Skottland

Tur til Skottland 2020 - med fly til Aberdeen og hjemreise fra Edinburgh

Nordmøre Senioruniversitet

Vakkert, egenartet og spekket av spennende historie. En reise til Skottland byr på mange og unike opplevelser. Her ønskes vi velkommen av vidstrakte heder, rutete ulltøy og mystiske sjøer. Turen starter i en av Europas viktigste oljebyer Aberdeen, og vi får både oppleve Dronning Elisabeth sitt slott i Skottland - Balmoral Castle, og vi får være med på båttur på selveste Loch Ness. Kanskje får vi også se sjøormen «Nessie»? Besøk på et whiskydestilleri samt en skikkelig skotsk festaften med sekkepipemusikk/folklore og god mat byr vi også på. Rundturen i Skottland avsluttes med 3 døgn i majestetiske Edinburgh, en
av Europas vakreste hovedsteder. Gamlebyen i Edinburgh har bevart sitt middelalderpreg, og strekker seg fra Edinburgh Castle langs «The Royal Mile» til dronningens residens, «Palace of Holyroodhouse». I den nyere delen av byen finner vi brede avenyer, gode shoppingmuligheter, samt mange hoteller og restauranter. Mange opplevelser venter…

Pris fra kr.:
16 645,-
Dager:7
Inkludert i grunnprisen: Fly Kristiansund–Aberdeen/Edinburgh–Kristiansund, busstransport iht. program, norsktalende reiseleder som er med fra dag 1 på alle utflukter, 6 overnattinger i dobbeltrom, 6 frokoster på hotellene og 2 middager på det første hotellet, 1 x 3-retters middag under skotsk folkloreaften på Bogbain Farm, 2 x pubmiddager i Edinburgh, 2-retters lunsj i Fishers Hotel Pitlochry, innganger og utflukter iht. program.
TransportType:SAS
Bestill reise

Dagsprogram

Fredag 24. april Kristiansund – Oslo – Aberdeen - Aviemore
Oppmøte på Kvernberget til avtalt tid for innsjekking på morgenflyet. Dere flyr med SAS SK2302 med avgang kl. 06.35 og ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 07.30. Herfra fortsetter dere kl. 08.45 med SAS flight SK4613, som ankommer Aberdeen kl. 09.20.  Her møter dere vår norske reiseleder, Kirsti Dinnis, som blir med dere på hele turen. Hun har bodd store deler av livet i Edinburgh, og er sertifisert skotsk turguide. Hun blir først med dere inn til sentrum av Aberdeen - der vi kan by på en liten bysightseeing. Aberdeen er en hyggelig skotsk havneby med flott arkitektur fra middelalderen. I dag har olje- og gassektoren overtatt den tradisjonelle shipping-industrien, og byen har hatt en kraftig økonomisk vekst, og kalles oljehovedstaden i Skottland. Til tross for dette, er Aberdeen er også verdenskjent for sine parker og botaniske hager. Her finnes vesentlig færre turister enn i hovedstaden Edinburgh, men flotte, gamle slott og whiskydestillerier, og vakker, skotsk natur. Etter sightseeingen blir det noe tid til egen disposisjon, bl.a. for kjøp av lunsj. Til avtalt tid setter vi kursen mot Aviemore-området, en kjøretur på vel 2.5 timer. Underveis tar vi en stopp ved Balmoral Castle, som eies av Dronning Elizabeth II. Dette slottet er blitt en favoritt blant kongefamiliens sommerresidenser.  Turen fortsetter videre til Aviemore-området og Inverness-shire, hvor det blir innsjekking for 3 døgns opphold på 3* Nethybridge Hotel. Felles middag her om kvelden. Se mer om hotellet på https://strathmorehotels-nethybridge.com/.

Lørdag 25. april  Heldagstur – bl.a. med båttur på Loch Ness.
Avreise fra hotellet etter frokost. Turen går først til den ca. 4000 år gamle kirkegården Clava Cairns og den historiske slagmarken Culloden Battlefield. Clava Cairns er en kirkegård fra bronsealderen, og området var et viktig sted for rituelle og begravelsesaktiviteter i bronsealderen.  På det berømte slagstedet Culloden skjedde det siste «mann mot mann»-slaget på britisk jord, i jakobinernes opprør mot engelsmennene. Selve slagmarken er nå gjenopprettet så nært som mulig slik det var den gang skotske og engelske styrker marsjerte mot hverandre på den skjebnesvangre dagen i 1745. Bli med Nordmøre Senioruniversitet på tur og finn her ut hvorfor dette slaget som bare varte i en time forandret livsveien til det skotske høylandet og de skotske øyene for alltid.  Her er det nå også åpnet et spennende nytt besøkssenter. Herfra fortsetter turen så til Inverness, hvor det også blir litt tid til egen disposisjon, bl.a. for individuell lunsj.  Etter lunsj blir det nå en båttur på Loch Ness og et besøk ved Urquhart Castle, som ligger med utsikt over Lock Ness.  Dette er en stor slottsruin fra 1509, fra ett av de største slottene i Skottland. Her blir det inngang ved besøkssenteret. Båten går deretter til Fort Augustus, der det blir et besøk ved «The Clansmen Centre» før vi kjører tilbake til hotellet. Vi ankommer hotellet ca.  kl. 17.30. Felles middag.

