Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Aktiv ferie på vakre Helgelandskysten

Bli med på ett av Norges vakreste eventyr! Helgelandskysten har tusenvis av øyer med sitt eget særpreg, et mektig landskap og en frisk og ren sjøluft. I Nord-Norge er også gjestfriheten på små steder unik, og vi kommer tett inn på både naturen og menneskene. Vi flyr til Bodø om morgenen og bruker dagen for en vandring på Keiservarden. Deretter tar vi hurtigbåt fra Bodø til Støtt - et levende fiskevær og gammelt handelssted på Helgelandskysten. Øya har vill og vakker natur med storhavet rett på. Her finner du sjelden flora og fauna, et fiskerimuseum, et sjarmerende bosted og en god sjømatrestaurant. Vi fortsetter med hurtigbåt og krysser Polarsirkelen, porten til Arktis, og ankommer Lovund. Øya ligger flott til ytterst i havgapet, og er også en av de mest karakteristiske øyene på Helgelandskysten. Om våren og sommeren har Lovund en stor lundefuglkoloni. Øya har mange fine turstier, og vi besøker Kystkultursenteret. I Sandnessjøen går vi på fjelltur på De syv Søstre, og vi skal til Mosjøen med trehusbebyggelsen i Sjøgata og for fottur i Helgelandstrappa. Fra Mosjøen til Bodø tar vi toget. Strekningen omtales som en av verdens vakreste togreiser, og det er bare å sitte godt tilbake i setet og nyte turen over Saltfjellet. Vi flyr tilbake til Oslo.

 • Øyer og hotell utenom det vanlige
 • Levende fiskevær og gamle handelssteder med sjarm
 • Nostalgi og luksus
 • God mat av lokale råvarer
 • De syv Søstre
 • Helgelandstrappa
 • En av verdens flotteste togreiser

Vanskelighetsgrad: 3  (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Bodø – Støtt

  Morgenfly fra Oslo til Bodø. På denne turen er det reiseleder fra Peer Gynt Tours samarbeidspartner Naturlige Helgeland, som møter gruppen i Bodø. I Bodø blir det transport og vandring på Keiservarden som gir oss en fantastisk utsikt over byen og helt til Lofotveggen. Underveis spiser vi medbrakt matpakke. Transport tilbake til Bodø for tid på egenhånd. Om ettermiddagen tar vi hurtigbåt videre til Støtt. Her råder en egen ro, og du kan vandre rundt hele øya med kun lyden av fugler og bølgene fra havet som «bakgrunnsmusikk». I dag drives det gamle fiskeværet og handelsstedet av Støtt Brygge. Den gamle kystkulturen er stedets identitet og setter rammene for oppholdet, og du vil kanskje kjenne deg igjen i det du har lest i Hamsuns romaner eller sett i filmene. Støtt Brygge tilby overnatting i det nyrestaurerte bakeriet som gir en følelse av nostalgi og luksus, i rorbua som har gamle herskapelige stilmøbler og lysekroner, samt på det sjarmerende og romantiske stabburet. Ikke alle rom har eget bad, og to må kanskje dele – men dette er noe med sjarmen på stedet. Vi spiser middag på stedets gode sjømatrestaurant.

 • 2. dag: Støtt – med fiskeværsvandring, natur og fiskerimuseet

  Vi spiser frokost og smører matpakke. På Støtt er vi tett på naturen og menneskene.. Lokalguide tar oss med på fiskeværsvandring som gir oss et innblikk av livet på øya, og vi ser fiskebåtene som kommer inn for å levere dagens fangst. Turen inkluderer også et stopp på Svenningplatået med bunkerser fra andre verdenskrig. Her oppe kan vi se Lofotfjellene i nord og Helgelandsfjellene i sør. Flere av øyene på Støtt inngår i et naturreservat med et rikt dyre- og fugleliv, samt sjeldne planter. Vi avslutter turen med en rundtur i fiskerimuseet, og får høre de gylne historiene fra fiskernes liv og virke, handelsmennene i regionen, samt lokal historie fra Støtt og regionen. Vi vil også se på Espolin Johnsen familiens private bildesamling «Den siste Viking», hvor vi får ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn. Felles middag.

