Vandretur i Kroatia

Kroatia er en ekte perle! Naturen er storslagen med majestetiske fjell, frodige øyer og azurblå bukter. Kroatia har en av Europas vakreste kyster, og ved foten av det mektige Biokovofjellet ligger den koselige, lille havnebyen Makarska. Dette er vår base under hele oppholdet. Byen ligger perfekt til for flotte vandreturer, og fra byens havn er det også mulighet for båttur til øyene Braĉ og Hvar. Vandringene går i Biokovo Nasjonalpark, ved innsjøene i Imotski og gjennom Cetina river canyon. Vanskelighetsgrad: 4

  Rabatt

    Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
    mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Split – Makarska
Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Split. Transfer til Makarska, og innsjekk på Hotel Dalmacija (3*). Her skal vi bo hele uken. Ettermiddagen fri til å nyte hotellets fasiliteter som utendørsbasseng med solterrasse og bar, spasenter med tyrkisk bad, skjønnhetssenter og treningsstudio. Hotellet har også lobbybar og restaurant. Ved siden av hotellet er det en rullesteinstrand og en strandpromenade som leder til Makarska sentrum, ca. 10 minutter å gå. Den palmekantede strandpromenaden har butikker, barer, kafeer og restauranter. Felles middag på hotellet.  

2. dag              Vandring til landsbyer i Biokovofjellet
Frokost. Vi kjører til Bast, en typisk landsby i innlandet. Vi fortsetter til Zlib, og på en høyde på 750 m.o.h. følger vi en sti langs det vertikale fjellet og får en fantastisk utsikt over vestsiden av Makarska rivieraen. Vi fortsetter til Veliko Brdo og tilbake til hotellet. Middag på egen regning. Varighet: ca. 4 timer. Oppstigning: 280 m. Nedstigning: 380 m. 

3. dag              Vandring til landsbyer i Biokovofjellet
Frokost. I dag kjører vi til landsbyen Rašćane hvor vi starter dagens vandring gjennom pittoreske og nesten øde landsbyer som Godinj, Njivice og Celj til kirken St. Mihovil. Vi tar en pause i en av landsbyene før vi fortsetter til Sokoli hvor vi besøker en 250 år gammel vinkjeller for en snack og en hjemmelaget aperitiff, vinsmaking, ost og skinke. Vi kjører tilbake til hotellet. Middag på egen regning i dag. Varighet: ca. 3,5 timer. Oppstigning: 50 m. 

4. dag              Båttur til Hvar og Brač  (mot tillegg)
Båttur mot tillegg: Etter frokost tar vi båten fra havna i Makarska til de vakre øyene Hvar og Brač. Hvar er mest kjent for vin og lavendel. Vi besøker sjarmerende Vrbovska som kan minne om Venezia. Vi fortsetter til Brač som har den fineste stranden i hele Kroatia. Lukten av hav vil nok gjøre oss sultne, og underveis serveres grillet fisk og vin om bord på båten. Felles middag på hotellet.  

5. dag              Vandring til innsjøene i Imotski
Frokost. I dag kjører vi først til Lokvičići. Vi skal vandre i et relativt uoppdaget område som er full av overraskelser.  Området har 9 fascinerende innsjøer som er dannet av underjordiske grotter og som er et naturfenomen. Vi tar en pause ved vannmølla og ved den grønne katedralen ved elven Vrljika. Vi kjører tilbake til hotellet for ettermiddagen til egen disposisjon. Middag på egen regning. Varighet:4 timer. Opp- og nedstigning: 175 m.  

6. dag              Vandring gjennom Cetina River Canyon
Etter frokost kjører vi til Kostanje. Området rundt elven Cetina er praktfullt å gå i. Vi vandrer mellom vinranker, olivenlunder, fiken- og kirsebærtrær. Vi fortsetter forbi små landsbyer - alle med sitt eget særpreg. Deretter skal vi seile på elven Cetina fra landsbyen Slanica til Omiš; gjennom den imponerende kløften som Biokovo-fjellet har dannet. Middag på egen regning.  Varighet: 4 timer. Oppstigning: 110 m. Nedstigning: 260 m. 

7. dag              Vandring i Biokovo Nasjonalpark
Frokost. Vi busser opp til Biokovo, og går fra Sveti Jure (1762 m o.h.) til fjelltoppen Vožac (1421 m o.h.). Fantastiske utsiktspunkter underveis. Vi fortsetter til landsbyen Makar, og returnerer til hotellet. Felles middag på lokal restaurant. Varighet: 5 timer. Oppstigning: 1400 m.

8. dag              Makarska – Split – Gardermoen
Etter frokost blir det transfer til flyplassen for flyavgang med direktefly til Oslo Lufthavn. 

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Powered by Travelize