Tyrol og Bayern

Tur med Nordmøre Senioruniversitet til Tyrol og Bayern

Østerrike er kjent for sine høye fjell og dype daler, og her skal vi bo i den idylliske tyrolerbyen Kitzbühel på et flott 4* hotell.  Kitzbühel er både et godt utgangspunkt for å nyte den flotte naturen og å kunne dra på ulike utflukter. Inkludert er bl.a. en tur innom de kjente olympiabyene Innsbruck og Garmisch Partenkirchen. Sistnevnte besøker vi på vår vei mot München. Vi har også inkludert en busstur opp gjennom Østerrikes høyeste fjellovergang, den kjente alpeveien Grossglockner. Veien bringer oss helt opp i 2.504 meters høyde, og herfra får man en strålende utsikt til kneisende alper som er opp til 3.798 meter høye. Ferden hjemover går via idylliske Lienz og Felberntauern-tunnellen.

Etter et kjekt opphold i Tyrol går ferden videre tilbake til Bayern og München. Den er viden kjent for sin vakre arkitektur og kunst, og er jevnlig kåret til den byen som tyskerne helst vil bo i. Tysklands tredje største by ligger ved elven Isar, og har en rik historie fra den ble grunnlagt i 1158. Med staselige bygninger som Nymphenburg, Frauenkirche og Neues Rathaus så blir man nesten overveldet av den vakre arkitekturen og historien. Selv om München ble sterkt bombet under den 2. verdenskrig har man klart å restaurere og bevare kulturhistorien til disse viktige bygningene. Byen er en av Tysklands rikeste byer - og også et viktig teknologisk sentrum. Men under oppholdet i München besøker vi også en BMW-utstilling, samt den tidligere konsentrasjonsleiren Dachau – sistnevnte et sted med en sterk historie… 

Dette er en lukket tur kun for medlemmer av Nordmøre Senioruniversitet.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

22. mai            Kristiansund – Oslo – München – Kitzbühel
Avreise fra Kristiansund kl. 06.35 med SAS til Oslo. Her møter dere vår reiseleder - som blir med på hele turen. Hun er godt kjent på reisemålene. Fly videre med SAS kl. 10.05 direkte til München, med ankomst her kl. 12.15. Det blir nå en kort busstur til Erding, hvor det blir servert en 2-retters lunsj med drikke. Etter maten settes kursen raskeste vei til Østerrike og vakre Kitzbühel. (Ca. 155 km / 2,5 timer)

Etter ankomst Kitzbühel blir det innsjekking på 4* Hotel Maria Theresia –som ligger sentralt vis a vis byens gågate. Om kvelden blir det 3-retters velkomstmiddag på hotellet.

23. mai            I Kitzbühel – utflukt på alpeveien Grossglockner Hochalpenstrasse
Frokost på hotellet. I dag går ferden høyt til fjells med buss, nærmere bestemt opp den berømte alpeveien «Grossglockner Hochalpenstrasse». Da får man med seg både turen over fjellovergangen Grossglockner, den vakre kirken i Heiligenblut samt den flotte utsikten fra utsiktspunktet «Franz-Josefs Höhe» på hele 2.504 meters høyde. I løpet av dagen stopper vi for å kjøpe lunsj f.eks. i idylliske Lienz, der det faktisk er palmer på torget! Hjemturen går via Felberntauern-tunnellen tilbake til Kitzbühel.  Middag i egen regi i kveld. 

24. mai            Formiddagen fri – deretter utflukt i nærområdet til Kitzbühel
Frokost på hotellet. Formiddagen fritt til egne aktiviteter i trivelige Kitzbühel. Lunsj i egen regi. Om ettermiddagen har vi lagt opp til en bussutflukt til noen av de mange idylliske tyrolerbyene som ligger i nærområdet til Kitzbühel. Kanskje har vi en liten overraskelse på lur? Om kvelden blir det felles 3-retters middag på hotellet.

25. mai           Kitzbühel – Innsbruck – Garmisch Partenkirchen - München
Frokost på hotellet, før det er tid for å ta farvel med Tyrol for denne gang. Men først går ferden innom  olympiabyen Innsbruck – for der både å ta en titt opp på den klassiske hoppbakken Berg-Isel og få god tid til å nyte byens sjarmerende sentrum. Her kan man oppleve både vakre kirker og palasser, samt det verdensberømte «gulltaket» på en staselig bygning i Gamlebyen. Lunsj i egen regi i Innsbruck før avreise videre. Så setter vi kursen mot olympiabyen Garmisch Partenkirchen – reiserute forbli bl.a. VM-byen Seefeld og Mittenwald. (VM på ski nordiske grener arrangeres her i 2019.) Vel framme i Garmisch Partenkirchen stopper vi bl.a. ved den kjente olympiastadion fra vinterolympiaden i 1936. Vi tar også en pause i sentrum. Etter besøket her fortsetter turen til storbyen München, hvor det blir innsjekking for 3 døgns opphold på det sentrale 4* Maritim Hotel München.  3-retters middag inkludert på hotellet i kveld.

26. mai            I München. Sightseeing med lokal guide – besøk i Dachau
En god søndagsfrokost nytes på hotellet. En lokal skandinavisktalende guide møter dere deretter i resepsjonen, og tar dere med på en 3-timers sightseeing i München. Her får dere nå se en del av byens mange severdigheter, slik som de gamle og det nye rådhuset, Operahuset, en BMW-utstilling med en rekke flotte utgaver av ulike BMW biler, og mye mer.  Lunsj i egen regi - før vi om ettermiddagen kjører den korte turen ut til den tidligere konsentrasjonsleiren Dachau. På veien dit forteller vår reiseleder litt om den tragiske historien til dette stedet. Vi går litt rundt på egen hånd her. For de som ønsker mer informasjon så får man her leid seg «audiophones» for kun EUR 4,- p.p.  Etter hvert går ferden tilbake til sentrum igjen. Middag i egen regi i kveld.  

27. mai           I München. Hele dagen fritt til egne opplevelser. 
Frokost på hotellet. Den kan man gjerne ta sent, for i dag har man hele dagen fritt til egne opplevelser. Vår reiseleder står dog til disposisjon, og vil gi gode råd og vink. Noen vil kanskje besøke en lokal restaurant for å prøvesmake en typisk tysk matrett til lunsj? Da hører kanskje med noe godt i glasset – da selvsagt noe fra ett av byens egne bryggerier. Uansett aktiviteter i dag – en 3-retters middag er inkludert på hotellet i kveld.

28. mai            München – Oslo – Kristiansund
Frokost på hotellet. Til avtalt tid blir det busstransport tilbake til flyplassen. Avgang München kl. 12.55 med SAS, ankomst Oslo kl. 15.05. Videre fra Oslo kl. 18.20 med SAS, ankomst Kristiansund kl. 19.15. Individuell hjemreise fra flyplassen.

Powered by Travelize