og best bevarte stavkirka i verden, Borgund Stavkyrkje, eller et besøk i Lærdal. Felles middag.
  Vandredistanse: 5 km. Lengde: 2 timer.

  Vandring på Kongevegen
 • 6. dag: Hemsedal – Gol – Oslo

  Frokost og utsjekk. Transport fra Hemsedal til Gol (kommer som tillegg til turprisen), og tog på egen regning fra Gol til Oslo - eller retur med egen bil.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endringer i programmet eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80