Praha

I århundrer har både turister og tsjekkerne selv lovpriset Praha. Tsjekkias vakre hoved-stad har røtter helt tilbake til år 900, og her finner vi praktfulle gamle hus, trange smug og gater med spennende overraskelser rundt hvert hjørne. Byen kom i 1992 med på UNESCO’s verdensarvliste, og severdigheter som Karlsbroen, det astronomiske uret på Gamleby-torget, slottet Pragersburg, og St. Vitus- katedralen kan oppleves nærmere.

Vi skal bo sentralt, og de fleste kveldene er felles middag på lokal restaurant inkludert. Sightseeing med norskspråklig lokalguide samt utflukt til et vakkert slott byr vi også på. Tsjekkia er også kjent for sin ølkultur og sitt gode øl. Praha er en by kanskje mange har vært i – men samtidig et reisemål man aldri blir ferdig med å utforske. Blir du med?

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Praha direkte
Avreise tidlig på formiddagen fra Oslo Lufthavn til Praha.  Vår norskspråklige lokalguide møter oss på flyplassen, og blir med inn til sentrum og Hotel Motel One(4*), der et 4 døgns opphold venter. Ettermiddagen fritt til egne opplevelser – vår reiseleder kan gi deg gode råd. Felles 3-retters middag nær hotellet.

2. dag        I Praha - sightseeing
Frokost. I dag byr vi på en bysightseeing til fots sammen med vår lokale norskspråklige guide. Vi starter oppe ved Praha-borgen der vi besøker St. Vitus-katedralen og borgområdet, før vi går ned mot den kjente Karlsbroen. Den er fra 1300-tallet og er byens midtpunkt. Herfra går ferden inn i Gamlebyen før vi avslutter det hele ved den kjente Vaclav-plassen.  Praha har en særegen og historisk atmosfære med mange brosteinsgater, torg og monumenter - og ved Gamlebytorget finner vi byens praktfulle astronomiske ur.  Mange opplevelser venter. Ettermiddagen fritt til egne opplevelser. Felles 3-retters middag på en lokal restaurant.

3. dag         I Praha – dagen fritt     
Frokost. Formiddagen er til fri disposisjon. I dag vil man fort forstå at Praha er kaféenes hjemby, og mange steder er maten og drikken både god og billig. Skal man handle, så ligger byens største kjøpesenter kun et steinkast fra hotellet vårt. Det er også fascinerende å rusle rundt i de små butikkene i Gamlebyen. Om ettermiddagen har vi inkludert et besøk med prøvesmaking på det kjente bryggeriet U Fleku – som i hele 500 år har brygget sitt øl på tradisjonell måte. Felles 3-retters middag på en lokal restaurant.

4. dag         I Praha – utflukt til slottet Konopiste
Frokost. I dag drar vi på en tur ut av byen for å få oppleve det vakre slottet Konopiste. Dette slottet tilhørte Prins Franz Ferdinand d'Este – den østerrikske tronarvingen som ble skutt i Sarajevo i 1914, - noe som utløste den 1. verdenskrig. Konopiste er fra  det 14. århundre, og her finner man både en stor hage, en unik kunstsamling, flotte jakttroféer og mange statuer. Du kan også beundre en omfattende samling av historiske våpen.
Resten av dagen til egen disposisjon i Praha - middag i egen regi.  Mot tillegg er det i kveld mulig å bli på en trivelig folkloremiddag, ca. 1/2 times kjøring ut av Praha. Her venter i så fall både et forrykende folkloreshow, 3-retters middag og fri drikke.

5. dag         Praha – Gardermoen - hjem.
Frokost. Snart blir det avreise med buss til flyplassen, der vi om formiddagen vil ha avreise tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Powered by Travelize