Lisboa - Portugal

Kultur & Sjarm

Lisboa skiller seg ut fra andre europeiske byer. ”Hengende” på vestbredden av det europeiske kontinentet, har Lisboa sin særegenhet, historie og sjel. Herfra dro Vasco da Gama og andre sjøfarere en gang ut for å utforske verden. Lisboa er ganske kompakt, og vi kommer oss lett opp og ned med byens fargerike trikker. I de sjarmerende smugene i den gamle bydelen Alfama, kan vi spise grillede sardiner og drikke husets vin som portugiserne gjør - mens fado-sangerinnen griper oss i hjertet med strofer om smertefull lengsel etter kjærlighet. Vi bor sentralt i Lisboa, og tar utflukter for å besøke små pittoreske byer, monumenter, historiske slott og klostre.

Nye avreisedatoer planlegges for 2019 – følg med!

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Lisboa
Fly til Lisboa. På flyplassen møter lokalguide oss for transfer til Hotel Flórida (4*), som ligger noen minutters gange fra Marquês de Pompal-plassen sentralt i Lisboa. Hotellet har eget treningssenter. Når klokken viser kveld, spiser vi middag inkl. drikke på lokal tapas-restaurant.    

2. dag        I Lisboa – sightseeing
Frokost. Sightseeing med lokalguide i Lisboa. Åsene på begge sider av byen trekker hus og gater sammen til et sjarmerende sentrum. Alfama er ett av Lisboas eldste og mest fargerike kvartaler, med labyrinter av smale gater og trapper. Det er her de melankolske fado-sangerinnene inntar barene når mørket faller på. Vi skal også innom flere kvartaler og shoppingområdet Baixa. Resten av dagen på egen hånd.   

3. dag        Sintra og Cape Roca
Frokost. Utflukt med lokalguide til Sintra og Cape Roca. Sintra er en liten, sjarmerende perle som står på UNESCOs liste over verdens kulturminner for sin flotte arkitektur. Sintra har også en praktfull beliggenhet mellom dramatiske fjelltopper. Tid på egen hånd for lunsj og shopping i de trange smugene, før vi drar videre til Cape Roca - det vestligste punktet i Europa. Vi kjører deretter til fiskehavnen i Cascais, og langs Estoril-kysten tilbake til Lisboa. Felles middag inkl. drikke på hotellet.

4. dag        Belém og Mosteiro dos Jerónimos
Etter frokost tar vi en halvtimes kjøretur til bydelen Belém. Det var her ved Tejo-elvens munning at de store sjøfarerne dro ut for å oppdage verden. Dette blir markert av et monument over portugisiske oppdagelsesreisende. I Belém skal vi også se det UNESCO-beskyttede klostret Mosteiro dos Jerónimos – en av Portugals mest opplevelsesverdige bygninger – og utsiktstårnet Torre de Belém. Ettermiddagen fri.

5. dag        Óbidos, Nazaré og Alcobaҫa
Frokost. I dag besøker vi middelalderbyen Óbidos - en vakker by med hvitkalkede fasader, omgitt av festningsmurer fra 1300-tallet. Tid på egen hånd for lunsj i Nazaré, en liten fiskerlandsby som har bevart sine stolte tradisjoner og opprinnelige sjarm. Vi besøker også Alcobaҫa-katedralen. Mot tillegg: Fado-middag inkl. drikke.

6. dag        Lisboa – Gardermoen
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.

Kart

Powered by Travelize