Seniordans Kypros

Kypros - Pafos

Middelshavsidyll med over 300 soldager i året! Her kan du nyte turkisblått hav, lese en god bok i solstolen og kose deg med gresk-kypriotisk mat. Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite, gudinnen for skjønnhet, kjærlighet og elskov, valgte seg Kypros. Kysten med sine bratte klipper som stuper ned i havet er en stor kontrast til uberørte strender og bukter med gyllen sand, og innlandet er frodig med et fredfullt landsbyliv og små kirker. Vi bor i byen Pafos som opprinnelig var en liten fiskelandsby. I dag har byen mange hoteller, restauranter og butikker, samt en strand og en liten havn. Byen ligger på sørvestkysten av Kypros, ca. 1,5 timer med buss fra flyplassen i Larnaca. Den sørvestre delen av Kypros er preget av turisme, men her på sørvestkysten har ikke turismen visket ut det genuint kypriotiske. I gresk-romersk tid var Paphos øyas hovedstad, og byen er kjent for utgravningene av den antikke byen Nea Pafos hvor vakker mosaikk er hovedattraksjonen.

Vi bor på fullservice hotellet Athena Beach Hotel (4*), som ligger rett ved Middelhavet og strandpromenaden. Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Seniordans normalt hver andre dag, som på reisen i Oktober ledes av Magne og Borghild Sørøy. Reisen i April ledes av Elbjørg Johnsen Dieserud og Stein Dieserud fra Lunner Seniordans i Oppland.

Pris fra kr.:
7 995,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Kypros t/r, busstransport flyplassen–hotellet t/r, guide på ankomsttransport, bagasje service ved ankomst og direkte innsjekk–romnøkkel leveres ut på bussen, 7 overnattinger i dobbeltrom på 4*hotell inkl. frokost og middag, 1 flaske drikkevann pr. gjest på rommet ved ankomst, fri leie av badehåndkle og solsenger, seniordans med danseledere i eget lokale, reiseleder fra PGT.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Athena Beach Hotel 4*

Athena Beach Hotel er et flott 4*-hotell, som ligger sentralt til på strandpromenaden, vegg i vegg til nabohotellet som er i samme kjede. Som gjest kan du derfor benytte deg av fasilitetene som begge hotellene tilbyr. Beliggenhet er av de beste i området og de store hagene, terrassene og bassengene som omgir hotellet frister til bad og late dager. Utendørsbasseng er oppvarmet i perioden nov.-apr. På hotellene finnes flere restauranter og barer lett tilgjengelig med smakfulle retter. Personalet er blide og hyggelige med et høyt servicenivå. Seniordansen foregår i konferansesal på hotellet vi bor på eller på nabohotellet. Vi danser i gode saler med parkettgulv og aircondition. Hotellet tilbyr livemusikk om kveldene alle dager og hotelles aktivitetsteam tilbyr også ukentlig underholdning og aktiviteter man kan delta på. Bl.a. morgengymnastikk, vanngymnastikk, danseundervisning i vals og salsa, kveldsshow og folkloreaftener (Forbehold om sesongvariasjoner i tilbud). Gratis WIFI.

Alle rom har balkonger med utsikt mot hage eller inngangsparti. Havutsikt mot tillegg. Sentralvarme i perioden nov.-apr. Fasiliteter som vannkoker med kaffe og te, 1 vannflaske pr. gjest ved ankomst, kjøeskap/minibar, safe, gode senger av merket Simmons Luxury Beds. (alle senger kan skyves fra hverandre). TV med satelittkanaler/radio, strykebrett og strykejern, bad/wc med hårføner, make-up speil, 220 volts strømkontakt på badet, bruk av adapter til øvrige stikkontakter.

Elixir SPA på hotellet, tilbyr det fremste innen velvære og avslapping. Flere behandling/massasjerom, 2 badstuer, dampbad, treningsrom og innendørs basseng. Minigolf, tennis og petang kan spilles på områdets baner.

Beliggenhet; hotellet ligger ca 1,5 km fra sentrum/havområdet i Paphos. Det er fint å spasere hit langs strandpromenaden, som strekker seg flere kilometer i begge retninger. Strendene i nærområdet og på resten av øya er blant de reneste i Europa - merket Blue Flag.

Dagsprogram Avreise 28/10 2017 - 15 dager

Lørdag 28. oktober     Oslo – Kypros
Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen senest kl. 12.25 for flyreise til Kypros. Vi flyr med Norwegian DY1890 med avgang kl. 14.25 og ankomst Larnaca Flyplass på Kypros kl. 20.00. Vel fremme blir vi møtt av buss og guide som tar oss til vårt hotell, som ligger ca. 1,5 times kjøring fra flyplassen. Her blir all bagasje bragt direkte til tildelt rom, mens vi inntar en sen kveldsbuffe i restauranten, som kanskje nytes med et lite glass lokal vin til?

