Musikklandet Irland

Naustedalen Spelmannslag
20. - 26. april

Når man ønsker å dra på en musikalsk rundreise i Irland der man også ønsker å få tilrettelagt egen konserter og opptredener, så foreslår vi i Peer Gynt Tours at dere sammen med en opprinnelig norsk lokalguide først legger turen til Ennis i regionen Clare nær vestkysten av Irland – et sted som regnes som den irske folkemusikkens høyborg, og blir kalt for «The Irelands hidden musical heartland». Ennis er kjent for å ha et musikalsk tilbud hver dag året rundt.

I samarbeid med musikkorganisasjonen «Cois na hAbhna» og lokale myndigheter er det her mulig å organisere både en konsert i byens tidligere rådhus samt opptreden på hotellet dere skal bo på. Utflukt til det naturskjønne «Cliffs of Moher» - Irlands svar på Vestkapp, kan vi også ordne.  Videre går ferden til Wexford der vi gjennom deres kontakt der har fått bekreftet stor interesse for å få arrangert felles konsert med en lokal folkloregruppe der.  Ferden går til slutt til Irlands vakre hovedstad Dublin for en siste overnatting. Her blir det også mulig å inkludere en fantastisk avslutningskveld med god mat, irsk musikk og Riverdance.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

20. april   Bergen – Oslo – Dublin – Ennis
Oppmøte på Bergen Lufthavn Flesland til avtalt tid for innsjekk på Norwegian. Fly med Norwegian DY611 kl. 09.20 til Oslo. Ankomst her kl. 10.15, flybytte. Fly videre med DY1362 kl. 13.10 direkte til Dublin. Ankomst Dublin Airport kl. 14.30, og her blir dere møtt av vår opprinnelig norske reiseleder, som vil være med dere under hele oppholdet i Irland. Kursen settes nå mot Ennis, en kjøretid på ca. 3,5 timer + nødvendig lunsjpause. I Ennis blir det innsjekking på det komfortable Treacys West County Hotel. Felles middag inkludert på hotellet om kvelden. Hyggelig samvær.

21. april   I Ennis
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon i byen. Det er i dag mulig med en opptreden på hotellet. Også mulig å arrangere ½ dagsutflukt f.eks. til det vakre utsiktspunktet «Cliffs of Moher» mot tillegg. Hotellets ledelse er også positive til å arrangere en opptreden i hotellets barområde om kvelden. Middag.

22. april  vI Ennis
Frokost på hotellet. Dagen foreløpig til egen disposisjon – men programforslag kan tilrettelegges. Bl.a. kan det være mulig å få møte ordføreren i Ennis/lokal kulturorganisasjon/lokale kulturfolk. Om kvelden Cultural Exchange Evening med konsert/opptreden i «The Civic Room» i det gamle rådhuset i Ennis. Middag.

23. april   Ennis - Wexford
Frokost på hotellet og avreise. Kursen settes mot Wexford, en kjørestrekning på ca. 20 mil. SDtopp for kjøp av lunsj. Turen fortsetter videre til Wexford, og etter ankomst her blir det innsjekk på Talbot Hotel i sentrum. Etter nærmere avtale blir det om kvelden øving sammen med lokal gruppe på Carrig-on-Bannow Community Centre – 20 km fra hotellet. Middag.

24. april   I Wexford – konsert sammen med lokal folkloregruppe.
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Om kvelden felles konsert på Carrig-on-Bannow Community Centre sammen med en lokale folkloregruppe. Kontaktperson: Audrey White. Ønsket fra irene er at de lærer seg en norsk sang/norsk musikkstykke, - og at Naustedalen kan gjøre det samme mht. en irsk sang eller noe irsk musikk. (Avtaler og kontakter mellom lokal folkloregruppe – Naustedalen Spelmannslag gjøres av gruppene direkte.) Busstransport tur/retur konsertlokale er inkludert. Middag på hotellet om kvelden. Enten før eller etter konserten.

25. april   Wexford – Dublin
Frokost på hotellet og avreise. Kursen settes nå mot hovedstaden Dublin. Her blir det først en sightseeing i byen med vår norske reiseleder, som har vært byguide her i Dublin i over 40 år. Dublin har gjennom årene klart å bevare sin opprinnelige sjarme, og er egentlig kontrastenes by. I tillegg til bl.a. den klassiske irske folkemusikken som spilles «live» på mange serveringssteder, får man gjerne servert den obligatoriske pinten med mørkt Guinness-øl. Men Dublin er mer enn øl og musikk - byen har fostret mange store forfattere, og Nasjonalgalleriet her har en av de beste kunstsamlingene i Europa. Intim som en gammel landsby, men med alt du begjærer av en moderne storby - så kort går det an å oppsummere trivelige Irlands hovedstad. 

Etter sightseeingen blir det noe tid på egen hånd i sentrum, bl.a. for kjøp av lunsj.Til avtalt tid kjører dere til utkanten av byen, hvor det blir innsjekking på 4* Talbot Hotel Stillorgan.

Om kvelden er det som avtalt muligheter for en Irish Night på Merry Ploughboys med transport. Dette er en tradisjonell irsk aften med Riverdance show, god irsk musikk og 3-retters middag på berømte Merry Ploughboys Pub, som ligger bare 10 km fra hotellet. Puben eies og drives av bandet The Merry Ploughboys, og er anerkjent for sitt bidrag med å fremme irsk folkemusikk og dans. Musikerne er alle profesjonelle, og danserne kommer fra pubens egen danseskole, noen av Irlands beste dansere. Her serveres det i så fall tradisjonell, irsk husmannskost. Busstransport tur/retur hotellet.  

26. aprilDublin – Oslo – Bergen
Frokost på hotellet og utsjekking. Buss fra hotellet og ut til flyplassen. Avreise med Norwegian sin flight DY1363 kl. 11.00, med ankomst Oslo kl. 14.10. Flybytte, og muligheter for taxfree shopping her. Deretter fly videre med flight DY618 kl. 15.40, med ankomst Bergen Lufthavn Flesland kl. 16.35.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
20/4 Bergen Irland - Naustedalen Spelmannslag Ikke mulig å bestille 11 930,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon

Turfakta

Tillegg enkeltrom:          Kr 1 995,- pr. person for 6 netter.  (Maks 10 enkeltrom)

Tilbudet er gitt under en forutsetning av en valutakurs på 1€ = NOK 10,04. VI tar forbehold om prisendringer som skyldes økte skatter og avgifter, samt endringer i valutakurs.

Ved eventuelle spørsmål - kontakt Peer Gynt Tours avd. Kristiansund på 71 57 04 50 eller kristiansund@peergynt.com

 

Powered by Travelize