Montenegro - en seniorfavoritt

NYHET! Bli med Peer Gynt Tours til Kroatias vakre naboland Montenegro. Her skal vi bo hele 7 døgn i ro på et 1. klasses hotell i feriebyen Becici, som ligger flott til ved den delen av Adriaterhavskysten som kalles for Budvas Riviera. I tillegg kan Montenegro også by på storslått natur, nasjonalparker og staselige fjell. Derfor har vi inkludert både en heldags utflukt med buss og lokal guide rundt om i spennende Montenegro og en tilsvarende tur til det tidligere lukkede nabolandet Albania – som også har mange severdigheter å by på.

Hotellet vårt har så vel et privat strandområde med gratis solstoler og parasoller som flere svømmebassenger og eget badeland. Egen SPA- og velværeavdeling. Frokostbuffet og middager med drikke er inkludert daglig under oppholdet. Montenegro er fortsatt et rimelig ferieland, og her får man mye for pengene! 

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag                  Gardermoen – Dubrovnik – Becici
Om morgenen avreise med fly direkte til flyplassen Dubrovnik som ligger kun 75 km fra Becici.  Fra flyplassen blir det felles transport over grensen til Montenegro til vårt hotell, Hotel Mediteran (4*) som ligger flott til nær en badestrand. Hotellet har også et stort utendørs badeland. Alle rom har balkong – og rom med utsikt fås mot tillegg. Reiselederen vår arrangerer en uformell samling i løpet av dagen. Felles middag med drikke (øl/vin eller vann).

2. – 3. dag           I Becici
Frokost. Disse dagene tar vi livet helt med ro og nyter ferien vår. Rusler man ned på den private stranden så får man tilgang på gratis solstoler med parasoll, - vil man heller slappe av på hotellet så står solsenger og solstoler til disposisjon her. Reiselederen vår vil hver dag tilrettelegge en eller annen felles aktivitet – det være seg en rusletur, quiz, eller f.eks. en felles lunsj for de som ønsker dette. (Evt. lunsj betales av hver enkelt.) Noen vil sikkert også gjøre seg kjent med byen, eller gjerne rusle seg en tur over til Gamlebyen i Budva vis a vis. Felles middag med drikke begge dager.

4. dag                  Heldags utflukt i Montenegro – med buss, guide og lunsj.
Frokost. Dette er en innholdsrik utflukt som gir deg kunnskap om Montenegro og landets turbulente historie, men der man også får nyte strålende natur og store kontraster. Vi besøker bl.a. gamlebyen i Kotor – en by som er kjent for sine rike maritime tradisjoner. Etter et opphold her kjører vi inn i hjertet av Montenegro, og får fra hele 1000 meters høyde en strålende utsikt ut over Kotorbukten. En kort pause tas i landsbyen Bukovica, der vi får smake både på lokal mat og hjemmelaget honningvin. Deretter går ferden videre til den gamle kongelige hovedstaden, Cetinje – og her besøkes så vel hjemmet til den tidligere kongen Nikola som et lokalt kloster. Lunsj inkludert i løpet av dagen. På veien tilbake til Becici vil man på sørsiden av Montenegro-kysten kunne nyte en fargerik havutsikt. Felles middag med drikke.

5. dag                  I Becici
Frokost og middag med drikke på hotellet vårt. Hele dagen er ellers til egen disposisjon – men reiselederen vår vil også i dag arrangere en felles aktivitet.

6. dag                  Heldags utflukt til Albania – med buss, guide og lunsj
Frokost. I dag venter mange fine opplevelser. Møt et Albania som omsider har begynt å åpne seg mot verden! Allerede tett ved grensen ligger de første landsbyene – der en tradisjonell patriarkalsk livsstil råder. Oliventrær omgir de muslimske landsbyene ved Bojana-elven - som er den naturlige grensen mellom Montenegro og Albania. Snart kommer vi til Skadar, der får vi smake på den berømte albanske konjakken Skenderbeu. Vi besøker også St. Stephen-katedralen - den største katedralen på Balkan, samt Ebu Bequer-moskeen som er den største moskeen i Albania. Etterpå tar vi en pause i denne byen.

Lunsj inkludert i løpet av dagen. Vårt neste stopp blir i Ulcinj, som ligger i den sørligste delen av Montenegro. Den sies å ha vært sete for pirater i middelalderen, og ifølge noen historikere er dette også stedet der den kjente forfatteren Miguel de Cervantes skrev mesteparten av sitt mesterverk Don Quixote. Etter å ha besøkt Ulcinj, fortsetter turen videre langs kysten av Montenegro tilbake til Becici. Felles middag med drikke.

7. dag                  I Becici
Frokost. Hele dagen er fri til egne aktiviteter, – men reiselederen vår vil også i dag arrangere en felles aktivitet. Felles middag med tilhørende drikke inkludert på hotellet vårt.

8. dag                  Becici – Dubrovnik – Gardermoen
Frokost.  Deretter blir det snart busstransport fra hotellet vårt til flyplassen i Dubrovnik, for derfra sent på formiddagen å reise med fly hjem til Norge.

Kart

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
25/9 Oslo Lufthavn Seniorfavoritt - Montenegro fra Oslo Ikke mulig å bestille 12 770,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon
25/9 Trondheim Seniorfavoritt - Montenegro fra Trondheim Ikke mulig å bestille 14 490,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom:                                        Kr. 1.250, -                          
Tillegg rom med utsikt mot sjøen:                     Kr. 870,- pr. person

OBS! Ditt pass må være gyldig i minst 6. måneder etter avreise fra landet.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Powered by Travelize