Skip to main content

Vandretur Georgia

Vandring og Kultur i Georgia

La fjellstøvlene prøve noe nytt, og bli med på en reise utenfor allfarvei! I skjæringspunktet mellom øst og vest, finner vi lille Georgia. Landet ligger i de ruvende Kaukasus-fjellene, og er usedvanlig fruktbart. Foruten å ha en eldgammel vinproduksjon; dyrkes valnøtter, fiken og andre godsaker. Svaneti er en av de vakreste regionene med uberørt og storslagen natur, snødekte fjell, grønne daler og steinalderbyer. Vi vil også fort oppdage at en ekte gjestfrihet er forankret i folkesjelen i en av våre eldste sivilisasjoner. Vi tar deg med på flotte vandringer i naturskjønne områder og til nyoppdagede skatter!

Vanskelighetsgrad: 4 (av 5)

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 125 dager før avreise.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Riga – Tbilisi

  Vi flyr fra Oslo Lufthavn med Air Baltic via Riga til Tbilisi med nattfly. Transfer til Bricks Hotel (4*) i Tbilisi tidlig morgen.

 • 2. dag: Tbilisi – Mtskheta – Kutaisi

  Rolig morgen. I dag skal vi kjøre 235 km med stopp underveis. Vårt første stopp er i Mtskheta, 20 km nordvest for Tbilisi. Mtskheta var landets tidligere hovedstad og er en av landets eldste byer. Byens historiske bygninger står på UNESCOs verdensarvliste. På en høyde nær byen ligger Jvari-klosteret som er et annet eksempel på tidlig georgisk arkitektur. Lunsj på lokal restaurant. Deretter besøker vi middelalderklosteret Gelati og katedralen Bagrati. I Kutaisi sjekker vi inn på Boutique Hotel Argo (3*) i juni og Gala Boutique Hotel (3*) i september. Middag på hotellet. Total kjørelengde: 235 km.

 • 3. dag: Kutaisi – Prometheus Caves – Becho

  Etter frokost i dag, besøker vi Prometheus Caves som er den største grotten i Georgia. Grotten er et skue med forskjellig dryppstein, forstenede fossefall, underjordiske elver og innsjøer. Lunsj på lokal restaurant. Vi fortsetter til Enguri-juvet hvor de første innbyggerne i Georgia bosatte seg. Disse var i hovedsak gullgravere. I århundrer var svanerne avskåret fra omverdenen, og de har derfor bevart mange av deres gamle tradisjoner. Vi ankommer Becho, og sjekker inn på Grand Hotel Ushba (3*) som ikke ligger så langt fra den georgisk-russiske grensen. Her kan vi snakke om "room with a view". Det lille høyfjellshotellet ligger ved foten av ett av Europas høyeste fjell, Ushba, og har flott utsikt. Etter middag tar vi en kveldstur i landsbyen. Total kjørelengde: 235 km.

 • 4. dag: Becho – Vandring Guli-passet – Mestia

  Frokost. I dag kjører vi med firehjulstrekkere til vårt startpunkt for vandringen. Vi skal på en vakker heldagsvandring til Gulli-passet, 2961 m.o.h. Dette er en krevende vandring, men ruten har fantastisk utsikt mot Ushba-fjellet og mange andre flotte utsiktspunkter som nesten kan ta pusten fra oss. Vi spiser lunsjpakke underveis. I Mestia sjekker vi inn på Old Seti Hotel (3*) i juni og Banguriani Hotel (3*) i september.
  Felles middag. Vandring: 23 km. Høydeforskjell: opp 1600 m./ned 1400 m. Total kjørelengde: 22 km.

 • 5. dag: Mestia – Chalaadi – Ushguli

  Etter frokost kjører vi med firehjulstrekkere til hengebrua som går over Mestiachala-elven. Her starter vi ruten til isbreen Chalaadi som går gjennom vakker granskog. Lunsjpakke underveis. Etter vandringen kjører vi til Ushguli, som anses å være Europas høyst beliggende fjellbygd. Bygda er omgitt av de vakre Kaukasus-fjellene, og å komme til Ushguli er som å reise tilbake til middelalderen. Bygda har mange av de karakteristiske tårnhusene fra middelalderen, og er på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøker Lamaria-kirken, og sjekker inn på Hotel Panorama Ushguli (3*) for natten. Felles middag.
  Vandring: 7 km. Varighet vandring: 4-5 timer. Høydeforskjell: opp/ned 170 m. Total kjørelengde: 61 km.

 • 6. dag: Ushguli – Shkhara – Mestia

  Etter frokost blir vi hentet med firehjulstrekkere. Vi skal vandre mot Mt. Shkhara, den høyeste fjelltoppen i Georgia på over 5000 m.o.h. Vi spiser lunsjpakke underveis. Vi kjører videre til Mestia, og sjekker inn på Chalet Mestia Hotel (3*). Besøk på det etnografiske museet for å få et overblikk over dalens historie. Felles middag.
  Vandring: 14 km. Varighet vandring: 6-7 timer. Høydeforskjell: opp/ned 400 m. Total kjørelengde: 49 km.

 • 7. dag: Mestia – Martvili

  Frokost. Vi besøker Margiani museum med de tradisjonelle Svaneti-husene for å få en autentisk innsikt i hvordan svanerne levde for flere århundrer siden. Deretter besøker vi Martvili Canyon, en praktfull kløft hvor elva Abasha baner seg vei gjennom kalkesteinsfjellene. Området er vakkert med naturskapte juv, grotter og fossefall. Her kan vi ta oss en svømmetur, og på den øvre delen av dalen tar vi en båttur som går forbi vannfallet som er 7 meter høyt. Lunsjpakke underveis. I Martvili sjekker vi inn på Hotel Martvili Palace (3*), og spiser felles middag. Total kjørelengde: 180 km.

 • 8. dag: Martvili – Gori – Uplitsikhe – Tbilisi

  Vi spiser en god frokost før vi tar fatt på en lang dag. I hjertet av Shida Kartli regionen ligger byen Gori som er kjent som Stalins fødeby. Vi besøker Stalin museet med hans personlige togvogn og eiendeler, og vi ser huset hvor han ble født. Deretter forsetter vi til Uplistsikhe ("Fortress of God") som ligger ved Mtkvari-elven. Dette er en fascinerende, fraflyttet grotteby som engang var et av handelsstedene langs Silkeveien. Lunsj på en lokal restaurant. Ved ankomst hovedstaden Tbilisi, sjekker vi igjen inn på Bricks Hotel (4*) hvor vi bodde den første natten. Tbilisi var i sin tid, også et viktig kultur- og handelssentrum på den historiske Silkeveien. Dette gjør hovedstaden til en fascinerende smeltedigel av arkitektur og kultur. Avskjedsmiddag og folklore show på lokal restaurant. Total kjørelengde: 320 km

 • 9. dag: Tbilisi – Riga – Oslo

  Transfer til flyplassen i Tblisi. Vi flyr med Air Baltic via Riga, med ankomst Oslo Lufthavn om morgenen.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
13/6Stavanger og Haugalandet med GDFra kr. 15 990,-
14/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 11 990,-
14/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 15 990,-
5/7Elvebåtcruise - DonauFra kr. 18 990,-
17/7Dalarna og Siljansjøen med GDFra kr. 10 550,-
26/7FinnmarkFra kr. 17 490,-
16/8Vandretur WalesFra kr. 18 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80