Pafos - Kypros - En seniorfavoritt

Flott hotell på stranden, kultur og natur.

Akkurat som kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros, har vi også valgt oss øya! Med over 300 soldager i året er Kypros den perfekte øya å besøke utenfor den mest travle turistsesongen. Lille Pafos ligger på sørvestkysten av Kypros, og har en rolig og behagelig atmosfære. Byen er rik på historie og kultur – og er utnevnt til en av Europas kulturbyer i 2017.  Vi bor på ett hotell under hele turen. Flotte Athena Beach Hotel ligger rett på stranden, og har flere restauranter, spaavdeling og en hyggelig strandpromenade som tar oss til sentrum. Øya er frodig og vakker, og landskapet rundt Pafos har enda mer av det opprinnelige Kypros å by på. Her dominerer små fjellandsbyer, vingårder og gresk-kypriotiske kirker. Under oppholdet inngår en interessant heldagsutflukt til Nikosia, som er delt i en gresk og en tyrkisk del. Mot tillegg er det også mulighet til å delta på flere utflukter. Det blir også  arrangert sosiale aktiviteter av reiseleder, og rikelig med tid til å nyte ferien.


Rabatt
Kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag    Gardermoen – Larnaca – Pafos
Fly fra Oslo Lufthavn til Larnaca. Buss fra flyplassen til Athena Beach Hotel (4*) i Pafos. Hotellet ligger flott til på stranden, og har utendørs- og innendørs basseng, spaavdeling og flere restauranter. Aftens på hotellet.

2. dag    I Pafos  
Frokost på hotellet. I dag skal vi bare nyte dagen på hotellet, eller du kan rusle langs strandpromenaden til sentrum av Pafos eller andre veien til en liten blå og hvit gresk-kypriotisk kirke. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

3. dag    I Pafos – byrundtur i Pafos (mot tillegg)
Frokost. Mot tillegg: Byrundtur i lille Pafos som er rik på kultur og historie. Vi besøker Houses of Dionysos med mosaikkarbeider av ypperste klasse. Disse skildrer i hovedsak scener fra gresk mytologi. Vi fortsetter til Tombs of the Kings – Kongegravene. Spredt over et stort område finner vi disse underjordiske gravene som er skåret ut i solid stein. Noen er også dekorert med doriske søyler. Det ble gravlagt flere høye tjenestemenn enn konger her, men storheten som gravene viser ga navnet til gravene. Vi skal også se St. Paul´s Pillar hvor helgenen ble pisket av romerne, samt Chrysopolitissa kirken som ble bygget over ruinene av den største bysantinske basilikaen på øya. Vi fortsetter til Yeroskipou som er kjent for produksjon av gelékonfekten Kypros Delight (Turkish Delight), og besøker den vakre bysantinerkirken Agia Paraskevi med fem kupler som danner et kors. Felles middag.  

4. dag    I Pafos 
Frokost og nok en dag til å slappe av på hotellet. Kanskje du vil ta en svømmetur, eller prøve den flotte spaavdelingen på hotellet? Hotellet har også tennisbane og minigolf. Sosial aktivitet sammen med reiseleder for de som ønsker. Middag på hotellet om kvelden.

5. dag    I Pafos – Heldagsutflukt til Nikosia (inkludert)
Etter frokost skal vi på heldagsutflukt til Nikosia. Nikosia har en moderne del med butikker og kontorbygg, og en gamleby som er omgitt av de Venetianske bymurene fra 1500-tallet. Innenfor disse bymurene finnes det mange historiske bygninger, sjarmerende gågater, gamle hus med ornamenterte balkonger, små butikker og koselige kafeer. Vi får tid til lunsj på egen regning og til å rusle i gamlebyen. Vi besøker også byens kunstsenter, erkebiskopens palass og St. Johns katedral med utsøkte malerier. Ikke langt unna disse severdighetene går den beryktede "Grønne linje" - muren som har delt byen i en gresk og en tyrkisk del siden tyrkerne okkuperte en del av Kypros i 1974. Vi skal også besøke den tyrkiske delen. Felles middag.

6. dag    I Pafos
Frokost på hotellet, og hele dagen til å nyte ferien med avslapping og/eller til å delta på en sosial aktivitet med reiseleder. Felles middag på hotellet. 

7. dag    I Pafos – Heldagsutflukt til Chrysorrogiatissa og Afrodites bad (mot tillegg)
Frokost. Mot tillegg: Heldagsutflukt til Chrysorrogiatissa og Afrodites bad. Først besøker vi klosteret Chrysorrogiatissa som ble bygget av en munk i 1152. I Chrysorrogiatissa får vi også smake på lokal vin og ost. Vi fortsetter til Polis, ca. 48 km. nord for Pafos. Den nordvestlige peninsula halvøya av Kypros, kjent som Akamas, er en nasjonalpark med spektakulære landskap og strender. Vi skal til den antikke byen Marion, som er en av de ti berømte oldtidsriker som ble funnet på Kypros. Byen ble grunnlagt i det 7. århundre f.Kr., og blomstret opp på grunn av kobber- og gullgruver som lå i nærheten. Det ble  eksportert både metall og tømmer, og Marion ble en viktig havneby. Vi besøker også Afrodites bad - stedet der myten forteller at den særdeles kjærlighetsaktive Afrodite vasket seg etter sine hyrdestunder. Middag på hotellet.

8. dag    Pafos – Larnaca - Gardermoen
Frokost på hotellet, og formiddagen til egen disposisjon. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly direkte til Oslo Lufthavn.

Kart

Powered by Travelize