Søndag 29. oktober - fredag 10. november        Pafos
Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Seniordans normalt hver 2. dag, som foregår i konferansesal på hotellet vi bor på eller på nabohotellet, som ligger vegg i vegg. Dager, varighet økter og tider avtales på nærmere.  Øvrige dager til avslapping og tid på egenhånd eller deltakelse på frivillige utflukter.

Lørdag 11. november    Kypros – Oslo
Avreisedag. Frokost på hotellet og dagen til egen disposisjon. Utsjekk av rom innen kl. 12.00. Til avtalt tid har vi busstransport tilbake til flyplassen for flyreise hjem til Norge. Vi flyr med Norwegian DY1891 med avgang kl. 20.10 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 00.05 (12. november). Videre hjemreise i egen regi.

Dagsprogram Avreise 14/4 2018 - 8 dager

Lørdag 14. april                                Norge – Kypros
Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med direkte fly med Norwegian. Oppmøte min. 2 timer før flyavgang. Avgang kl. 14.25 og ankomst Larnaca flyplass-Kypros kl. 20.00. Vel fremme blir vi møtt av buss og guide som tar oss til vårt hotell, som ligger ca. 1,5 times kjøring fra flyplassen. Vel fremme på hotellet blir all bagasje bragt direkte til tildelt rom, mens vi inntar en sen kveldsbuffe i restauranten, som kanskje nytes med et lite glass lokal vin til?

Søndag 15. – fredag 20. april          Pafos
Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Seniordans i konferansesal på hotellet vi bor på eller på nabohotellet, som ligger vegg i vegg. Dager, varighet økter og tider gis det nærmere info om. Øvrige dager til avslapping og tid på egenhånd.

Lørdag 21. april                                Kypros – Norge
Avreisedag. Frokost på hotellet og dagen til egen disposisjon. Utsjekk av rom innen kl. 12.00. Til avtalt tid har vi busstransport tilbake til flyplassen for avreise med direkte fly kl. 20.45 og ankomst Oslo Lufthavn kl. 00.30. Videre hjemreise i egen regi.

Utfluktsforslag

Vi gjør oppmerksom på at dette er kun forslag, og at det kun er et utvalg av utfluktene som vil tilbys på hver tur. Prisene gjelder bare for reisen i Oktober 2017.

Sightseeing i Pafos og omegn        Halvdag
Vi besøker Houses of Dionysos med mosaikkarbeider av ypperste klasse. Disse skildrer i hovedsak scener fra gresk mytologi. Vi fortsetter til Tombs of the Kings – Kongegravene. Spredt over et stort område finner vi disse underjordiske gravene som er skåret ut i solid stein. Noen er også dekorert med doriske søyler. Det ble gravlagt flere høye tjenestemenn enn konger her, men storheten som gravene viser ga navnet til gravene. Vi skal også se St. Paul´s Pillar hvor helgenen ble pisket av romerne, samt Chrysopolitissa kirken som ble bygget over ruinene av den største bysantinske basilikaen på øya. Vi fortsetter til Yeroskipou som er kjent for produksjon av gelékonfekten Kypros Delight (Turkish Delight), og vi besøker den vakre bysantinerkirken Agia Paraskevi med fem kupler som danner et kors.

Pris ca. kr. 480,- Utflukten gjennomføres ved minimum 9 påmeldte. 

Utflukt til Nikosia        Heldag
Nikosia har en moderne del med butikker og kontorbygg, og en gamleby som er omgitt av de Venetianske bymurene fra 1500-tallet. Innenfor disse bymurene finnes det mange historiske bygninger, sjarmerende markedsplass, gågater, gamle hus med ornamenterte balkonger, små butikker og koselige kafeer. Vi får tid til lunsj på egen regning og til å rusle i gamlebyen. Vi får også sett serverdigheten Selimiye Mosque (St. Sophia katedralen), den festningslignende katedral-moskeen som ble ferdigstilt i 1228. Ikke langt unna byens severdigheter går den beryktede "Grønne linje" - muren som har delt byen i en gresk og en tyrkisk del siden tyrkerne okkuperte en del av Kypros i 1974. Vi skal også besøke den tyrkiske delen.

Pris ca. kr. 480,- Utflukten gjennomføres ved minimum 9 påmeldte.

