Lofoten med fly

En eventyrlig øyverden

I år kan du også bli med Peer Gynt Tours med fly til/fra ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten.  Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast til Svolvær – der et 4 døgns hotellopphold venter.  Herfra skal vi utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende muséer og lokale kunstnere besøkes.  Nevnes kan så vel Lofotr - vikingmuséet på Borg som "Smeden i Sund" og fascinerende Henningsvær - med sine mange severdigheter. Mange opplevelser venter…

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen - Evenes - Svolvær                                                   
Avreise med fly fra Oslo til Evenes Lufthavn.  Ved ankomst om formiddagen går turen med buss til Svolvær som er Lofotens ubestridte hovedstad.  Her blir det et 4 døgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten. Noe tid til å gjøre seg kjent i Svolvær, før det blir felles middag på hotellet vårt.

2. dag              I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær
Frokost. I dag blir det utflukt til det flotte Vikingmuséet Lofotr på Borg sammen med en lokalguide. Her får vi oppleve både en rekonstruert høvdingegård, et langskip, et naust og en smie - med sine ulike aktiviteter. I løpet av dagen besøkes et utsiktspunkt ved Eggum og fascinerende Henningsvær. I Henningsvær kan man evt. handle hos lokale kunstnere, eller besøke det kjente Galleri Harr (Ikke inkl.). Felles middag om kvelden.

3. dag              I Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund/Vikten
Frokost. I dag blir det utflukt med vår lokale guide helt ut til Å; det kjente fiskeværet som også er Lofotveiens endepunkt.  Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960/ Lofotfisket de siste 250 år”. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder oppleves underveis. Dagens lunsj har vi inkludert i idylliske Reine. Vi har også lagt inn et besøk hos "Smeden i Sund", Tor-Vegard Mørkved - kjent for sin produksjon av skarv, noe somer blitt hans merkevare. Retur til Svolvær om ettermiddagen. Felles middag.

4. dag              I Lofoten. Utflukt til Kabelvåg
Frokost. I dag tar vi formiddagstur med buss til Kabelvåg. På veien ditt stopper vi ved kirkestedet Lofotkatedralen, deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågan, der både Galleri Espolin og  Lofotmuseet med sin båtsamling ligger. Tid til å rusle rundt på egen hånd. (Inngangsbilletter ikke inkl.).
Ettermiddagen fritt i Svolvær. Bl.a. anbefaler vi et besøk på Lofoten Krigsminnesmuseum - som gir et bilde av Lofotraidet i 1941, "Operasjon Claymore" og Martin Linge, samt historien om de frivillige som fulgte med denne styrken til England. Felles middag på hotellet – alternativt en frivillig kveldsutflukt med båt til berømte Trollfjorden.  Da får vi høre historien om "Trollfjordslaget", være med på en liten ørnesafari samt prøve fiskelykken. Fiskesuppe inkludert om bord. Varighet ca. 3 timer.

5. dag              Svolvær - Evenes - Gardermoen
Frokost. Første del av dagen fritt, før vi til avtalt tid setter kursen mot flyplassen på Evenes igjen. Herfra blir det utpå ettermiddagen flyreise tilbake til Oslo Lufthavn. 

Powered by Travelize