Praha & Berlin

Opplev 2 spennende europeiske hovedsteder!

Tsjekkias hovedstad Praha er fortsatt en av de mest populære byene å besøke i Europa. I århundrer har både turister, kunstnere og tsjekkerne selv lovpriset denne vakre byen – som faktisk har røtter helt tilbake til år 900! Her finner man praktfulle gamle hus, samt trange smug og gater med spennende overraskelser rundt hvert hjørne. Byen kom allerede i 1992 med på UNESCO’s verdensarvliste. Praha er en by kanskje mange har vært i – men samtidig et reisemål man aldri blir ferdig med å utforske.
Tysklands hovedstad Berlin er også et attraktivt reisemål, og byen er blitt selve symbolet på både frihet og fredsvilje. Her kan man oppleve så vel nostalgi som nyskaping, og byen har et mangfold av severdigheter å by på, - og er verdt et besøk.

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Til Oslo
Avreise iht. påstigningstabellen. (For reisende fra Midt-Norge er en enkel lunsj inkludert på Frichs på Dombås.) Pauser etter behov. Kl. 19.30 avreise med Stena Line mot Frederikshavn. Overnatting i utvendige Comfort Class lugarer. Deretter byr vi på en servert 3-retters meny i skipets à la carte -restaurant. En fin seiling venter.

2. dag         Frederikshavn – Celle
Frokost om bord før ankomst Frederikshavn kl. 07.00. Ferden går nå sydover Jylland mot den tyske grensen. Vel inne i Tyskland kjører vi forbi Flensburg og Hamburg til den vakre middelalderbyen Celle. Overnatting her på komfortable Hotel Celler Hof (3*+).  Felles middag i Ratskeller.

3. dag        Celle – Praha
Frokost. Kursen mot Praha og Tsjekkia, reiserute forbi Magdeburg og Chemnitz. Pauser etter behov. Tidlig på kvelden ankomst til ”den gyldne byen” Praha – overnatting sentralt i 3 døgn på  Jurys Inn Prague Hotel (4*). Felles middag.

4. - 5. dag  I Praha
Frokost. Første dag byr vi på en bysightseeing med lokal guide -  hovedsakelig til fots. Praha har gjennom tidens løp fått en særegen og historisk atmosfære med sine mange brosteinsgater, torg og monumenter. Karlsbroen fra 1300-tallet er byens midtpunkt, og ved Gamlebytorget finner vi byens praktfulle astronomiske ur. Ettermiddagen fritt. Om kvelden drar vi samlet til folklorerestauranten Strary Vrch, der vi byr på god mat, fri drikke og folkloreshow.  
Den andre dagen er til fri disposisjon. Vi anbefaler en rusletur gjennom Gamlebyen, der finner man mange små og koselige butikker samt en rekke caféer og skjenkesteder.  Skal man handle med seg tsjekkisk krystall eller andre gaver – kan dette være rette stedet å besøke. Felles middag på hotellet vårt.

6. dag        Praha – Berlin
Frokost og avreise. Ferden går direkte mot den tyske grensen, og deretter via kulturbyen Dresden –der vi tar en pause. Tidlig på kvelden ankommer vi Berlin – overnatting på Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz (4*). Felles middag.

7. dag        I Berlin
Frokost.  En lokal guide vil nå vise oss Berlin og dens mange severdigheter. Kjente severdigheter som Riksdagen, byporten Brandenburger Tor, minneskirken Gedächtniskirche og den gamle grensestasjonen Checkpoint Charlie oppleves da nærmere.  Resten av dagen til egen disposisjon. Felles middag.

8. dag        Berlin – Kiel
Tidlig frokost og avreise. Kl. 14.00 blir det avreise mot Oslo med en av Color Lines flotte cruiseferjer. Et 20 timers cruise venter, og under overfarten er overnatting i valgt lugarkategori samt skipets koldtbord inkludert. Show og gode taxfree tilbud ombord.

9. dag        Oslo – hjem
Frokost under innseilingen til Oslo. Ankomst kai kl. 10.00, og etter en tur innom bussterminalen i Oslo settes kursen mot de respektive avstigningssteder. Underveis tas nødvendige pauser. (For reisende til Midt-Norge er middag inkludert på Frichs på Dombås.) Hjemkomst i løpet av kvelden.

 

Powered by Travelize