Rundtur på Sri Lanka

Et uberørt paradis.

Øya faller som en tåre fra det Indiske kontinentet. Borgerkrig og tsunami er historie, og Sri Lanka byr på grønne teplantasjer, fjell og jungel, templer og historiske steder, krystallklart hav, lange hvite paradisstrender og nypresset fruktjuice i hengekøya. Sri Lanka er kåret til ett av verdens beste land å reise til. Fortsatt er landet uberørt, og selv mange av de ivrigste globetrotterne har ikke vært her ennå. Vi finner en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser, nydelig mat, gjestfrie mennesker og en spennende kultur med mange høydepunkter på UNESCOs verdensarvliste.  Vi skal også på safari for å se ville elefanter, bjørn, leopard og bøffel.

Vi skreddersyr gjerne egne reiser til Sri Lanka for grupper på 10 personer eller mer. Ta kontakt for mer informasjon!

 

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Doha – Colombo
Fly fra Oslo Lufthavn via Doha i Qatar til Colombo.

2. dag        I Colombo – sightseeing
Ankomst om morgenen. En times transfer til Ozo Colombo Hotel (4*). Om ettermiddagen skal vi på sightseeing i Colombo. Byen er en blanding av skyskrapere og gammel sjarm. Vi skal se det 100 år gamle klokketårnet, britiske kolonibygninger, templer og Pettah Bazaar som selger klær, krydder og frukt. Felles middag på hotellet.

3. dag        Colombo – Pinnawala – Habarana
Frokost og utsjekk før vi kjører mot Habarana. Underveis besøker vi et "barnehjem" for elefanter i Pinnawala. Hjemmet ble etablert i 1975, primært for babyelefantene som ble funnet i jungelen uten mødre. I Habarana sjekker vi inn på Aliya Resort & Spa (4*). Om ettermiddagen kan de som ønsker være med på en times ridetur på elefant i Habarana, eller du kan slappe av på resorten som er omgitt av frodig, tropisk vegetasjon og har svømmebasseng, treningssenter og spaavdeling. Felles middag.

4. dag        I Habarana – utflukt til Dambulla og Hiriwaduna trek
Tidlig morgen blir det utflukt til Dambulla Rock Temple, ett av de mest imponerende templene på Sri Lanka. Tempelet består av fem grotter med over 150 Buddha malerier og en 14 meter høy Buddha statue. Denne utflukten passer ikke for personer med gangbesvær pga. mange trapper. Inngangspenger kommer i tillegg, ellers er alt inkludert på utflukten. Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen skal vi gå Hiriwaduna trek. Vi kjører også traktor med to hjul for å se på det fantastiske fuglelivet og ser kanskje også snurten av en krokodille, der landsbybeboerne pleier å fiske og vaske klær i elva. Vi får være med på tur med katamaran og med okse og kjerre, samt smake et tradisjonelt måltid. Felles middag på resorten.

5. dag         Habarana – Sigiriya – Matale – Kandy    
Frokost og utsjekk. I dag skal vi først gå opp til Sigiriya, et klippefort og slottsruiner fra år 477-495 e.Kr. Lion Rock reiser seg 200 meter opp i luften. Spesielle hulemalerier på stedet. Vi skal deretter besøke en krydderhage i Matale før vi fortsetter til Kandy som ligger 490 m.o.h. Byen er den siste av de gamle hovedstedene på øya som er på UNESCOs verdensarvliste, og har en rekke historiske og religiøse minnesmerker. Midt i byen ligger en kunstig innsjø. Innsjekk på Ozo Kandy (4*) hvor vi også spiser middag.

6. dag        Kandy – Nuwara Eliya 
Etter frokost skal vi først til den botaniske hagen i Peradeniya. Vi tar så toget til Nanuoya for å besøke Nuwara Eliya. Byen ligger i det vakre høylandet, 1.868 m.o.h., og klimaet her er kjøligere enn ved kysten. Byen er kjent for sin teproduksjon, og det er her mesteparten av teen på Sri Lanka blir høstet. Ved Nuwara Eliya ligger også Sri Lankas høyeste fjell, Pidurutalagala, som er 2.524 meter høyt. Vi besøker en teplantasje og en fabrikk. Innsjekk på Black Pool Hotel (4*) og felles middag.

7. dag        Nuwara Eliya – Yala
Frokost før vi reiser videre til Yala Nasjonalpark. Yala har vært den mest kjente dyreparken på Sri Lanka i over 100 år. Her skal vi på jakt etter de "fire store" av Sri Lankas dyreliv; elefant, bjørn, leopard og bøffel. I natt skal vi bo i jungelhytter på Cinnamon Wild Hotel (4*).

8. dag        Yala – Galle – Hikkaduwa
Etter frokost skal vi til hellige Kataragama. Stedet er et pilgrimsted for både buddhister, hinduer og muslimer. Deretter besøker vi Galle som en gang var øyas viktigste havn. Byens borg er det største gjenværende fortet i Asia som ble bygget av europeere. Vi ankommer Hikkaduwa og sjekker inn på Chaaya Tranz Hotel (4*) hvor vi skal bo i 3 netter. Felles middag.

9.-10. dag      I Hikkaduwa – tid for strandliv
Frokost og middag på hotellet begge dagene. Ellers kan du nyte strandparadiset, korallrevet og det glade uteliv. Strand og hav til side, det er også interessante templer her som er lett tilgjengelige med tuk tuk (på egen hånd).

11. dag        Hikkaduwa – hjemreise
Vi har hele formiddagen for sol og bad. Busstransfer til flyplassen i Colombo om ettermiddagen. Kjøretid: 2 ½ t. Kveldsavgang med fly til Doha hvor det blir en mellomlanding på ca. 3 timer.

12. dag       Doha – Gardermoen
Ankomst Oslo Lufthavn om morgenen. 

Powered by Travelize