Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Bodø – Støtt

  Morgenfly fra Oslo til Bodø. På denne turen er det reiseleder fra Peer Gynt Tours samarbeidspartner Naturlige Helgeland, som møter gruppen i Bodø. I Bodø blir det transport og vandring på Keiservarden som gir oss en fantastisk utsikt over byen og helt til Lofotveggen. Underveis spiser vi lunsjpakke. Transport tilbake til Bodø for tid på egenhånd. Om ettermiddagen tar vi hurtigbåt videre til Støtt – en flott sjøreise. På Støtt råder en egen ro, og du kan vandre rundt hele øya med kun lyden av fugler og bølgene fra havet som «bakgrunnsmusikk». I dag drives det gamle fiskeværet og handelsstedet av Støtt Brygge. Den gamle kystkulturen er stedets identitet og setter rammene for oppholdet, og dere vil kanskje kjenne dere igjen i det dere har lest i Hamsuns romaner eller sett i filmene. Støtt Brygge tilbyr overnatting i det nyrestaurerte bakeriet som gir en følelse av nostalgi og luksus, i rorbua som har gamle herskapelige stilmøbler og lysekroner, samt på det sjarmerende og romantiske stabburet. Ikke alle rom har eget bad, og to må kanskje dele – men dette er noe med sjarmen på stedet. Vi spiser 3-retters middag på stedets gode sjømatrestaurant.

  Sti til Keiservarden - Bodø
 • 2. dag: Støtt – med fiskeværsvandring, natur og fiskerimuseet

  Vi spiser frokost og smører matpakke. På Støtt er vi tett på naturen og menneskene. Lokalguide tar oss med på fiskeværsvandring som gir oss et innblikk av livet på øya, og vi ser fiskebåtene som kommer inn for å levere dagens fangst. Turen inkluderer også et stopp på Svenningplatået med bunkerser fra andre verdenskrig. Her oppe kan vi se Lofotfjellene i nord og Helgelandsfjellene i sør. Flere av øyene på Støtt inngår i et naturreservat med et rikt dyre- og fugleliv, samt sjeldne planter. Vi avslutter turen med en rundtur i fiskerimuseet, og får høre de gylne historiene fra fiskernes liv og virke, handelsmennene i regionen, samt lokal historie fra Støtt og regionen. Vi vil også se på Espolin Johnsen familiens private bildesamling «Den siste Viking», hvor vi får ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn. Felles 3-retters middag.

  Støtt
 • 3. dag: Støtt med fottur/fisketur/sykkeltur, og vi krysser Polarsirkelen med båt til Lovund

  Frokost. I dag kan du bli med guiden på en fottur på øya. Mot tillegg har dere også mulighet til å bli med på en fisketur med lokal skøyte. Vi fisker og tilbereder egen fangst til en nydelig lunsj. Mot tillegg kan dere også leie sykkel for å utforske øya på egenhånd. Sen ettermiddag tar vi hurtigbåten til Lovund. Vi reiser som de lokale og er innom både Ørnes, Grønnøy, Bolga, Rødøy, Myken, Selvær and Træna før ankomst Lovund. Snack/vaffel kan kjøpes ombord på båten. Etter 3,5 timer ankommer vi Lovund. Innsjekk og 3-retters middag på flotte Lovund Hotel. Lovund er et av Norges mest livskraftige øysamfunn, beliggende ytterst på Helgelandskysten. Lovund Hotell er ikke helt som andre hotell – det er noe helt utenom det vanlige. Her brukes nære råvarer som høstes rett fra havet utenfor Lovund, samt mat fra lokale produsenter som jobber for å ivareta den nordnorske matkulturen.

  Louvund - Helgeland
 • 4. dag: Lovund med turstier og kultursenteret

  Frokost. Dagen benyttes til aktiviteter på Lovund. Øya har mange flotte turstier. Vi tar med medbrakt matpakke, og går på tur og besøker lundeura under fjellet der lundefuglen pleier å hekke. Om våren og sommeren har Lovund en stor lundefuglkoloni. Lundefuglene forlater øya etter hekkesesongen i august. Vi besøker også kystkultursenteret; et flott museum med utstillinger fra fiskeri, dyreliv og hverdagsliv på øya. Felles 3-retters middag på hotellet.

  Lovund med turstier og kultursenteret
 • 5. dag: Lovund – Sandnessjøen med de Syv søstre – Mosjøen

  Vi spiser tidlig frokost og smører matpakke. Tidlig avgang med hurtigbåt til Sandnessjøen, ca. 2 timer. Vel i land blir vi hentet for fottur på de velkjente Syv søstre. Det er en 6-8 timers fottur, men her er det også mulig å gå en enklere tur. Man må ikke helt til topps for å få en fin utsikt over Helgelandskysten som vi nettopp har kjørt gjennom med båt. Etter turen blir det buss fra Sandnessjøen til Mosjøen. Innsjekk på Fru Haugans hotell som er Nord-Norges eldste hotell og som drives av 5. generasjon kvinne i familien. Mosjøen er en kulturhistorisk perle på Helgeland. 3-retters middag på hotellet.

  Syv Søstre
 • 6. dag: Mosjøen – Bodø – Oslo

  Frokost og utsjekk. Omvisning i Sjøgata – Nord-Norges lengste trehus bebyggelse fra 1800- tallet. Her bor det fortsatt folk i husene, men de huser også galleri, butikker og kafeer. Fottur til Helgelandstrappa – en av Norges lengste sherpatrapper. Vi går opp til Dronningplassen, eller så mange trinn vi orker. Enkel lunsj og buss til togstasjonen i Mosjøen for å ta Nordlandsbanen til Bodø. Dette er en av verdens vakreste togreiser, og en behagelig måte å reise over Saltfjellet på. Vi krysser igjen Polarsirkelen (porten til Arktis). Vi spiser snack om bord på toget. Ved ankomst Bodø blir det buss til flyplassen og direktefly til Oslo.

  Mosjøen - Helgelandstrappa
 • Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endringer i programmet eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.