Porto & Dourodalen

Portvin, idylliske landskaper og små landsbyer.

Nord-Portugal har mye å by på, uansett om du vil fylle ferien din med naturopplevelser, kultur, historie eller vin. Ved elvemunningen til elven Douro, ligger Portugals nest største by, Porto. Byen har ekte portugisisk sjarm og sjel. Den fargerike gamlebyen er UNESCO-listet, og har smale gater og trange smug, sjarmerende hus med smijerns-balkonger, vakre kirker og imponerende katedraler.  Porto er også kjent for sin produksjon av portvin. Vi skal til Dourodalen med elvebåt for å se de idylliske landskapene hvor vindruene dyrkes i frodige terrasser og bratte dalsider.  Vi skal også til landets viktige pilegrimsenter og til flere sjarmerende landsbyer.

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Lisboa – Porto
Tidlig flyavgang fra Oslo Lufthavn – via Lisboa – til Porto. Transfer til Hotel Tuela Porto (3*). Felles middag på hotellet.

2. dag        I Porto – sightseeing
Sightseeing med lokalguide. Vi besøker Portos eldste bokhandel, Livaria Lello, som er på UNESCOs verdensarvliste. Videre Torre dos Clérigos - et 76 meter høyt mesterverk i barokk stil, og Bolhão Market hvor  bøndene selger sin fargerike frukt og grønnsaker, samt en av verdens vakreste kaféer, Majestic Café. Den stemningsfulle bydelen Ribeira nede ved Douroelven har pastellfargede hus, trange smug, flagrende klesvask og pratsomme fiskerkoner. Her blir det tid for lunsj på egen regning. Prøvesmaking på ett av byens portvinshus. Middag på egen regning.     

3. dag        Elvebåtcruise på Douro
Cruise på Douro. Vi går om bord i elvebåten i Porto, og seiler inn i et idyllisk landskap med grønne, fruktbare dalsider og terrasser hvor druene til den kjente portvinen dyrkes. Lunsj om bord. Fra Régua fortsetter vi med buss til den vakre barokkbyen, Lamego. Middag på egen regning.   

4. dag        I Porto – tid på egen hånd
Dagen fri til å utforske Porto på egenhånd. Felles middag med husets vin på lokal restaurant i gamlebyen.   

5. dag        I Porto – utflukt til Braga, Guimarães og Amarante
På utflukten i dag stopper vi først i Braga - det viktigste pilegrimstedet i Portugal. Her er det kirker og hellige steder hvor hen vi snur oss. Vi fortsetter til Guimarães – med et historiske sentrum på UNESCOs verdensarv liste. Vi ser slottet, og går gjennom de trange middelaldersmugene til byens vakre torg. Vi skal også til Amarante – en pittoresk og sjarmerende by på bredden av Tâmega-elven. Lunsj og middag på egen regning.

6. dag        I Porto – utflukt til Viana do Castelo og Barcelos
Utflukt til Viana do Castelo og Barcelos. Viana do Castelo er en vakker by med gamle gågater og flott arkitektur. Byen er kjent for broderikunst og filigransmykker i gull. Lunsj på egenhånd. Vi fortsetter til Barcelos som produserer  keramikk og leirhaner. Felles middag.

7. dag        Porto – Lisboa – Gardermoen
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen, og flyreise via Lisboa til Oslo Lufthavn.

Kart

Powered by Travelize