Klassiske Hellas

Athen er en spennende storby med en historie som strekker seg mer enn 3000 år tilbake i tid. Her ble demokratiet født, sies det. Midt i byen ligger Akropolis, landets viktigste monument, og selve symbolet for gresk kultur. Under oppholdet i Hellas vil Peer Gynt Tours i tillegg til oppholdet i Athen ta dere med på en rundreise til flere berømte arkeologiske utgravninger/museer på Peloponnes-halvøya. Deriblant skal vi til Olympia - de olympiske lekers opprinnelse og en av Hellas sine viktigste helligdommer.  Vi skal også besøke det fantastiske utendørs teateret i Epidavros, bygd 350 år før Kristus  og med plass til hele 13000 tilskuere!  Den berømte Løveporten i Mykene får man også oppleve, og selvsagt tar vi en stopp ved den unike Korint-kanalen. De siste 3 døgnene bor vi i den sjarmerende lille feriebyen Tolón på Peloponnes-halvøya.  Da vil nok noen også la seg friste av den flotte badestranden. En kveld byr vi her dessuten på «gresk aften» med middag og gresk musikk/dans...

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
13 275,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Athen t/r, busstransport iflg. programmet, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster, 7 middager derav 1 gresk aften m/show, program/aktiviteter/innganger iht. turbeskrivelse, svenskspråklig lokalguide 2, 4, 5, og 6. dag samt på ankomsttransfer 1. dag, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag         GARDERMOEN – ATHEN. I ATHEN
Avreise på formiddagen fra Oslo Lufthavn direkte til Athen.  Vår svenskspråklige lokalguide møter oss på flyplassen, og blir med oss inn til sentrum, der et 3 døgns opphold på Hotel Novotel Athene (4*) venter oss. Felles middag. 

2. dag         I ATHEN. BYSIGHTSEEING – BESØK PÅ AKROPOLIS
Frokost. Halvdags bysightseeing med lokal guide – da blir Athens mange flotte severdigheter presentert nærmere. Nevnes kan bl.a. «Det Panathenske stadion» der de første moderne olympiske leker fant sted i 1896, samt ruinene etter tempelet til ”Olympian Zeus” – kongen over de olympiske gudene. Til slutt tar vi selvsagt en tur opp på berømte Akropolis.  Deretter ettermiddagen fritt til egne opplevelser, før vi om kvelden sammen skal spise middag ute på byen.

3. dag         I ATHEN
Frokost. Dagen fritt til egne opplevelser. Enten man vil slappe av ved hotellets svømmebasseng eller man vil dra på oppdagelsesferd rundt om i Athen, så venter en flott dag.  Felles middag.

4. dag         ATHEN – KORINT – OLYMPIA              
Frokost. Nå går ferden til Olympia, de olympiske lekers vugge. Pauser etter behov – bl.a. stopp ved Korint-kanalen – som er ingeniørkunst i verdensklasse. Den ble faktisk gravd ut med håndmakt! I antikkens Korint etablerte apostelen Paulus en kirke i Korint, og her skrev han mange av brevene i Det nye testamentet. Vel framme i Olympia skal vi besøke den gamle olympiske stadion og noen av byens øvrige arkeologiske utgravninger. Deretter overnatting på Hotel Olympion Asty (4*). Svømmebassenget frister kanskje nå? Felles middag.

5. dag         I OLYMPIA. OLYMPIA – TOLÓN
Frokost. I dag tar guiden vår oss med til Olympias arkeologiske museum – ett av de viktigste muséene i Hellas. Her finner vi en unik samling av skulpturer, klassiske antikviteter og kunstgjenstander i bronse. Etter hvert settes kursen mot feriebyen Tolón lenger øst på Peloponnes. Pauser etter behov. 3 døgns opphold på Hotel John & George (3*+) – som gjestene i 2016 likte veldig godt. Felles middag.

6. dag         I TOLÓN. UTFLUKT TIL MYKENE OG EPIDAVROS.
Frokost. I dag går ferden til Mykene, som av Homer ble kalt for Atreides. Byen ble av mange av antikkens poeter betegnet som “rik på gull”. Her besøkes den gamle Løveporten og det kongelige gravkammeret før vi kjører videre til Epidavros. Her skal vi besøke et fantastisk utendørs teater fra det 4. århundre, - berømt for sin forbløffende akustikk. Tidlig på ettermiddagen retur til Tolón – resten av dagen fritt. Felles middag.

7. dag         FRIDAG I TOLÓN
Frokost. Ellers kan vi i dag gjøre absolutt hva vi vil. Hotellet har både solterrasse og eget svømmebasseng, og ligger  også nær byens flotte badestrand. Tolón har ellers mange restauranter og spennende butikker å by på. Om kvelden blir det «gresk aften» i Tolón, med god mat/drikke og gresk musikk/dans.

8. dag         TOLÓN – ATHEN – GARDERMOEN.
Frokost. Utpå dagen avreise - passende pauser tas underveis til Athens internasjonale flyplass. Tidlig på kvelden flyr vi direkte tilbake til Oslo Lufthavn.  

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
4/10 Oslo Lufthavn Hellas 7 13 275,- BestillMer informasjon

Turfakta

OBS! Hellas vil fra 1/1-18 innføre en ny skatt/avgift for alle gjester som overnatter på hotell, og denne må betales pr. natt. Denne avgiften er ikke inkludert i turprisen, og må betales av hver enkelt i tillegg på stedet. Det ser ut til at den vil utgjøre ca.1,5 -  3 Euro pr. natt.

Tillegg for enkeltrom:                                        Kr. 2 450,-

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se her for flere rundreiser!

Powered by Travelize