Skip to main content

Vestlandets Perler

Hardanger og Bergen

Bli med oss på en tur til det vakre Vestlandet, med sine høye fjell og dype fjorder og "Vestlandets hovedstad", Bergen. Om våren i fruktbygda Hardanger er det en symfoni av blomstrende frukttrær i frodige frukthager og om høsten bugner frukttrærne av moden frukt. Videre egner vi tiden vår til Bergen, med sine stolte tradisjoner innen sjøfart, handel og kultur. Byen med sine 220.000 innbyggere kryper oppover fjellene, skuer utover sjøen og tar oss i favn. Her vandrer vi i levende historie, mens vi samtidig befinner oss i en moderne by.  

Turens høydepunkter:
·         Blomstring / frukt i Hardanger
·         Sidersmaking på Lekve Gard
·         Lokal mat på Bergsdalstunet
·         Sjarmerende Bergen
·         Edvard Griegs hjem Troldhaugen

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Geilo - Hardanger

  Avreise med buss fra Oslo lufthavn kl. 11.00 og Oslo Bussterminal kl. 11.45. Turen går så via Sandvika og Hønefoss, før vi fortsetter på Rv7 gjennom Hallingdalen til Gol, og videre til Eidfjord der vi besøker Norsk Natursenter, et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø.
  Vi fortsetter til Ulvik der vi sjekker inn på Brakanes Hotel. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

 • 2. dag: Hardanger - Bergen

  Frokost på hotellet. I Ulvik ligger Norges eneste «Frukt- og siderrute». På Lekve Gard får vi omvisning og smaksprøver i siderfabrikken. Etter omvisningen fortsetter vi til Bergsdalstunet for dagens lunsj. Vi fortsetter nå til Bergen. Fremme i Bergen blir det innsjekk på Hotel Zander K og felles middag på hotellet om kvelden.

  Hardanger - Bergen
 • 3. dag: Bysightseeing i Bergen

  Frokost på hotellet. Vi møter nå vår lokalguide og blir med på en interessant bysightseeing for å gjøre oss litt bedre kjent med Bergen By. Vi ser Bryggen, Håkonshall og vi skal få oppleve det yrende livet på fisketorget. Resten av dagen er til fri disposisjon i Bergen, og mange vil kanskje ta en tur med Fløibanen og få flott utsikt over byen. På Fløien Restaurant går det også an å kjøpe dagens lunsj. Andre vil kanskje holde seg i sentrum og besøke noen av attraksjonene der, som byens museer eller Galleriet Kjøpesenter.

  Bysightseeing i Bergen
 • 4. dag: Troldhaugen

  Frokost på hotellet. Til avtalt tid møtes vi ved bussen og kjører til Troldhaugen. Her får vi en guidet tur gjennom Edvard Griegs villa. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Edvard og Nina Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag museum og fylt av interessante minner om Grieg. Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. Resten av dagen er til fri disposisjon i Bergen. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

  Troldhaugen
 • 5. dag: Bergen – Oslo

  Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise fra Bergen kl. 08.30. Tiden er kommet for å ta farvel med vestlandshovedstaden og sette kursen hjemover. Vi tar nødvendige pauser underveis.
  Dagen kjørerute er via Flåm, over Filefjell til Vang, og vi fortsetter videre på E16 ned gjennom Valdres, via Hønefoss og Sandvika til Oslo Bussterminal. Ankomst her ca. kl. 18.30 og Oslo lufthavn ca. kl. 19.30.

Kart

Reisekalender
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
13/6Stavanger og Haugalandet med GDFra kr. 15 990,-
14/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 11 990,-
14/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 15 990,-
5/7Elvebåtcruise - DonauFra kr. 18 990,-
17/7Dalarna og Siljansjøen med GDFra kr. 10 550,-
26/7FinnmarkFra kr. 17 490,-
16/8Vandretur WalesFra kr. 18 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80