Påsketur til Gdansk

Vakker by med rik historie.

Gdansk er ikke bare en sjarmerende by, men her kommer vi også rett inn i den europeiske historien. Gdansk er stolt av sin fortid som hansaby, og nådde sitt høydepunkt på 1500-tallet - da kom kjøpmenn hit fra hele Europa, og de satte alle sitt eget preg på byen. Mange av oss vet at skuddene i Sarajevo startet 1. verdenskrig – men visste du at det var angrepet mot Gdansk som startet den 2. verdenskrig? Det var også her i Gdansk at Lech Walesa og Solidaritet i 1980 ble begynnelsen på slutten for kommunismen i Polen. Byen har derfor så mye å fortelle, og er i tillegg en gjestfri by - med gode og rimelige shoppingmuligheter. Nordmenn trives veldig godt her.

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Kristiansund/Trondheim/Gardermoen – Gdansk
Flyreise via/fra Gardermoen til Gdansk. En lokal guide møter oss på flyplassen, og i egen buss går turen inn til sentrum – her skal vi bo hele 5 døgn på det meget sentrale Radisson BLU Gdansk (4*) like ved byens gågate. Her venter komfortable hotellrom, fri WiFi, egen restaurant, flott pub/bar, trimrom og sauna på deg. Resten av dagen fritt til egne opplevelser.  Det er en fornøyelse å rusle rundt i de vakre gatene og langs elvepromenaden – for å se på de mange vakre historiske bygningene. Felles middag på hotellet.   

2. dag             I Gdansk. Sightseeing i Gdynia, Sopot og Gdansk
Stor frokostbuffet.  I dag byr vi på heldagstur med lokal guide i de 3 nabobyene Gdansk, Sopot og Gdynia. Gdynia var en liten fiskelandsby, men er i dag en stor og viktig havneby. Vi fortsetter til Sopot, som er en av Polens minste byer, men også en av de vakreste. Den 511 meter lange tremoloen er byens stolthet og den er dessuten den lengste tremoloen i Europa! Lunsj i egen regi her. Vi returnerer etter hvert til Gdansk og besøker der den gedigne Mariakirken i gotisk stil. Om kvelden samles vi til middag på hotellet vårt.

3. dag              I Gdansk. Utflukt med piratskip
Stor frokostbuffet. I dag skal vi på båttur med et piratskip. Ferden går bl.a. til Westerplatte – det var her den 2. verdenskrig startet. Da Tyskland innledet felttoget i Polen i 1939, var dette det første stedet som ble angrepet. Ettermiddagen fritt til egne aktiviteter. Felles middag inkludert om kvelden.

4. dag             I Gdansk. Dagen fritt til egne opplevelser  
Stor frokostbuffet. Dagen er satt av til å kose seg på egen hånd og kanskje ta en handlerunde? Lokale designere holder høy kvalitet på smykker av rav og sølv, - hva med å kjøpe med seg noen fargerike påskeegg av tre hjem? I den praktfulle gågaten like ved hotellet vårt er det ofte gateselgere og artister, - her er det også flere uterestauranter. En promenadetur langs elven kan også anbefales. Felles middag på hotellet.  

5. dag             I Gdansk. Dagen fritt til egne opplevelser  
Stor frokostbuffet.  De fleste polakker er katolikker, og på påskesøndagen er det mange som går til messe. Selv om mye er stengt i dag, så er det koselig å rusle rundt i denne flotte historiske byen. Men man kan også koble av på det flotte hotellet vårt.  Middag er inkludert om kvelden.

6. dag              Gdansk – Gardermoen/Trondheim/Kristiansund
Vi tar en rolig morgen, og nyter en god frokost på hotellet. Formiddagen fritt, før en egen buss kjører oss ut til flyplassen. Direktefly til Gardermoen – og fly videre derfra til andre aktuelle hjemsteder.

Powered by Travelize