Utflukt til Troodosfjellene        Heldag
I Troodos fjellene finnes furuskog, bysantinske kloster og kirker på fjelltoppene, og naturskjønne fjellandsbyer i dalene. Her finnes også nesten 800 ulike plantearter, og noen av disse finnes ikke noe annet sted i verden. Området er også en vinregion og i åssidene i sør vokser det oliven, mandel- og frukttrær. De fascinerende bergterrassene, bygget for lenge siden, er fulle av vinranker. Vi besøker blant annet den stemningsfulle landsbyen Omodos, den største av byene i vindistriktet. På byens tradisjonelle brosteinstorg ligger det flere trivelige spisesteder i skyggen av morbærtrærne. Vi anbefaler en rast her med både mat og drikke.

Pris ca. kr. 480,- Utflukten gjennomføres ved minimum 9 påmeldte.

Utflukt til Famagusta        Heldag
Opplev nåtidshistorie i det tyrkisk-kypriotiske, okkuperte Famagusta. Famagusta var en gang østre Middelhavets mest populære feriereisemål med både middelalderbygninger og en stillehavslignende sandstrand. I 1974 okkuperte Tyrkia den nordlige delen av Kypros og i mange år var buffersonen helt steng, men i dag er det igjen mulig å oppleve denne spesielle byen. Nede på den offentlige badestranden er det på den ene siden et yrende liv og på den andre siden kan man på nært hold se over til "spøkelsesbyen" - det stengte og forlatte turistområdet der piggtråd og vaktposter meget tydelig markerer grensen. Boktips: Soloppgang av Victoria Hislop. Handlingen foregår på Kypros og omhandler beleiringen av den engang livlige feriebyen Famagusta. En meget velskrevet bok som om to familier som er fanget i det kypriotiske ferieparadiset, som ble en spøkelsesby etter den tyrkiske invasjonen.

Pris ca. kr. 580,- Utflukten gjennomføres ved minimum 9 påmeldte.      

Pafos  Zoo        I egen regi
I Pafos fine dyrehage møter du mange spennende dyr. Her finnes det mer enn tusen dyr i ulike størrelser, former og farger. Du kan blant annet møte giraffer, aper, ormer og løver. Bli med på en fantastisk dag for hele familien. I den store dyreparken er det mye å se på, og det tar en stund å gå rundt og bli kjent med alle dyrene. For den vågale finnes det et reptilhus og for de minste gjestene en liten gård med søte kaniner, marsvin og søte kyllinger. Det populære showet med papegøyer og ugler viser hvor smarte og lærevillige disse dyrene er. Det finnes over 700 fugler i parken. Mange av dem er dessverre utrydningstruede. http://pafoszoo.com

 

Kart

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
28/10 Oslo Lufthavn Seniordans - Kypros m/Magne og Borghild Sørøy 1 13 795,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
14/4 Oslo Lufthavn Seniordans - Kypros m/Elbjørg J. og Stein Dieserud Mer enn 8 7 995,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tilleggspriser avreise Oktober 2017:

Tillegg enkeltrom:     Kr. 1 980,- pr. person
Tillegg havutsikt:      Kr. 1 525,- pr. person (forbehold om ledig kapasitet)

Tilleggspriser avreise i April 2018:

Tillegg enkeltrom:     Kr. 990,- pr. person
Tillegg havutsikt:      Kr. 700,- pr. person (på forespørsel og forbehold om ledig kapasitet)

Vi tar forbehold om prisendring som skyldes økte skatter og avgifter, endringer på fly og tider, valutakursendringer, og bytte av danseleder ved sykdom/ulykke. Prisen er basert på en valutakurs 1 Euro = NOK 9,06 for reisen i Oktober 2017, og valutakurs 1 Euro = NOK 9,31 for reisen i April 2018.

Tilslutningsfly og flyplass-overnatting
Vi ser med glede at vi i økende grad får med oss gjester fra hele landet. Det betyr at noen reisende har behov for tilslutningsfly og flyplass-overnatting. Peer Gynt Tours er behjelpelige med info og reservasjon av tilslutningsfly og gunstig overnatting på Oslo Lufthavn. Ta kontakt med oss for å finne et opplegg som passer deg.

Vi anbefaler å bestille i god tid før avreise
På turer med rutefly er det viktig å bestille i god tid. Flyselskapene har regler som gjør at vi må bekrefte antall seter vi skal ha på flyet flere måneder før avreise. Alternativt risikerer du ikke ledig plass eller økt pris på turen fordi vi må betale med for flybilletten din.

Se her for flere seniordansturer!

Powered by Travelize