Malta - En seniorfavoritt

Malta ligger i hjertet av Middelhavet rett sør for Italia, og er en av våre nye destinasjoner blant seniorfavorittene. Malta har sammen med naboøya Gozo vært befolket i over 7000 år, og kan vise til en lang og dramatisk historie. Malta har alltid vært et midtpunkt, der mange kjenner best til tiden under Johannitter-ridderne. Men både i den yngre steinalder og under det osmanske riket var øya strategisk viktig. Malta har et deilig klima store deler av året. Vi byr på et syv døgns opphold på flott hotell, og har flere utflukter, middager med fri drikke samt egen reiseleder med i pakkeprisen.

Rabatt

Rabatt kr 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Dagsprogram

 • 1. dag: Gardermoen – Malta

  Fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen tidlig på formiddagen til Malta. Transfer til vårt hotell, Seashells Resort at Suncrest Hotel (4*), som ligger i St. Pauls Bay. Middagsbuffet med fri drikke inkludert på hotellet. Hotellet ligger nær sjøen i bydelen Qawra, og er et komfortabelt sted for ferien på Malta. Restauranter, gastropuber, fritidsfasiliteter, og mye mer ligger innen gangavstand fra hotellet. Slapp av og nyt oppholdet! Hotellet har eget basseng med solstoler, og mot tillegg kan man også bestille rom med utsikt. Her vil man trives.

  Malta har et deilig middelhavsklima. Offisielt språk er maltesisk og engelsk. I mer enn 150 år var Malta under britisk styre, og har vært uavhengig siden 1964. Malta er i dag også medlem i EU. Her ble TV-serien «Mestrenes mester» spilt inn, det samme har berømte «Games of Thrones» blitt.

  Gardermoen – Malta
 • 2. / 4. / 6. dag: På Malta – ferie og varierte tilbud om aktiviteter

  Frokost og middag med drikke inkludert daglig. I dag tar vi livet med ro – slapper av ved bassenget, og gjør oss bedre kjent/drar på egne streiftog. St. Paul's Bay er en landsby som ligger ved Maltas nordlige kystlinje, og tradisjonelt var dette en fiskerlandsby. I dag er den et populært turistmål. Navnet refererer til apostelen St. Paul som forliste her i år 60, og det antas at det var han som introduserte kristendommen for malteserne. Denne landsbyen er regnet som et rolig sted, og har også fortsatt et maltesisk landsbyliv, med mange maltesere som bor her permanent. Daglig vil vår reiseleder foreslå/tilby ulike felles aktiviteter – alt fra Quiz til rusleturer og ekstra utflukter.

 • 3. dag: Utflukt til hovedstaden Valletta

  Frokost. I dag skal vi på utflukt med skandinaviskspråklig guide til hovedstaden Valletta, der Maltas viktigste havneområde også ligger. Byen er bygget som et festningsverk hvor gatene ligger vinkelrett på hverandre. Valletta ble bygd på 1500-tallet av ridderne av St. Johannes-ordenen, og for å få vite mer om disse riddernes rolle i maltesisk historie vil vårt første stopp være for å få se “The Malta Experience”, en flott audiovisuell presentasjon med 5000 år av maltesisk historie. Det skjer i et hus som opprinnelig var riddernes sykehus, og som delvis ble ødelagt under 2. verdenskrig. Senere ble huset rekonstruert, og er en imponerende bygning som vender mot inngangen til Grand Harbour. Etterpå besøker vi Barracca Gardens som byr på panoramautsikt mot Grand Harbour og de tre historiske byene Sengles, Cospicua og Vittoriosa. I Valletta er det også flere andre bygninger av historisk interesse, og vi besøker bl.a. den betydningsfulle ridderkirken «St. John’s Co-Cathedral” og “Grand Master´s Palace”. Lunsj inkludert i Valletta – deretter noe tid til egen disposisjon før vi drar tilbake til hotellet vårt. Felles middag med fri drikke på hotellet.

  Utflukt til hovedstaden Valletta
 • 5. dag: Utflukt til naboøya Gozo

  Etter frokost drar vi på heldagsutflukt til øya Gozo. Kort busstur før en ferjetur over til den pittoreske havnebyen Mgarr. Ved ankomst merker du at Gozo er mer pittoresk og en kontrast til naboøya Malta. Øya er også grønnere og landskapet annerledes. Dette er også øya til gudinnen/nymfen Calypso fra gresk mytologi. Den lille øyas hovedstad heter Victoria, og nesten bak hver bakketopp dukker det opp en liten landsby.

  Utflukten vår inkluderer forhistoriske templer i Ggantija, det kjente citadellet i Victoria, Calypsos hule, Xlendi og Marsalforn. Calypsos hule har en flott utsikt over den røde sanden i Ramla Bay, og har den mest inspirerende utsikten på Malta og Gozo. (Det er ikke lenger tillatt å gå inn i selve hulen.) I Victoria finner vi også en flott katedral, imponerende historiske bastioner og idylliske rester av middelalderske hus. Lunsj inkludert i løpet av dagen. Til slutt besøker vi Xlendi, et lite, men svært pittoresk fiskevær- bortgjemt på den sørlige delen av øya, og beskyttet av ruvende klipper. Ca. 16.30 drar vi tilbake fra Gozo til Malta med ferje, og med bussen tilbake til hotellet.

  Felles middag med fri drikke på hotellet.

  Utflukt til naboøya Gozo
 • 7. dag: Ekstra utflukt - båttur til fiskelandsbyen Marsaxlokk og «Blue Grotto»

  Frokost og middag med fri drikke på hotellet. Mot tillegg kan man i dag bli med til den sørlige delen av øya, - til den autentiske fiskerlandsbyen Marsaxlokk. Den var en viktig havn under fønikerne, og det var her tyrkerne ankom i 1565, da det ottomanske riket prøvde å ta Malta fra ridderne – men uten å lykkes. Fargerike maltesiske båter og den pittoreske atmosfæren gjør Marsaxlokk til en av de vakreste på hele øya. Etter å ha passert den populære kystlandsbyen Birzebbugia, fortsetter vi til Zurrieq for der å gå ombord i båtene som bringer oss til den berømte «Blue Grotto». Her finner vi en uvanlig stein- og korallhule med fargerike og vakre steinformasjoner. (Værforbehold!)

 • 8. dag: Malta – Gardermoen

  Frokost og utsjekking. Transfer til flyplassen og retur med fly til Oslo Lufthavn Gardermoen via Frankfurt.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
2021-10-11Oslo LufthavnSeniorfavoritt - MaltaMer enn 813 990,-BestillMer informasjon
2021-10-18Oslo LufthavnSeniorfavoritt - MaltaMer enn 813 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg pr. person                           
Enkeltrom:                                   Kr. 1.750,-     
Rom med havsutsikt p.p.           Kr.    990,- (på forespørsel)  
Ekstra utflukt inkl. båttur p.p.    Kr.    475,-

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

P.g.a. av frister på flybillettene og hotellet på Malta er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se her for flere seniorfavoritter!