Kulturell weekend i Praha

Opera, ballett og klassisk konsert.

Vi gir dere med denne turen muligheten til å oppleve denne populære byen ved elven Moldau - utenfor den mest hektiske turistsesongen. Her kan man nyte vakre Praha med sine ærverdige gamle bygninger og sin bemerkelsesverdige arkitektur, og det på den rolige tiden av året som tsjekkerne selv elsker. Samtidig får du med deg tre kulturelle kveldsopplevelser av høy klasse!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen - Praha. Opera
Vi møter vår reiseleder på Oslo Lufthavn på morgenen for avreise direkte til Praha. Vel framme blir vi på flyplassen møtt av en skandinavisktalende guide som i egen buss tar oss til sentrum av byen for innsjekking på Hotel Adria (4*). Dette er et klassisk hotell som kombinerer sjarmen til det gamle Praha med komfortable rom. Hotellet har sentral beliggenhet ved Václavplassen i sentrum, med gangavstand til mange av byens severdigheter, shopping og Gamlebyen.

Vi spiser tidlig middag på hotellet før vi rusler ca. 400 meter bort til Estates Theatre, som er ett av Prahas tre operahus. Her kan vi i kveld nyte operaen "La Cenerentola" (Askepott) av G. Rossini.  

2. dag        I Praha. Sightseeing og klassisk konsert. 
Frokost på hotellet, før vi kan bli med på guidet byvandring i Prahas gamleby. Vi får nå høre historiene rundt kjente severdigheter som det astronomiske uret, Tyn kirken, Jan Huus statuen på torget og mye mer. Resten av dagen fritt til opplevelser på egen hånd.

I kveld blir det tidlig middag på hotellet, eller en tradisjonell tsjekkisk restaurant. Deretter kan vi by på en klassisk konsert med det nasjonale operaorkesteret. Transport t/r.

3. dag        I Praha. Utflukt og ballett 
Frokost på hotellet. Vi reiser i dag med buss og lokalguide opp til Prahaborgen for guidet omvisning der. Den ligger på andre siden av elven Moldau, og her besøker vi den storslåtte Vituskatedralen, samt den gyldne gaten Zlatá ulička - gaten der alkymister i middelalderen prøvde å lage gull. Her finner vi også 11 fargerike og historiske hus som viser hvordan livet var for håndverkerne som bodde her da. Vi besøker også Daliborka Tower, som i middelalderen bl.a. var fengsel for folk fra overklassen – før vi reiser med buss tilbake til hotellet.

Vi spiser også i kveld tidlig middag på en restaurant i sentrum. Etter middag kjøres vi til Nasjonalteateret, der vi opplever den romantiske balleten "La Bayadére" av L. Minkus. Det blir transport tilbake til hotellet etter forestillingen.

4. dag        Praha - Gardermoen 
Frokost på hotellet før utsjekking. Til avtalt tid på formiddagen blir det busstransport ut til flyplassen for derfra å reise med fly hjem til Norge. Vi lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Kart

Powered by Travelize