  Støtt – med fiskeværsvandring, natur og fiskerimuseet
 • 3. dag: Støtt med fottur/fisketur/sykkeltur, og vi krysser Polarsirkelen med båt til Lovund

  Frokost. I dag kan du bli med guiden på en fottur på øya. I dag har du også mulighet til å bli med på en fisketur med lokal skøyte. Vi fisker og tilbereder egen fangst til en nydelig lunsj. Du kan også leie sykkel for å utforske øya på egenhånd. Fisketur og leie av sykkel kommer som tillegg i pris. Sen ettermiddag tar vi hurtigbåten til Lovund. Vi reiser som de lokale og er innom både Ørnes, Grønnøy, Bolga, Rødøy, Myken, Selvær and Træna før ankomst Lovund. Snack/vaffel kan kjøpes ombord på båten. Etter 3,5 timer ankommer vi Lovund. Innsjekk og middag på flotte Lovund Hotel. Lovund er et av Norges mest livskraftige øysamfunn, beliggende ytterst på Helgelandskysten. Lovund Hotell er ikke helt som andre hotell – det er noe helt utenom det vanlige. Her brukes nære råvarer som høstes rett fra havet utenfor Lovund, og mat fra lokale produsenter som jobber for å ivareta den nordnorske matkulturen.

  Støtt med fottur/fisketur/sykkeltur, og vi krysser Polarsirkelen med båt til Lovund
 • 4. dag: Lovund med turstier og kultursenteret

  Frokost. Dagen benyttes til aktiviteter på Lovund. Øya har mange flotte turstier. Vi tar med medbrakt matpakke, og går først på tur. Vi går også innom fjellet der lundefuglen pleier å hekke. Lovund har en stor lundefuglkoloni om våren og sommeren. Lundefuglene forlater øya etter hekkesesongen i august. Vi besøker også kystkultursenteret; et flott museum med utstillinger fra fiskeri, dyreliv og hverdagsliv på øya. Felles middag på hotellet.

  Lovund med turstier og kultursenteret
 • 5. dag: Lovund – Sandnessjøen med de Syv søstre – Mosjøen

  Vi spiser tidlig frokost og smører matpakke. Tidlig avgang med hurtigbåt til Sandnessjøen, ca. 2 timer. Vel i land blir vi hentet for fottur en av toppene på de velkjente Syv søstre. Det er en 6-8 timers fottur, og guiden velger den toppen som passer gruppen best. Det blir en lang dag med en nydelig utsikt over Helgelandskysten som vi nettopp har kjørt gjennom med båt. Etter turen blir det buss fra Sandnessjøen til Mosjøen. Innsjekk på Fru Haugans hotell som er Nord-Norges eldste hotell og som drives av 5. generasjon kvinne i familien. Mosjøen er en kulturhistorisk perle på Helgeland. Middag på hotellet.

  Lovund – Sandnessjøen med de Syv søstre – Mosjøen
 • 6. dag: Mosjøen – Bodø – Oslo

  Frokost og utsjekk. Omvisning i Sjøgata – Nord-Norges lengste trehus bebyggelse fra 1800- tallet. Her bor det fortsatt folk i husene, men de huser også galleri, butikker og kafeer. Fottur til Helgelandstrappa – en av Norges lengste sherpatrapper. Vi går opp til Dronningplassen, eller så mange trinn vi orker. Enkel lunsj og buss til togstasjonen i Mosjøen for å ta Nordlandsbanen til Bodø. Dette er en av verdens vakreste togreiser, og en behagelig måte å reise over Saltfjellet på. Vi krysser igjen Polarsirkelen (porten til Arktis). Ved ankomst Bodø blir det buss til flyplassen og direktefly til Oslo.

  Mosjøen – Bodø – Oslo
 • Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endringer i programmet eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80