Langweekend til Rüdesheim

Vinhovedstaden i Rhindalen

Bli med på en langweekendtur til den gjestfrie "vinhovedstaden" Rüdesheim i Tyskland. Byen ligger idyllisk til ved bredden av Rhinen, og her kan man oppleve feriestemte turister, god mat og drikke, staselige ridderborger, gamle bindingsverkshus og frodige vinmarker. Vi har valgt å bo sentralt i Rüdesheim for å kunne ta del i folkelivet her.

Vegg i vegg med hotellet vårt finner vi den smale gågaten Drosselgasse – og både her og i nærområdet ellers ligger vinstuene/restaurantene tett. Flere restauranter byr på levende musikk, og byens "annerledes" museer er absolutt verd et besøk. Ikke minst anbefaler vi en tur innom det morsomme «Siegfrieds Mechanische Musikkabinett», som ligger like ved hotellet vårt. En tur med kabelbane opp gjennom vinmarkene til det storslåtte monumentet «Niederwald Denkmal» pleier også å være populært – og herfra er det en storslått utsikt ut over Rhinen. Vinsmaking i en gammel vinkjeller samt båttur på Rhinen hører selvsagt også med til opplevelsene under vårt opphold i Rüdesheim.

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Frankfurt – Rüdesheim
Avgang med fly direkte til Frankfurt am Main i Tyskland. Herfra er det kun en kort kjøretur med buss til Riesling-hovedstaden i Rhindalen – Rüdesheim, der vi ankommer sent på formiddagen.            

Her skal vi bo i 3 døgn på det tradisjonsrike Hotel Lindenwirt (3*), som ligger ved den sjarmerende gågaten Drosselgasse. Etter ankomst er ettermiddagen til fri disposisjon – for å bli bedre kjent i denne så populære vinbyen. En stund før middag samles vi i hotellets egen vinkjeller, "Drosselkeller", der dere får prøvesmake den lokale Rieslingvinen.  Vin til å ta med hjem fås også kjøpt her. Deretter blir det felles middag i hotellets trivelige restaurant – her pleier stemningen ofte å være høy. Levende musikk i uterestauranten.

2. dag              I Rüdesheim
Frokost på hotellet. Tidlig på dagen inviterer vi til båttur med en av «Rhinens hvite svaner», - for bl.a. å kunne nyte den naturskjønne utsikten fra soldekket. Turen går til den nærliggende «rødvinsbygda» Assmanshausen. Her har dere litt tid på egen hånd, før dere har retur med tilsvarende båt tilbake til Rüdesheim.  Nå blir det straks felles lunsj på idylliske Restaurant Winzerkeller, som ligger rett oppe i gaten for hotellet vårt.  Resten av dagen fritt til egne opplevelser.  Felles middag på hotellet.

3. dag              I Rüdesheim
Frokost på hotellet. Dere møter i dag en lokal guide på hotellet, og tar taubanen fra sentrum og opp til det storslagne monumentet Niederwald Denkmal. Turen med taubanen går over vinmarkene og byr på en flott utsikt utover Rüdesheim og elven Rhinen. Keiser Wilhelm den store startet byggingen av ”Niederwald Denkmal” i 1871, kort tid etter den tysk-franske krigen. Hele monumentet er 38 meter høyt, og regnes som et symbol på foreningen av alle de tyske stammene. Pikniklunsj med litt lokal vin inkludert på vei til fots ned gjennom vinmarkene til sentrum. Felles middag med vin på hotellets naborestaurant - Rüdesheimer Schloss i kveld. Også her er det levende musikk, og som regel stor stemning.

4. dag              I Rüdesheim. Frankfurt – Gardermoen
Frokost på hotellet.  Utpå formiddagen forlater vi Rüdesheim for denne gang, og i egen buss kjører vi tilbake til flyplassen i Frankfurt. Herfra blir det snart avreise med fly tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Powered by Travelize