Skip to main content

Hurtigruten Kirkenes - Bergen

Livsnerven langs norskekysten!
«Verdens vakreste sjøreise» fra Kirkenes til Bergen.

En opplevelse i lys, stemninger og farger. Inntrykkene står i kø langs hele kysten. Vi opplever større byer så vel som de små og værbitte tettsteder nordpå. Reisen tar oss gjennom by og land, gjennom trange fjorder og sund og forbi åpne og majestetiske havstykker. Vi glir forbi fjellvegger som er så nær at man nesten kan røre ved dem! På Verdens Vakreste Sjøreise får du stimulert alle dine sanser. Syn, hørsel, smak, lukt og følelser bidrar alle til å gjøre en tur med Hurtigruten til en helt unik opplevelse. Dette blir opplevelsen du sent vil glemme!

-    Alle måltider om bord inkludert!
-    Norske matperler, basert på ferske og lokale råvarer
-    Nyt den avslappende atmosfæren om bord
-    Opplev hverdagslivet og kulturen langs kysten
-    Varierte utflukter og aktiviteter tilbys underveis!

Hurtigsøk

Lugarkategorier

Fasilitetene i lugarene varierer mellom skipene og med lugartype. Håndklær og dusjgele finnes på alle lugarer. De fleste skipene har hårfønere i lugaren. Om ikke kan du låne fra resepsjonen. 
På denne reisen får du en uspesifisert lugar i valgt lugarkategori. Det vil si at Hurtigutens system velger beste lugar tilgjengelig til deg. 

Polar innvendig lugar

Beliggende på alle dekk. Separate senger.

Eksempel på lugar:

Polar utvendig lugar

Beliggende på midtre og nedre dekk. Begrenset eller normal utsikt. Separate senger. 

Eksempel på lugar:

Arctic superior lugar

Beliggende på øvre dekk. Normal utsikt. Dobbeltseng. Vannkoker og kaffe/te på lugaren.

Eksempel på lugar:

Dagsprogram

 • 1. dag: Barentsregionen / Kirkenes- Berlevåg

  Fly fra Oslo Lufthavn til Kirkenes hvor Hurtigruten legger fra kai kl. 1230. Men før vi starter turen sørover, reiser vi først en kort tur nordover til Vardø. Her ligger det berømte festningsanlegget, og vi er nå ved Norges østligste punkt! Så seiler vi mot vest langs Varangerhalvøya, til Båtsfjord og Berlevåg før vi ankommer Mehamn rundt midnatt.

  Barentsregionen / Kirkenes- Berlevåg
 • 2. dag: Arktisk landskap / Honningsvåg – Hammerfest - Tromsø

  I løpet av morgentimene seiler vi pent i le av Magerøya, og når vi har Havøysund i sikte, er det blitt tidlig formiddag. Vi ligger halvannen times tid i Hammerfest, før vi legger i vei videre mot sør, gjennom Sørøysundet til Øksfjord og over Lopphavet til Skjervøy. Tromsø ankommer vi kort tid før midnatt.

  Arktisk landskap / Honningsvåg – Hammerfest - Tromsø
 • 3. dag: Vesterålen og Lofoten / Harstad - Raftsundet - Svolvær

  Selv på «Verdens vakreste sjøreise» er det steder som kan være helt spesielt betagende. Vesterålen og Lofoten er slike områder. Når vi tar farvel med Harstad, har vi all grunn til å se frem til de neste 12 timene. Vi seiler sørover Risøysundet, med høye fjell på begge sider og brokonstruksjoner som nesten sneier skorsteinen på skipet. Etter Stokmarknes bærer det rett sør gjennom Raftsundet, som over en 26 km lang strekning binder Vesterålen og Lofoten sammen sjøveien. Med få meters klaring på hver side smyger Hurtigruteskipet seg langs imponerende høye og steile fjellsider. Om forholdene ligger til rette seiler vi inn i den magiske Trollfjorden, før vi ankommer Svolvær.

  Vesterålen og Lofoten / Harstad - Raftsundet - Svolvær
 • 4. dag: Vakre Helgelandskysten / Bodø - Brønnøysund - Rørvik

  Lofotveggen forsvinner bak oss i horisonten, og etter et nattlig anløp i Bodø går ferden videre langs Helgelandskysten. På kryss og tvers mellom små og større øyer, gjennom smale sund og åpne havstykker og med grønt og frodig landbruksland, som et grønt belte langs skipsleden. Vi krysser Polarsirkelen, som er en begivenhet og som markeres med en arktisk tradisjon om bord. Etter et møte med Nesna og Sandnessjøen, får vi historiske Alstahaug og den berømte fjellformasjonen ”de Syv Søstre” på vår babord side. Og etter å ha «hilst» på Torghatten, ankommer vi dagens siste havn, Rørvik, utpå kvelden.

  Vakre Helgelandskysten / Bodø - Brønnøysund - Rørvik
 • 5. dag: Kystsamfunnet langs Mørekysten / Trondheim - Kristiansund - Molde

  Vi ankommer Trondheim før frokost og har 3 timer til rådighet før vi seiler videre sørover forbi Hitra og Smøla. Fyret på Grip dukker opp og minner oss på at Kristiansund er neste stopp. Og før vi for siste gang på denne reisen lar havet bysse oss i søvn, tar vi også farvel med ”rosenes by” Molde.

  Kystsamfunnet langs Mørekysten / Trondheim - Kristiansund - Molde
 • 6. dag: Vestlandsnatur / Ankomst Bergen - Oslo

  I løpet av sjøreisens siste timer, kan vi igjen la oss begeistre over vakker Vestlandsnatur og en mangfoldig skjærgård. Ankomst Bergen kl. 1445, med et hav av minner og inntrykk fra turen langs den mangfoldige og vakre kysten vår. Buss til Flesland og fly tilbake til Oslo Lufthavn, Gardermoen.

  Vestlandsnatur / Ankomst Bergen - Oslo

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80