Søndag 26. april Utflukt til «Johnston of Elgin» og whiskydestilleriet Glenfiddich. Skotsk folkloreaften med sekkepipemusikk, show og god mat. 
Avreise fra hotellet etter frokost. I dag går turen til Elgin, hvor det først et besøk hos den kjente tekstilfabrikanten «Johnston of Elgin» i deres eget Johnston of Elgin Cashmere Visitor Centre. Dette er den eneste tekstilfabrikken i Skottland som omgjør Kashmir-ull til ferdige varer. Besøkssenteret ligger i den vakre gårdsbygningen – og fabrikkutsalget ligger like ved. Her er det nok flere av deltagerne som lar seg friste til noen innkjøp.  Deretter tid til egen disposisjon og kjøp av individuell lunsj. Dagens neste besøk blir hos den kjente whiskyprodusenten Glenfiddich Distillery, som ble startet i 1887. Her blir det omvisning - og det hele avsluttes med en smaksprøve. Retur til hotellet igjen ca. kl. 17.00. Om kvelden blir det etter en kort kjøretur skotsk festaften på Bogbain Farm – med både god mat, litt folkloreunderholdning og sekkepipemusikk. En trivelig kveld venter.

Mandag 27. april  Aviemore – Pitlochry – Stirling – Edinburgh
Frokost og utsjekking.  Avreise fra hotellet ca. kl. 09.30. I dag går turen først til sauefarmen Leault Farm, hvor det blir en de demonstrasjon på hvordan erfarne hunder av rasen Shetland Sheepdogs jobber med sauene. Dette er en morsom og interessant opplevelse. Turen fortsetter til Pitlochry, og her spiser vi lunsj på historiske Fishers Hotel Pitlochry.  Dagens neste besøk blir på berømte Stirling Castle i Stirling, som på grunn av sin størrelse og arkitektur er en av de viktigste borgene i hele Skottland. Utsikten fra toppen av det som tidligere var et vulkanfjell er imponerende. Dagens siste etappe går inn til Edinburgh, hvor vi tar inn på det 4* Kimpton Charlotte Square Hotel. Felles middag på lokal pub om kvelden.  Se nærmere detaljer på https://www.ihg.com/kimptonhotels/hotels/us/en/charlotte-square-hotel-edinburgh-uk/edics/hoteldetail

Tirsdag 28. april  I Edinburgh
Frokost. I dag byr vi på en interessant rundtur i byen sammen med vår lokalkjente reiseleder, som bor her. Skottenes elegante hovedstad er et besøk verdt året rundt.  Med sin vernede gamleby, sitt fasjonable shoppingområde og sine mange severdigheter har Edinburgh et tilbud til de fleste.  Edinburgh går også for å være en av Storbritannias vakreste byer, takket være det kuperte terrenget og beliggenheten ved fjorden Forth. Byen mer eller mindre «oser» av historie. Etter denne sightseeing-turen har man resten av dagen til egen disposisjon. Bare spør reiseleder Kirsti om gode råd og tips. Lunsj og middag i egen regi i dag.

Onsdag 29. april  I Edinburgh – besøk på «Palace of Holyrood House»
Frokost. Formiddagen til egen disposisjon i byen. Det er lett å finne fram i gamlebyen. Hovedgaten Royal Mile går fra Edinburgh Castle ned til slottet Holyroodhouse, - hvor dronning Elizabeths bor når hun er i den skotske hovedstaden. Langs Royal Mile ligger severdighetene, pubene og kafeene på rekke og rad. Til avtalt tid blir det et besøk nettopp ved dronningens offisielle residens i Skottland, - «The Palace of Holyrood House». Men hjemreisen nærmere seg, og i kveld blir det avskjedsmiddag ute på byen.

Torsdag 30. april  Edinburgh – hjemreise
Frokost på hotellet og utsjekk. Buss til flyplassen. Her sjekkes bagasjen og vi selv gjennomgående helt til Kristiansund. Dere flyr herfra med SAS flight SK4602 med avgang kl. 12.25 - ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 15.10. Videre kl. 18.20 med SAS flight SK2305 som har ankomst Kvernberget kl. 19.15.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
24/4 Kristiansund Skottland - Nordmøre Senioruniversitet Mer enn 8 16 645,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg enkeltrom: 
Kr 4080,- pr. person for hele rundreisen.   Maks 6 rom
Kr 5990,- pr. person for enkeltrom i 6 døgn ut over de første 6 enkeltrommene.

Får du ikke bestilt fordi det er fullt? Sett deg på venteliste ved å sende en e-post til: kristiansund@peergynt.com eller ring 71 57 04 50.
Ventelisten prioriteres etter når e-poster/telefoner mottas.

Prisene er gitt under en forutsetning av en valutakurs på 1£ = NOK 11.00 og et minimum av 35 påmeldte. Vi tar forbehold om prisendringer som skyldes økning i skatter og avgifter, samt valutakurs endringer.

Powered by Travelize