Irland

Opplev Irlands vakre vestkyst

Irland har fascinert nordmenn til alle tider, - bli derfor med oss på en spennende tur gjennom et variert landskap over til vestkysten av den grønne øya Irland. Her skal vi bo hele 4 netter i den idylliske kystbyen Galway, som er en småby i europeisk målestokk, men en av de største i Irland. Siden 60-årene har Galway dessuten vært kunstnernes paradis. Byen er også et godt utgangspunkt for spennende utflukter – en dag drar vi bl.a. til de mektige klippene «Cliffs of Moher». Dette er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Irland, og herfra har man en utrolig utsikt ut over Atlanterhavet. Vi får også oppleve naturskjønne Connemara, der vi både besøker det flotte klosteret Kylemore Abbey samt en sauefarm for å se irske gjeterhunder i aksjon. En kveld kan vi dessuten by på folkloreshow og middag på tradisjonsrike «Trad of the Proms» -  før kursen settes mot hovedstaden Dublin. Opplevelsene står i kø…

Rabatt
  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
   mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Dublin – Galway
Avreise tidlig på dagen fra Oslo Lufthavn direkte til Dublin og Irland. Her venter en buss på oss, og i dag skal vi krysse Irland fra øst til vest. Underveis besøk på Tullamore Dew Distillery - med omvisning, orientering om produksjonen, og selvfølgelig en smaksprøve av irsk whiskey. Nå går ferden direkte til Galway – av mange regnet som vestkystens perle. Her skal vi bo 4 netter på The Connachts Hotel (4*) nær byens sentrum. Stort innendørs svømmebasseng. Middag på hotellet.

2. dag         I Galway – utflukt til Cliffs of Moher.
Frokost. I dag skal vi først på byrundtur sammen med en engelskspråklig guide i middelalderbyen Galway. Byen har fått navnet sitt fra elven «Gaillimh» som renner gjennom byen, og er den eneste større byen i regionen Connacht. Etterpå får man noe fritid samt tid til kjøp av lunsj. Rimelig mat får man bl.a. på byens puber.  

Tidlig på ettermiddagen reiser vi til besøkssenteret Atlantic Edge ved de majestetiske klippene «Cliffs of Moher» - en brutal, men samtidig vakker klippekyst som strekker seg over mer enn 8 kilometer. Den høyeste klippen på hele 214 meter finner vi like ved rundetårnet O’Briens Tower. I besøkssenteret er det en rekke flotte utstillinger og bilder samt egen restaurant.  Middag på hotellet.

3. dag         I Galway – dagen fritt. Om kvelden folkloreshow på «Trads of the Prom»
Frokost. I dag kan vi oppleve trivelige Galway på egen hånd, og vår reiseleder er tilgjengelig for gode tips. Det er en god stemning i denne kulturbyen, som mange vil nyte og få vil glemme. Musikk er viktig i det irske dagliglivet, og det merker man fort også i Galway, bl.a. på byens puber. Byens sentrum har også mange spennende butikker å by på. Om kvelden har vi inkludert folkloreshow, vakker musikk og god mat på «Trad of the Proms». Irland er jo verdensberømt både for sin musikk og for sine «Riverdance»-artister – og mye av musikken har sine aner helt tilbake til mystiske keltiske tradisjoner fra middelalderen.  Buss t/r – en flott kveld venter.

4. dag         Heldagstur i Connemara. I Galway.
Frokost. I dag drar vi på utflukt til den naturskjønne regionen Connemara – en halvøy med innsjøer og elver, myrlandskap og fjell. Her finner man flere små landsbyer, hvor urspråket gælisk fortsatt er språket. Dette er uten tvil den villeste og mest romantiske delen av Irland.  Her skal vi besøke klosteret Kylemore Abbey fra 1868. Stedet har også en flott gotisk kirke, en vakker klosterhage og eget besøkssenter, som tar besøkende gjennom historien til huset og dets beboere.  Lunsj i egen regi i løpet av dagen. I løpet av dagen besøker vi også «Joyce Country Sheepdogs» for å få med oss en morsom forestilling med irske fårehunder.  Etter hvert går ferden tilbake til Galway. Felles middag på hotellet vårt.

5. dag         Galway – Dublin. I Dublin
Frokost og avreise.  Sent på formiddagen er vi framme i Irlands vakre hovedstad, og etter en lunsj på egen regning vil en skandinaviskspråklig guide ta dere med på en flott rundtur – i en by som ble dannet av norske vikinger for over 1000 år siden. Rundturen avsluttes ved hotellet vårt, Ashlings Hotel (4*) som ligger nær byens sentrum. Felles middag.

6. dag         Dublin - Gardermoen
Frokost.  Deretter blir det snart busstransport fra hotellet vårt til flyplassen i Dublin, for derfra sent på formiddagen å reise med fly hjem til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize