Beograd og historiske Serbia

Velkommen til Serbia!  Serbia er uberørt og vakkert, og her elsker de god mat og har stor livsglede. Den gamle byen Beograd har overlevd det meste, og er en hyggelig og avslappet by. Den har mye uteliv, restauranter og tavernaer, grønne parker, borger, festninger og fine kirker. Serbia har grotter og raviner, ruiner etter romerne, mange klostre, vakker natur og våtmarksområder med mer enn 200 fuglearter. Her er vingårder med lang historie innen vinlaging og god mat. Opplev den pulserende storbyen Beograd og den serbiske landsbygda med ekte gjestfrihet.


Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Beograd
Fly fra Oslo Lufthavn til Beograd. Møte med guide og transfer til Holiday Inn Express Hotel (4*) der vi bor i fire netter.  

2.dag   Beograd
Frokost. I dag skal vi på byrundtur med engelsktalende guide. Vi skal besøke byens hovedattraksjoner, bl.a.  Beograds festning, med seiersmonumentet, på en høyde over byen der elvene Sava og Donau møtes. Festningen består av det gamle citadellet (øvre og nedre bydel) og parken Kalemegdan. Vi skal gå langs byens hovedgate Knez Mihajlova, besøke Sankt Sava kirken, fotballstadion Røde Stjerne og det luksuriøse Dedinje-kvartalet og andre severdigheter. Vi avslutter dagen med middag på en lokal restaurant. Lunsj på egen regning i løpet av dagen.

3.dag   Utflukt til Novi Sad
Frokost. I dag reiser vi mot Vojvodina regionen og Novi Sad - Serbias vakreste by. Vi stopper først i Sremski Karlovci som er en liten by med mye historie og fin barokkarkitektur. Her besøker vi også en vinkjeller, og får en smak. Deretter fortsetter vi mot Novi Sad og Petrovaradin festning – den nest største festningen i Europa. Her gikk grensen i mange år mellom habsburgerne og osmannerne. Hyggelige gågater og et glimt av østerriksk jugendstil. Felles lunsj. Deretter reiser vi tilbake til Beograd, hvor vi spiser middag på restaurant «Tre sesira».

4.dag   Dagen til egen disposisjon. Elvebåtcruise og middag (mot tillegg).
Frokost. Dagen er til å utforske Beograd på egen hånd. Lunsj på egen regning. På kvelden er det mulig å bli med på et båtcruise langs Donau og Sava, samt å avslutte dagen med middag på restaurant Ambar.

5.dag   Beograd - Nis
Etter frokost reiser vi mot Nis. Vi stopper først ved Manasija klosteret, en av Serbias hovedattraksjoner fra 15.århundre. Vi får også se også fossen Lisine. Etter lunsjen kjører vi gjennom pittoresk landskap til Resavska grotten, Serbias største grotte, over 4,5 km lang. Lunsj og middag inkludert. Overnatting to netter på hotell New City (4*) i Nis.

6.dag    Nis
Frokost.  I dag skal vi vandre i Nis med guide. Vi utforsker den hyggelige byen, og besøker blant annet det berømte Kranietårnet og Nis Festning. Lunsj på egen regning. På ettermiddagen kan vi utforske byen på egen hånd. Det er mulighet for shopping, men man kan også bare slappe av på en kafe med en kopp tyrkisk kaffe og nyte ferien. Felles middag på restaurant «Galija».

7.dag    Nis – Oplenac – Beograd
Frokost. Cirka 45 minutter fra Beograd ligger den lille byen, Oplenac som er vårt neste mål. Byen er kjent for sin flotte, hvite marmorkirke, hvor de fleste medlemmene av det siste serbiske kongedynasti Karadjordjevic, er begravet. Når man trer inn i kirken og møtes av hundrevis av mosaikker, overraskes man over hvorfor denne kirken ikke er mer berømt. Felles lunsj. Deretter videre til Beograd og sjekker igjen inn på Holiday Inn Express Hotell (4*). Ettermiddagen til egen disposisjon. Middag på egenhånd.

8. dag        Beograd – Gardermoen
Frokost. Etter avreise fra hotellet besøker vi Beograds andre gamleby Zemun, som var en egen by helt til den ble innlemmet i Beograd i 1934. De små gamle husene og de brosteinsbelagte gatene byr på en rolig og avslappet stemning. Vi tar også turen opp til Millenium-tårnet for å få et fugleperspektiv over bydelen og Donau. Lunsj inkludert. Retur med kveldsfly til Oslo.

Powered by Travelize