Klassiske Andalucía - rundreise

Granada – Sevilla – Córdoba  – Ronda – Mijas

I Andalucía finner vi alt det vi forbinder med ”ekte spansk”: spor av tyrefekting, flamenco, vinmarker, strender med ”evig sol”, tapas og små pittoreske landsbyer. Regionen syder av liv, farger og romantikk. Det var også i Andalucía at maurernes dominans varte lengst og etterlot seg flest spor. Granada ligger ved foten av fjellkjeden Sierra Nevada, over 700 m.o.h. Her kan vi se maurisk kunst og kultur på sitt ypperste. Andre høydepunkter er sjarmerende Sevilla med sine historiske bydeler og smale brosteinsgater, lille Ronda som deles dramatisk av en stor kløft og koselige Mijas. Córdobas arkitektur og atmosfære formidler hvilken kulturell og religiøs sammensmelting som har preget Andalucías fornemste og kanskje viktigste by gjennom århundrer. Bli med på en vakker og historisk rundtur!

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag           Gardermoen – Málaga – Granada
Fly fra Oslo Lufthavn til Málaga. Transfer til Granada hvor vi sjekker inn på Hotel Los Angeles & Spa (4*) for to netter. Felles middag. 

2. dag           I Granada – byrundtur
Etter frokost skal vi på byrundtur med lokalguide. Byen domineres av den «røde festningen» Alhambra, som skjuler eventyrlige slottsgemakker og intime patioer. Alhambra er for lengst inne på UNESCO’s verdensarvliste, og regnes med blant verdens ti underverker. Høyere oppe i åsen får vi se Generalife med sine sypress alléer og fontener. Lunsj og middag på egenhånd. 

3. dag           Granada – Córdoba – Sevilla
Frokost og utsjekk fra hotellet. Vi fortsetter turen til Córdoba, som nok er en av de mest interessante byene i Andalucía. Byen med sine hvitkalkede husfasader og trange smug, er spesielt kjent for den enorme moskéen La Mezquita. Ulike religioner har satt sine spor, og det vises blant annet ved at moskéen og det jødiske kvartalet ligger tett ved hverandre. I byggverkene gjenspeiles en rik og viktig del av Spanias historie. Byrundtur i Córdoba med lokalguide. Turen går videre til Sevilla. Vi sjekker inn på Hotel Silken Al Andalus Palace (4*), hvor vi skal bo i 3 netter. Felles middag på hotellet.

4. dag           I Sevilla – dagen til egen disposisjon         
Etter frokost har vi hele dagen fri til å utforske Sevilla på egenhånd. Noen ønsker kanskje å kikke litt i butikker også. Individuell lunsj. Mot tillegg i pris: Besøk på flamencomuseet med ekte flamenco show, og påfølgende tapas-middag på restaurant i gamlebyen. Transport er inkludert. 

5. dag           I Sevilla – byrundtur
Frokost. I dag skal vi på byrundtur med lokalguide for å bli bedre kjent med Sevilla. For  500 år siden var Sevilla en av Europas aller rikeste byer, og dette kan vi fortsatt se tydelige spor av. Sevilla er den største byen i det sørlige Spania, men byens historiske bydeler virker ikke særlig storbyaktig med sine trange brosteinsgater. Vi skal besøke en av verdens største gotiske katedraler, minareten La Giralda og palasskomplekset Alcazar. Vi gjør oss også kjent i det gamle jødiske kvartalet, Santa Cruz. Individuell middag om kvelden.

6. dag           Sevilla – Ronda – Puerto Banus – Mijas, Costa del Sol
Frokost og utsjekk. I dag er første stopp i Ronda, og vi skal på rundtur med lokalguide i gamlebyen. Den vakre landsbyen deles dramatisk i to av en stor kløft. Fra den vakre broen Puente Nuevo er utsikten spektakulær. Byen regnes ellers som tyrefektingens vugge, og vi skal innom tyrefekterarenaen. Den geografiske isolasjonen gjorde også Ronda populært for forfattere. Ernest Hemingway er en av de som hadde en lang periode her. Individuell lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter videre til Marbella med sin kyststripe og eksklusive båthavn, Puerto Banus. Vi skal bo de to siste nettene på Hotel TRH Mijas (4*) i Mijas - en av Andalucías berømte hvite landsbyer. Individuell middag.   

7. dag           I Mijas – utflukt til Finca Juanito
Frokost på hotellet før vi tar fatt på vår siste hele dag av rundturen med lokalguide. Vi kjører først til Molino de Paca for å se hvordan de produserer olivenolje og prøvesmake denne. Videre går turen til Finca Juanito, en økologisk sitrusplantasje i innlandet. Her får vi omvisning og vi lager vår egen paella til lunsj. Om ettermiddagen besøker vi gamlebyen i Mijas. Byen ligger vakkert til i lavlandet til Mijas fjellene, omringet av grønn furuskog. Felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.  

8. dag           Mijas – Málaga – Gardermoen
Fulle av inntrykk etter en opplevelsesrik Andalucía-uke, blir det tidlig transfer til flyplassen og retur med fly til Oslo Lufthavn.   

Powered by Travelize