Vandretur i Kroatia

Den pittoreske byen, Trilj, ligger ved elven Cetina i Dalmatinska zagora. Naturen rundt byen er fruktbar, uberørt og vakker – og er et ekte paradis for naturelskere og vandrere. Byen ligger også perfekt til for flotte vandreturer i "Cetina river canyon", nasjonalparken Krka, naturparken Biokovo og Kamešnica-fjellet.  Vi skal vandre gjennom grønne åslandskap med vinranker og små elver, og gjennom karstlandskap med geologiske fenomener som synkehull og grotter. Hver vandresti har sin egen historie å fortelle. Vi får et innblikk i tradisjoner, hvordan folk lever, kulturarv, lokale mattradisjoner og det som gjør denne regionen spesiell.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Nye avreisedatoer planlegges for 2019 – følg med!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag             Gardermoen – Split – Makarska
Morgenfly til Split. Transfer til Trilj, 30 km. Innsjekk på Hotel Sveti Mihovil (3*). Rommene har aircondition, satellitt-TV, minibar, telefon og gratis wifi. Ettermiddagen fri til å nyte hotellets utendørsbasseng eller til å gjøre seg kjent i Trilj. Byen har bare 5000 innbyggere, men når det kommer til historien, kan Trilj skryte av lang eksistens. Middag på hotellet.  

2. dag             Vandring gjennom Cetina River Canyon
Etter frokost kjører vi til Kostanje. Området rundt elven Cetina er praktfullt å gå i. Vi vandrer mellom vinranker, olivenlunder, fiken- og kirsebærtrær. Vi fortsetter forbi små landsbyer - alle med sitt eget særpreg. Deretter skal vi gå gjennom den imponerende kløften som Biokovo-fjellet har dannet. Middag på hotellet. 
Varighet: 3-4 timer. Oppstigning: 250 m. Nedstigning: 450 m. 

3. dag              Vandring i de grønne åsene rundt Trilj
Etter frokost skal vi vandre i de grønne åsene rundt Trilj. Her ligger det mange vingårder, og i landsbyen Bravići får vi servert hjemmelaget brød og ost hos en lokal bonde. Vi går nedover til broen som krysser Cetina-elven, krysser, og vandrer til toppen av Gardun-høyden og det arkeologiske stedet Tilurij - en militærleir i det 7. romerske legion. Videre besøker vi Etnografisk Museum i Trilj og stallen Galop. Felles middag. 
Varighet: 3-4 timer. Oppstigning: 250 m. Nedstigning: 250 m. 

4. dag             Vandring i Biokovo Naturpark
Frokost. Buss til Biokovo, og vi går fra Sveti Jure (1762 m o.h.) til fjelltoppen Vožac (1421 m o.h.). Fantastiske utsiktspunkter underveis. Vi fortsetter til landsbyen Makar før retur til hotellet. Felles middag.
Varighet: 5 timer. Oppstigning: 150 m. Nedstigning: 1375 m. 

5. dag             Vandring i Kamešnica-fjellet
Frokost. Kamešnica representerer en naturlig grense mellom Kroatia og Bosnia-Hercegovina. Området er rikt på plantearter med helbredende effekt og geologiske fenomener som synkehull og grotter. Buss (20 min) til fjellet Voštane (880 m.o.h.) for vandring i området. Retur til hotellet. Felles middag.  
Varighet: 4 timer. Ingen store høydeforskjeller.

6. dag             Fridag
Frokost. Dagen til egen disposisjon. Noen ønsker kanskje å slappe av på hotellet eller i Trilj, eller dra på ridetur i området, mens andre kanskje ønsker å ta turen til Split? Felles middag.

7. dag             Vandring i nasjonalparken «Slapovi Krke»
Etter frokost kjører vi 50 minutter til Skradin og inngangen til nasjonalparken Krka. Vi vandrer langs elva til berømte Skradinski Buk og 17 imponerende vannfall der elven Krka renner inn i innsjøen Prošćansko jezero. Etter vandringen blir det kort sightseeing i byen Sibenik med sin berømte katedral som er på UNESCOs verdensarvliste. Felles middag på hotellet. Varighet: 2 timer. Oppstigning: 220 m. Nedstigning: 220 m. 

8. dag             Trilj – Split – Gardermoen
Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Split for flyavgang med direktefly til Oslo Lufthavn. 

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize