Hardanger og Hotell Ullensvang med NAF og Norsk Kulturarv

Det milde klimaet og de lyse sommernettene gjør at Hardanger har ideelle betingelser for produksjon av frukt og bær. Om våren en symfoni av blomstrende frukttrær, fosser som kaster seg ned langs fjellsidene, blå fjorder og snødekte fjelltopper. Om høsten bugner det av moden frukt.  Vi bor på Hotel Ullensvang som ble etablert av Hans Utne i 1846. Her tas vi imot av vertskapet som er 5. generasjon Utne og tilbringer gode dager i naturskjønne omgivelser.

Dette er en medlemstur for NAF og Norsk Kulturarv

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Søndag 28. april               Lofthus – Hotel Ullensvang
Ankomst Lofthus og Hotell Ullensvang i egen regi. Innsjekk på rommene er mulig fra kl. 15.00. Kl. 17.00 samles vi for en aperitiff, og vi får nå høre en del om historien til dette historiske hotellet og om Hardanger. Det blir felles middag på hotellet kl. 19.00. Les mer om hotellet på www.hotel-ullensvang.no.

Mandag 29. april                             Utflukt i Hardanger og til Rosendal
Frokost på hotellet. I dag blir det bussutflukt rundt her i Hardanger. Vi kjører først mot Eidfjord, og vi krysser nå Hardangerfjorden over den storslagne Hardangerbrua. På andre siden fortsetter vi nå via Granvin, før vi kjører langsmed Hardangerfjorden til Øystese. Her blir det et besøk ved Kunsthuset Kabuso og Ingebrikt Vik Museum. Kabuso er Hordaland fylke sitt tusenårssted og åpnet i 2006. Her finner man skiftende utstillinger av høy kunstnerisk kvalitet.

Ingebrikt Vik (1867-1927) ble regnet som en av de fremste billedhoggerne i norsk kunsthistorie, og i museet får man oppleve verk etter Vik utført i bronse, gips og marmor. Her får man også se en 25 min. film om Ingebrigt Vik. I Kafeen er det muligheter for å kjøpe seg litt kaffe og kaffimat – for de som ønsker det.

Etter besøket her fortsetter vi ned til Tørvikbygd for ferge over til Jondal og fortsetter ned Rosendal. På Baroniet Rosendal blir vi tatt med på en vandring gjennom ulike stilepoker, og slottet er fremdeles bevart slik de siste eierne forlot det i 1927. Den vakre parken danner en flott ramme rundt Baroniet, og vi får litt tid til å vandre rundt på egenhånd. Vi spiser felles lunsj i Rosendal, før vi returnerer til hotellet. På returen kjører vi tunell under Folgefonna, før vi ankommer til Odda.

Nå tar vi en avstikker til «Fossanes dal», Oddadalen. Dette er et vakkert stykke urørt landskap langs RV13. I denne dalen ligger fossene som perler på en snor innenfor en avstand på 10 km. Tjørnadalsfoss, Standfoss, Vidfoss, Espelandsfoss og kanskje den mest kjente, Låtefoss. Alle disse fossene er varig vernet. Vi returnerer så tilbake til hotellet. Kl. 18.00 samles vi for et kulturelt foredrag fra NAF og Norsk Kulturarv, som de har kalt « KULTUR – NATUR – TUR», her blir det også muligheter for en kopp kaffe. Felles middag på hotellet kl. 19.30.

Tirsdag 30. april               Utflukt Tyssedal – Hjemreise.
Frokost på hotellet før utsjekk. Vi tar igjen plass i bussen og tar nå en tur ned til Tyssedal. Vi møter en lokal guide i Tyssedal og vi tar turen opp til Ringedalsdammen i Skjeggedal. Dette er Norges største steindemning, som sto ferdig i 1918. Den er 520 meter lang og 33 meter høy, og er bygd av ca. 100 000 håndhogde stein. Dammen er et flott eksempel på ingeniørkunst i «gamle dager». Guiden forteller underveis om hvordan anlegget ble planlagt og realisert, rallarhistorier og om Skjeggedal i dag, som er innfartsåra til Trolltunga. Etterpå besøker vi det historiske hotellet Tyssedal Hotel, der vi få se den spektakulære samlingen av originalmalerier av bl.a. Nils Bergslien, Christian Krogh, Adelsten Normann, Knut Bergslien, Morten Müller med flere. Denne samlingen har eierne av hotellet, Tyssefaldene, opparbeidet seg gjennom nesten et århundre. Vi tar så turen til Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum i Tyssedal. Her får vi se filmen Industrieventyret, før det blir omvisning inne i kraftstasjonen. Museet forteller historien om vasskraft, industrioppbygging og samfunnet rundt dette. Vi setter så kursen tilbake til hotellet, hvor det nå blir servert lunsj.
Etter maten må vi ta farvel med Hardanger for denne gang, og det blir individuell hjemreise.

Kart

Powered by Travelize