Klassiske Andalucía - rundreise

Ronda - Jerez - Sevilla – Córdoba  – Baeza – Granada

I Andalucía finner vi alt det vi forbinder med ”ekte spansk”: spor av tyrefekting, flamenco, vinmarker, strender med ”evig sol”, tapas og små pittoreske landsbyer. Regionen syder av liv, farger og romantikk. Det var også i Andalucía at maurernes dominans varte lengst og etterlot seg flest spor. Granada ligger ved foten av fjellkjeden Sierra Nevada, over 700 m.o.h. Her kan vi se maurisk kunst og kultur på sitt ypperste. Córdobas arkitektur og atmosfære formidler hvilken kulturell og religiøs sammensmelting som har preget Andalucías fornemste og kanskje viktigste by gjennom århundrer. Andre høydepunkter er sjarmerende Sevilla med sine historiske bydeler og smale brosteinsgater, sherrybyen Jerez de la Frontera, lille Ronda som deles dramatisk av en stor kløft, renessansebyene Baeza og Ubeda. Bli med på en vakker og historisk rundtur!

Denne turen kan nå kun spesialbestilles for grupper på minimum 15 personer!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag           Gardermoen – Málaga – Fuengirola
Fly fra Oslo Lufthavn til Málaga. Buss til Fuengirola på Costa del Sol hvor vi sjekker inn på Hotel Las Palmeras (4*) for natten. Felles middag. 

2. dag           Fuengirola – Ronda – Jerez de la Frontera – Sevilla
Frokost og utsjekk. I dag er første stopp i Ronda, og vi skal på rundtur med lokalguide i gamlebyen. Den vakre landsbyen deles dramatisk i to av en stor kløft. Fra den vakre broen Puente Nuevo er utsikten spektakulær. Byen regnes ellers som tyrefektingens vugge. Den geografiske isolasjonen gjorde også Ronda populært for forfattere. Ernest Hemingway er en av de som hadde en lang periode her. Vi fortsetter til Jerez de la Frontera i Cádiz. Byen har fått sitt navn fra den populære sterkvinen sherry, som blir produsert i store mengder i dette området av Spania. Vi skal til en av vinkjellerne for å smake sherry. I Sevilla sjekker vi inn på Hotel Abades Benacazón (4*) for to netter. Felles middag.       

3. dag           I Sevilla – byrundtur
Frokost. I dag skal vi på byrundtur med lokalguide for å bli bedre kjent med Sevilla. For  500 år siden var Sevilla en av Europas aller rikeste byer, og dette kan vi fortsatt se tydelige spor av. Sevilla er den største byen i det sørlige Spania, men byens historiske bydeler virker ikke særlig storbyaktige med sine trange brosteinsgater. Vi skal besøke en av verdens største gotiske katedraler, minareten La Giralda og palasskomplekset Alcazar. Individuell middag om kvelden eller kveldstur i Sevilla med tapasmiddag mot tillegg i pris.

4. dag           Sevilla – Córdoba – Baeza
Frokost og utsjekk fra hotellet. Vi fortsetter turen til Córdoba, som nok er en av de mest interessante byene i Andalucía. Lokalguide tar oss med på rundtur. Byen har hvitkalkede husfasader og trange smug, er spesielt kjent for den enorme moskéen La Mezquita. Ulike religioner har satt sine spor, og det vises blant annet ved at moskéen og det jødiske kvartalet ligger tett ved hverandre. I byggverkene gjenspeiles en rik og viktig del av Spanias historie. Byrundtur i Córdoba med lokalguide. Turen går videre til Beaza hvor vi sjekker inn på Hotel THR Baeza (4*). Felles middag.

5. dag           Baeza – Ubeda – Granada
Frokost og utsjekk fra hotellet. Baeza er sammen med nabobyen Ubeda, regnet som noen av Spanias beste renessansebyer og står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. Turen går videre til Granada. Vi sjekker inn på Hotel Abades Nevada Palace Hotel (4*), hvor vi skal bo i to netter. Felles middag på hotellet.

6. dag           I Granada – byrundtur
Etter frokost skal vi på byrundtur med lokalguide. Byen domineres av den «røde festningen» Alhambra, som skjuler eventyrlige slottsgemakker og intime patioer. Alhambra er for lengst inne på UNESCO’s verdensarvliste, og regnes med blant verdens ti underverker. Høyere oppe i åsen får vi se Generalife med sine sypress alléer og fontener. Lunsj og middag på egenhånd. Mot tillegg: Flamenco show og middag.

7. dag           Granada – Nerja – Fuengirola
Frokost. I dag kjører vi mot Costa del Sol og gjør et stopp i hyggelige Nerja. Nerja var en gang en fiskerlandsby, og er nå er blomstrende ferieby som har klart å beholde sin opprinnelige sjarm. I gamlebyen ligger en rekke hvitkalkede små hus langs smale, svingete gater og småbutikker som selger lokal kunst, håndverk og smykker. Den mauriske festningen er kjent som Balcón de Europa (Europabalkongen) og har en praktfull utsikt mot kysten. Vi skal bo den siste natten på Hotel Las Palmeras (4*) i Fuengirola. Felles middag.    

8. dag           Mijas – Málaga – Gardermoen
Fulle av inntrykk etter en opplevelsesrik Andalucía-uke, blir det tidlig transfer til flyplassen og retur med fly til Oslo Lufthavn.   

Powered by Travelize