Skottland

Vakkert, egenartet og med en spennende historie å vise til! En opplevelsesreise til Skottland byr på unike opplevelser – og her ønskes vi velkommen av vidstrakte heder, skotskrutede klesplagg, sekkepipemusikk, historiske slott og mystiske innsjøer.

Vårt tilholdssted i Skottland vil være den historiske byen Stirling – ikke så gammel som by, men med aner helt tilbake til år 1000 før Kristus! Under vårt opphold byr vi så vel på besøk på et whiskydestilleri og en båttur på Loch Lomond, og vi får også oppleve en særegen skulpturpark utenfor Falkirk. Show med fårehunder og sauer, vakker høylandsnatur, golfbaner, pittoreske landsbyer samt selvsagt en utflukt til hovedstaden Edinburgh er noe av det som vi har inkludert på denne så flotte turen. Mange opplevelser venter.


Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Edinburgh
Avreise om formiddagen fra Oslo Lufthavn direkte til Edinburgh flyplass. Her venter en buss på oss, og vi setter straks kursen mot Stirling, hvor vi skal bo i hele 5 døgn på Stirling Highland Hotel (4*) i byens sentrum. Hotellet har både SPA-avdeling, boblebad, sauna, svømmebasseng, trimrom og egen restaurant. I nærheten finner du både berømte Stirling Castle og velkjente Wallace Monument. Hotellet er et ideelt utgangspunkt for å utforske Skottland. Middag på hotellet.

2. dag         Utflukt til The Kelpies/Falkirk. I Stirling - opplev Stirling Castle.
Frokost.  I dag får vi oppleve ikoniske Kelpies, som er verdens største hesteskulpturer og laget av Andy Scott. Snart drar vi tilbake til Stirling, og her skal vi nå besøke ett av Skottlands største slott - Stirling Castle. Det ruver storslått i terrenget, og herfra ser man ut over noen av de viktigste slagmarkene i Skottlands historie. Slaget der skotske William Wallace seiret over England i 1297 og over mot Bannockburn hvor skotske Robert the Bruce beseiret den samme fienden sommeren 1314. Området er for mange også udødeliggjort gjennom filmen «Braveheart» med Mel Gibson i hovedrollen. Ettermiddagen fritt. Felles middag om kvelden.

3. dag         Heldagstur i nasjonalparken Trossachs – båttur på Loch Lomond.
Frokost. Fra morgenen av drar vi til den kjente innsjøen Loch Lomond, og her skal vi på et lite cruise over denne vakre innsjøen.  Deretter tid til kjøp av lunsj i den vakre landsbyen Luss, før vi fortsetter gjennom Trossachs Nasjonalpark til Aberfoyle – for der å stoppe ved «Scottish Wool Centre». Her får man kjøpt både prisgunstige skotske ullvarer, whisky og ulike skotske matspesialiteter. Egen restaurant/café. Ute får vi oppleve et herlig show med fårehunder og ender —gjennom stedets «Dog & Duck Show». Da er det «Shetland sheep dogs» som gir oss en imponerende og morsom forestilling. Snart er vi tilbake i Stirling igjen. Felles middag.

4. dag         Utflukt til golfbyen St. Andrews. Prøvesmaking av whisky
Frokost. I dag drar vi til St. Andrews, en liten pittoresk by omgitt av vakre strender ved Nordsjøen. Her ligger verdens mest berømte golfbane, hvor bl.a. kjendiser som Tiger Woods og Sean Connery har spilt golf på den prestisjetunge banen «Old Course». I St. Andrews ligger også det eldste universitetet i Skottland, hvor bl.a. Prins William studerte. Her kan man også besøke ruinene etter en katedral som ble ødelagt under perioden da St. Andrews var Skottlands religiøse hovedstad. Tid til kjøp av lunsj og en rusletur på egen hånd, før vi fortsetter langs kysten til «Kingbarns Distillery» der vi skal prøvesmake skotsk whisky og høre litt mer om produktet. Retur til Stirling – resten av dagen fritt.  Felles middag om kvelden.

5. dag         Heldagstur til Edinburgh. I Stirling.
Vi nyter en god frokost på hotellet vår før vi setter kursen mot Edinburgh, Skottlands vakre hovedstad. Her vil man kunne oppleve den utrolige kontrasten mellom den georgianske bydelen fra det 18. århundre med vakre torg og husfasader, og middelalderbyen med Royal Mile og dens brosteinsgater. Vi har satt av god tid for å oppleve Edinburgh på egen hånd, og vår reiseleder vil være behjelpelig med gode råd og tips. Lunsj i egen regi.
Retur til Stirling utpå ettermiddagen. Felles middag.

6. dag         Stirling – Edinburgh – Gardermoen
Frokost.  Deretter blir det snart busstransport fra hotellet vårt til flyplassen i Edinburgh, for derfra utpå ettermiddagen å reise med fly hjem til Oslo Lufthavn.

Kart

Powered by Travelize