Nord-Irland & Irland

Sjarm, kultur og opplevelser venter.

Irland og Nord-Irland imponerer med sitt vakre, uberørte landskap og dramatiske kystformasjoner. Turen går gjennom et variert og grønt landskap som virkelig lever opp til Irlands kallenavn "den grønne øya". I Nord-Irland får du oppleve både historiske Belfast i Nord-Irland med "The Titanic Experience" og den naturskjønne, Antrim-regionen med spektakulære "The Giant's Causeway" og den berømte taubroen "Carrick-a-Rede". Vel tilbake i Irland venter den trendy hovedstaden Dublin, og flotte opplevelser i grevskapet Wicklow. Vakker irsk musikk og et Riverdance-show kan vi også by på en av kveldene i Dublin.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Oslo – Dublin – Belfast
Fly fra Oslo Lufthavn til Dublin. Fra Dublin flyplass går turen direkte til Belfast og Nord-Irland med en trivelig irsk sjåfør bak rattet. Kjøp av lunsj underveis. Vel framme venter et 3 døgns opphold på hotellet "Benedicts of Belfast"(4*). Felles middag.

2. dag        I Belfast. Utflukt til "The Giant's Causeway"
Frokost. I dag skal vi til Causeway Coast & Glens – nordøst i Nord-Irland. Nå venter en av verdens mest naturskjønne kjøreturer, bl.a. med stopp ved den berømte taubroen Carrick-a-Rede. Etter en enkel lunsj i Causeway kommer vi til turens høydepunkt, det spektakulære Giant’s Causeway - kjent for sine fantastiske basaltsøyler, som står på UNESCO’s verdensarvliste. Retur til Belfast tidlig på kvelden. Middag i egen regi. 

3. dag        I Belfast. Opplev historien om "Titanic"
Frokost. En lokal guide tar oss i dag med på en panorama sightseeing i Belfast – der byens mangfoldige historie presenteres nærmere. Vi besøker da selvsagt de "politiske områdene" fra kampen mellom IRA og England.
Etter en lunsjpause venter historien om det berømte cruiseskipet "TITANIC" som ble bygd her i 1912. Vi besøker da byens nyeste museum "The Titanic Experience" og den enorme dokken der Titanic ble sjøsatt. Felles middag.

4. dag         Belfast – Dublin
Frokost og avreise.  Vi kjører ned langs østkysten og besøker bl.a. kystbyene Malahide og Howth. I Malahide ligger bl.a. vakre Malahide Castle - ett av Irlands eldste slott. (Evt. inngang i egen regi.) Utpå ettermiddagen ankomst til Irlands vakre hovedstad Dublin. Innsjekking på Camden Court Hotel (4*) hvor vi skal bo i 3 netter. Middag i egen regi.

5. dag        I Dublin. Irish Night
Frokost. Nå blir det byrundtur med lokal guide - og vi får høre nærmere om byens historie. Resten av dagen fritt - reiselederen vår kan da gi gode råd og tips. Noen ønsker å shoppe, andre vil heller besøke bryggeriet Guinness eller Trinity College for å se den berømte "Book of Kells". I kveld kan vi by på ett av turens høydepunkter, en tradisjonell irsk aften på Merry Ploughboys Pub utenfor Dublin. Her venter flott irsk musikk, felles middag samt et forrykende Riverdance show. Sen retur.

6. dag        Utflukt til grevskapet Wicklow
Frokost. I dag blir det sammen med vår lokale guide utflukt til grevskapet Wicklow - sør for Dublin. Der besøker vi bl.a.  de gamle klosterruinene i Glendalough fra 500-tallet, og vi får også oppleve en fascinerende oppvisning med irske fårehunder i Annamoe. Retur til Dublin utpå ettermiddagen. Felles middag.

7. dag        Dublin – Oslo
Frokost.  Tidlig på formiddagen avreise til Dublin flyplass - herfra blir det reise med direktefly til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize