Slovenia - og landets vakre hovedstad Ljubljana

Charterfly fra Kvernberget 9. – 11. juni 2017

Bli med på weekendtur til Slovenias sjarmerende hovedstad Ljubljana, som med sine ca. kvart million innbyggere sies å være byen som er skapt for alle menneskelige behov. Noen sier den er like flott som Praha, men i mindre format. Allerede etter knappe 3 timers flytur fra Kristiansund lander vi i Slovenia. Her venter et 2 døgns opphold på godt hotell, mange severdigheter, en rekke uterestauranter, gode spiserestauranter, staselige jugendhus, et mangfoldig shoppingtilbud m.m. Slovenia ligger i det sydlige Sentral-Europa, og grenser til Italia i vest, Adriaterhavet i sydvest, Kroatia i syd og i øst, Ungarn i nordøst og Østerrike i nord.  Ljubljana er en by hvor øst og vest møtes, og det gamle og det nye harmonisk er smeltet sammen. Her vil man trives godt!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Fredag 09.06          Kristiansund/Kvernberget – Ljubljana
Innsjekking på Kvernberget til avtalt tid om morgenen. Taxfree-butikken vil være åpen på Kvernberget, og her kan man også forhåndsbestille taxfreevarer som kan hentes ved hjemkomst søndag kveld. 2 reiseledere fra Peer Gynt Tours vil være med på turen. Avreise til avtalt tid med charterfly fra Adria Airways direkte til Ljubljana. Reisetid ca. 2 timer og 45 min.  Catering inkludert. Drikkevarer/snacks fås også kjøpt om bord.  Ved ankomst flyplassen i Ljubljana blir dere møtt av våre lokale engelsktalende guider, som i egen buss vil bringe dere inn til Ljubljana sentrum og til det flotte jugendhotellet 4* Grand Hotel Union eller til det komfortable 4* Hotel Lev som også ligger sentralt i Ljubljana. Begge ligger i kort gangavstand fra det meste av severdigheter, restauranter og utesteder.

Resten av dagen fritt til egne opplevelser – våre reiseledere kan gi dere gode tips. Se nettsiden www.visitljubljana.com/en/visitors for info.  Gode muligheter for å finne seg en trivelig restaurant å spise på i meget kort gangavstand fra hotellet, - eller på hotellet deres.

Lørdag 10.06          I Ljubljana – dagen fritt
Stor frokostbuffet på hotellet. Dagen er til egen disposisjon – se byens hjemmeside for gode tips. Mange vil nok synes at det blir kjekt å kunne utforske byen på egen hånd.  Uterestaurantene ligger tett, så om noen vil nyte livet her går det greit. Landets største kjøpesenter ligger i utkanten av byen, og her er det "bare" 450 butikker. Like ved ligger også ett av Europas største SPA-sentre, så om en SPA-behandling frister noen, så er det absolutt mulig å tilrettelegge. 1 times båttur på elven Ljubljanica som renner gjennom Ljubljana sentrum, var en populær aktivitet på tilsvarende tur i september 2016. Middag i egen regi.

Søndag 11.06         Ljubljana – Kvernberget/Kristiansund
Frokost på hotellet og utsjekking. Bagasje plasseres i bagasjerommet. Formiddagen til egen disposisjon – flere butikker og uterestauranter er åpne, og mange fristes nok også av en rusletur opp til Ljubljanaborgen eller en båttur på elven Ljubljanica som renner gjennom byens sentrum. Om ettermiddagen blir det busstransport fra hotellet ut til flyplassen i Ljubljana – kjøretid ca. 30 min. Innsjekkingen her starter fra kl. 15.00.  Taxfree shopping mulig.  Kl. 17.00 blir det så hjemreise i eget 144-seters charterfly fra Adria Airways – direkte tilbake til Kvernberget igjen.  Catering er inkludert. Drikkevarer og snacks fås kjøpt. Flytid ca. 2 timer og 45 min.

Powered by Travelize