Bergen og Hardanger

Bergenserne ønsker deg velkommen til sin vakre by mellom de 7 fjell. Vestlandets hovedstad har stolte tradisjoner innen sjøfart, handel og kultur – og helt fra Olav Kyrre i år 1070 ga Bergen bystatus, har byen vært åpen mot verden. Her vandrer vi i levende historie. Samtidig befinner vi oss i en moderne by, og bor godt på ett av byens beste hoteller. Mange opplevelser venter, - også mulig å besøke Edvard Griegs hjem Troldhaugen.

Deretter tar vi turen inn til Hardanger og flotte Hotel Ullensvang. Hardanger har med sitt milde klima blitt hele Norges frukthave, og prøvesmaking av eplesider hører derfor med. På veien dit skal vi besøke selveste Baroniet i Rosendal som med sitt historiske slott og vakre hage gir oss en flott opplevelse.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Bergen. Alternativt møt opp i Bergen
Avreise utpå formiddagen fra Oslo Lufthavn til Bergen sammen med vår reiseleder. Alternativt oppmøte i Bergen i egen regi. Fra Flesland blir det egen buss inn til sentrum og Hotel Norge by Scandic (4*+), der et 3 døgns opphold venter. Ettermiddagen fritt til egne opplevelser – vår reiseleder kan gi deg gode råd. Felles middag på hotellet.

2. dag        I Bergen - sightseeing
Frokost på hotellet, før vi møter en lokal guide og blir med på en interessant bysightseeing for å gjøre oss litt bedre kjent med Bergen by. Vi ser så vel Bryggen som Håkonshallen og vi skal selvsagt få oppleve livet på Fisketorget. Rundturen avsluttes med en tur med den kjente Fløibanen opp til Fløien – for nyte utsikten derfra. Ettermiddagen til egen disposisjon.

3. dag         I Bergen – dagen fritt   
Frokost. Dagen er til fri disposisjon i «byen mellom de syv fjell». Vi kan anbefale en rusletur på Torgalmenningen, og kanskje finner du et sted å smake på ekte bergenske skillingsboller? En god idé er også å utforske Bryggen nærmere, her finnes det bl.a. flere spennende muséer. Men vi tilbyr i dag også en frivillig utflukt til Edvard Griegs vakre hjem på Troldhaugen i Paradis, - der både inngang, omvisning og en liten lunsjkonsert er inkludert.
Mulighetene er mange for fine opplevelser i Bergen! Felles middag.

4. dag         Bergen – Baroniet i Rosendal – Ullensvang
Frokost. I dag setter vi kursen mot Hardanger.  Etter en ferjetur til Jondal går ferden ned til Rosendal. På Baroniet Rosendal blir vi tatt med på en vandring gjennom ulike stilepoker, og slottet er fremdeles bevart slik de siste eierne forlot det i 1927. Den vakre parken danner ellers en flott ramme rundt Baroniet. Vi fortsetter så via en tunnel under Folgefonna, før vi ankommer til Odda – og fortsetter nordover langs Sørfjorden til Ullensvang. Her tar vi inn på Hotel Ullensvang (4*), som ligger vakkert til nede ved fjorden. Hotellet ble etablert allerede i 1846, og i dag er det 5. generasjon som driver hotellet. Felles middag.

5. dag         I Hardanger
Frokost. Dagen til egen disposisjon på herlige Hotel Ullensvang. Her kan man slappe av og kanskje besøke Ullensvang Bad, hvor man kan nyte saunaen som har panoramautsikt over fjord og fjell, og gjerne også ta et forfriskende bad i utendørsbassenget etterpå. Som alternativ kan man eventuelt bli med på en sightseeing med båt på Hardangerfjorden, - inn til Eidfjord. Båtavgang kl. 10.15, og ankomst Eidfjord kl. 11.45. Retur med båten igjen kl. 14.45 fra Eidfjord. (Båtbillett mot tillegg) Felles middag på hotellet om kvelden

6. dag         Ullensvang – Ulvik – Flesland – Gardermoen - hjem.
Frokost og avreise. Vi tar først i dag turen til et lokalt eplesideri – for der både å få høre om epleproduksjonen deres, og det blir selvfølgelig smaksprøver. Også mulig å handle i utsalget deres. Etter besøket her kjører vi raskeste vei tilbake til Bergen. Her blir det på ettermiddagen avreise tilbake til Oslo Lufthavn sammen med vår reiseleder. (Alternativt avreise i egen regi for de som kom seg til Bergen på egen hånd.)

Powered by Travelize