Vakre Helgeland

Til fots, til vanns og på sykkel

Bli med på sommerens vakreste eventyr! Helgelandskysten har tusenvis av øyer, et mektig landskap og de kjente fjellformasjonene De syv Søstre og Torghatten er bare noen av de flotte stedene vi skal på fjelltur til i området. Vega står på UNESCO´s liste over verdens natur- og kulturarv. Her står syklene klare på kaia og i sakte fart skal vi oppleve det flotte landskapet som øya har å by på, og på Vega Havhotell skal vi nyte et virkelig kulinarisk måltid. Denne turen går i en kombinasjon av fotturer, hurtigbåt og sykkel – og andre kjente steder som besøkes er Hildurs Urterarium, Petter Dass fødested på Herøy og Petter Dass museet.  Vanskelighetsgrad: 4

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Brønnøysund
Fly fra Oslo Lufthavn til Brønnøysund. Transfer fra flyplassen til Thon Hotel Brønnøysund (4*). Vi skifter raskt på hotellet og tar turen til det velkjente Torghattenhullet – som ifølge sagnet ble til ved at Hestmannen skjøt sin pil gjennom Sømnakongens hatt i jakten på Lekamøya. Hatten falt ned ved Torgar, i samme stund som solen renner og alt blir til stein. Vi skal gå gjennom det karakteristiske hullet og kommer ut på den vakre kystsiden med de tusen øyer. Vi spiser medbrakt niste på turen, og middag på Hildurs Urterarium.

2. dag        Brønnøysund – Vega
Etter frokost tar vi hurtigbåt til Rørøy på Vega. Øya er på UNESCO´s liste over verdens natur- og kulturarv. Her har generasjoner av fiskere og bønder opprettholdt en bærekraftig levemåte i et værhardt område rett under polarsirkelen, og den nå unike tradisjonen av ærfugldrift har vært en sentral næringsvei drevet av kvinner. Syklene står klare på kaia og i sakte fart skal vi oppleve det vakre kulturlandskapet. Vi besøker også E-museet, Verdensarvutstillingen og Lille Lånan - som formidler historien til det største dunværet på Vegaøyene. Vi spiser medbrakt niste underveis. Bagasjen blir fraktet direkte til Vega Havhotell (4*) hvor vi avrunder en fantastisk dag med en nydelig 5-retters middag hos den kjente kokk- og hotellverten, Jon Aga.  

3. dag        Vega – Herøy – Sandnessjøen
Frokost på hotellet. I dag tar vi hurtigbåt fra Kirkøy til Herøy, og dette er en flott tur i seg selv som tar oss mellom de mange små øyene på Helgelandskysten. Syklene venter på oss her også, og noen av stedene vi skal besøke er Herøy kirke fra middelalderen, Petter Dass fødested, Herøy bygdesamling og ikke minst Etcetera som er en landskjent og fantastisk blomsterbutikk drevet av norgesmester i blomsterdekorering, Tommy Eide. Underveis spiser vi lunsj på Herøy Brygge som ligger idyllisk til i Herøysundet. Vi tar fergen til Sandnessjøen på ettermiddagen. Buss til Clarion Kysten Sandnessjøen (4*). Her venter bagasjen og en god dusj før kveldsmat.

4. dag        I Sandnessjøen – fottur til De syv Søstre
Frokost. De syv Søstre er et landemerke og en av de mest populære fjellkjedene vi har i Norge. Det vakre med kystfjellene er at ingenting sperrer for utsikten. Vi har en fantastisk utsikt over hele øyriket, og du ser også på tvers av hele Norge akkurat her. Det har gått "sport" i å bestige minst en av fjelltoppene i De syv Søstre på samme dag, og vi velger oss Tvillingene (945 og 980 m.o.h.) og Skjæringen (1.037 m.o.h.) Turen går over sti og svaberg. Det er stedvis bratt, men ikke noen luftige partier. Medbrakt niste. Kveldsmat på hotellet.  

5. dag        Sandnessjøen – Alstahaugtunet – Gardermoen
Frokost på hotellet. I dag er det retur til Oslo, men vi skal først innom Alstahaugtunet hvor Petter Dass hadde sitt virke i Alstahaug kirke. Petter Dass museet er tegnet av Snøhetta og har blitt et ikon på Helgelandskysten. Vi har tid til å besøke begge stedene før bussen går til flyplassen. Retur med direktefly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Powered by Travelize