Klassiske Hellas

Athen er en spennende storby med en historie som strekker seg mer enn 3000 år tilbake. Midt i byen ligger Akropolis, landets viktigste monument og selve symbolet for gresk kultur. Under oppholdet i Hellas vil vi også ta dere med på en rundreise til flere berømte arkeologiske utgravninger og museer på Peloponnes-halvøya. Deriblant Olympia - de olympiske lekers opprinnelse, og en av Hellas sine viktigste helligdommer. Vi skal også besøke amfiteateret i Epidavros, den berømte Løveporten i Mykene samt Korint-kanalen. De siste tre døgnene bor vi i den sjarmerende lille feriebyen Tolón med sin flotte bade-strand. En kveld byr vi dessuten på «gresk aften» med middag og gresk musikk og dans.

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         GARDERMOEN – ATHEN. I ATHEN
Avreise om formiddagen fra Oslo Lufthavn via München til Athen og Hellas.  På turen I oktober flyr vi om ettermiddagen direkte til Athen. Vår svenskspråklige lokalguide møter oss på flyplassen, og blir med inn til sentrum og Hotel Ilissos (4*), der et 3 døgns opphold venter. Felles middag på turen i juni, kun noe å bite i på turen i oktober p.g.a. sen ankomst.

2. dag         I ATHEN. BYSIGHTSEEING – BESØK PÅ AKROPOLIS
Frokost. I dag blir det en halvdags bysightseeing med lokalguiden vår. Nå blir Athens mange flotte severdigheter presentert nærmere. Nevnes kan «Det Panathenske stadion» der de første moderne olympiske leker fant sted i 1896, samt ruinene etter tempelet til «Olympian Zeus» – kongen over de olympiske gudene. Underveis passeres bl.a. Parlamentet, Pauluskirken og den ukjente soldats grav. Til slutt tar vi selvsagt en tur opp på berømte Akropolis.  Deretter ettermiddagen fritt, før vi om kvelden skal spise felles middag ute på byen. Transport t/r.

3. dag         I ATHEN
Frokost. Dagen fritt til egne opplevelser – en flott dag i Athen venter. Felles middag på hotellet.

4. dag         ATHEN – KORINT – OLYMPIA              
Frokost. Nå går ferden til Olympia, de olympiske lekers vugge. Underveis tar vi en stopp ved den berømte Korint-kanalen – som er ingeniørkunst i verdensklasse. Den ble nemlig gravd ut med håndmakt! I antikkens Korint etablerte apostelen Paulus en kirke, og her skrev han mange av brevene i Det nye testamentet. Vel framme i Olympia skal vi besøke den gamle olympiske stadion og noen av byens arkeologiske utgravninger. Deretter overnatting på Hotel Olympion Asty (4*). Svømmebassenget frister kanskje noen nå? Felles middag.

5. dag         I OLYMPIA. OLYMPIA – TOLÓN
Frokost. I dag tar guiden vår oss med til Olympias arkeologiske museum – her finner vi en unik samling av skulpturer, klassiske antikviteter og kunstgjenstander i bronse, - både fra før-historisk tid og fra den tidlige kristne perioden. Deretter settes kursen mot feriebyen Tolón lenger øst på Peloponnes. Pauser tas underveis. Her blir det 3 døgns opphold på vårt faste hotell, det trivelige Hotel John & George (3*+). Felles middag.

6. dag         I TOLÓN. UTFLUKT TIL MYKENE OG EPIDAVROS.
Frokost. I dag går ferden til Mykene, - en by som mange av antikkens poeter betegnet som «rik på gull». Her besøkes den gamle Løveporten, det kongelige gravkammeret samt Mykenes kyklopiske murer. Deretter besøkes Epidavros, og et fantastisk utendørs teater fra det 4. århundre, verdensberømt for sin forbløffende akustikk. Tidlig på ettermiddagen retur til Tolón - ettermiddagen fritt - mange vil nok nyte den flotte utsikten fra hotellets terrasse. Felles middag.

7. dag         FRIDAG I TOLÓN
Frokost og middag inkludert.  Ellers kan man i dag gjøre absolutt hva man vil. Hotellet har både solterrasse og eget svømmebasseng, og ligger ellers kun kort veis gange fra badestranden. Tolón har ellers mange restauranter og små spennende butikker å by på. Uansett, - en herlig dag venter. Om kvelden blir det «gresk aften» i Tolón, med god mat/noe drikke og gresk musikk og dans.

8. dag         TOLÓN – ATHEN – GARDERMOEN.
Frokost. Snart blir det avreise med bussen vår mot flyplassen i Athen, der vi om ettermiddagen vil ha avreise via München tilbake til Oslo Lufthavn på turen i juni, - men på turen i oktober flyr vi utpå kvelden direkte til Gardermoen.

 

Powered by Travelize