Slovenia - og landets vakre hovedstad Ljubljana

Charterfly fra Kvernberget 21. – 23. september 2018

Bli med på weekendtur til Slovenias sjarmerende hovedstad Ljubljana, som med sine ca. kvart million innbyggere sies å være byen som er skapt for alle menneskelige behov. Noen sier den er like flott som Praha, men i mindre format. Allerede etter knappe 3 timers flytur fra Kristiansund lander vi i Slovenia. Her venter et 2 døgns opphold på godt hotell, mange severdigheter, en rekke uterestauranter, gode spiserestauranter, staselige jugendhus, et mangfoldig shoppingtilbud m.m.

Slovenia ligger i det sydlige Sentral-Europa, og grenser til Italia i vest, Adriaterhavet i sydvest, Kroatia i syd og i øst, Ungarn i nordøst og Østerrike i nord.  Ljubljana er en by hvor øst og vest møtes, - og det gamle og det nye harmonisk er smeltet sammen.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Fredag 21.09.2018          Kristiansund/Kvernberget – Ljubljana
Innsjekking på Kvernberget til avtalt tid om morgenen. Taxfree-butikken vil være åpen på Kvernberget, og her kan man også forhåndsbestille taxfreevarer som kan hentes ved hjemkomst søndag kveld. 2 reiseledere fra Peer Gynt Tours vil være med på turen og tilrettelegge det hele.

Avreise til avtalt tid med et 144 seters charterfly fra Adria Airways direkte til Ljubljana. Reisetid ca. 2 timer og 45 min.  Catering inkludert. Drikkevarer/snacks fås også kjøpt om bord.  Ved ankomst flyplassen i Ljubljana blir dere møtt av våre lokale engelsktalende guider, som i egne busser vil bringe dere inn til Ljubljana sentrum, enten til det meget sentrale 1. klasses Best Western Hotel Slon -  eller til 4* Hotel Lev, som også ligger sentralt i Ljubljana. Resten av dagen/kvelden fritt til egne opplevelser. Hver fredag pleier man å arrangere det populære matmarkedet OPEN KITCHEN på ett av de sentrale torgene i Ljubljana. (Værforbehold). Det er en storslått opplevelse – et utall produsenter av lokalmat/ lokal drikke og mange av byens kjøkkensjefer er i sving her. En tur hit anbefales…

Lørdag 22.09.2018          I Ljubljana – dagen fritt
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon – sjarmerende Ljubljana er en fryd å oppleve på egen hånd. Et utall uterestauranter, mange severdigheter og flotte Ljubljana slott venter på deg. En 1 times båttur på elven Ljubljanica som renner gjennom Ljubljana sentrum, var en populær aktivitet på tilsvarende turer både i 2016 og i 2017. Båttur kan kjøpes på sparket. Landets største kjøpesenter ligger i utkanten av byen, og her er det "bare" 450 butikker. Like ved ligger også ett av Europas største SPA-sentre, så om en SPA-behandling frister noen, så er det absolutt mulig å tilrettelegge. 

Søndag 23.09.2018         Ljubljana – Kvernberget/Kristiansund
Frokost på hotellet og utsjekking. Bagasje plasseres i bagasjerommet. Formiddagen til egen disposisjon – flere butikker og uterestauranter er åpne, og mange fristes nok også av en rusletur opp til Ljubljanaborgen eller en båttur på elven Ljubljanica som renner gjennom byens sentrum. Om ettermiddagen blir det busstransport fra hotellet ut til flyplassen i Ljubljana – kjøretid ca. 30 min. Innsjekkingen her starter fra kl. 15.00.  Taxfree shopping mulig.  Kl. 17.00 blir det så hjemreise i eget 144-seters charterfly fra Adria Airways – direkte tilbake til Kvernberget igjen.  Varm catering med alkoholfri måltidsdrikke er inkludert. Øvrige drikkevarer og snacks fås kjøpt. Flytid ca. 2 timer og 45 min.

Powered by Travelize