Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Lofoten og Helgelandskysten med avisa GD

En uforglemmelig tur til noen av Norges vakreste områder, spekket med opplevelser til lands og til vanns. Lofoten og Helgelandskysten byr på dramatisk og skiftende natur, idylliske rorbuer, lukt av tørrfisk, ramsalt sjø og tjære. En opplevelse i lys, stemninger og farger og hvor så og si alle måltider er inkludert!

Turens høydepunkter; 
-Lofotens fantastiske og skiftende landskap
-De idylliske fiskeværene Henningsvær
-Nusfjord og Reine
-Vikingmuseet i Borg og Lofotmuseet i Kabelvåg
-Båttur til magiske TrollfjordenHurtigruten langs Helgelandskysten med Vegaøyene, De syv søstre, Torghatten og Polarsirkelen

Hurtigsøk

Dagsprogram

Søndag 14. juni                 Gudbrandsdalen – Oslo – Evenes – Svolvær
Avreise med buss fra Otta og påstigning underveis til Oslo lufthavn. Fly med Norwegian kl. 13.20 direkte til Evenes med ankomst kl. 15.00. Buss til Svolvær, hvor det blir innsjekk på Thon Hotel Lofoten og felles middag.

Mandag 15. juni              Lofoten – utflukt til Å
Frokost. I dag skal vi på dagsutflukt med buss og lokalguide, hvor vi får oppleve Lofotens vakre landskap. Barske fjell, hvite sandstrender, frodige bygder og maleriske idyller som Reine og Nusfjord går hånd i hånd. I Å, det gamle fiskeværet og Lofotveiens endepunkt, får vi en omvisning i Norsk Fiskeværsmuseum og dersom tiden strekker til besøker vi også Glasshytta Vikten og smeden i Sund, som er viden kjent for sin produksjon av skarv. Lunsj serveres i løpet av utflukten. Middag på hotellet om kvelden.

Tirsdag 16. juni                 Vikingmuseet i Borg og fiskeværet Henningsvær
Etter frokost kjører vi til Borg, hvor vi besøker Lofotr - Vikingmuseet på Borg som feirer 20-års jubileum i år. Det 83 meter lange høvdinghuset er rekonstruert i full størrelse og så snart en kommer inn i huset, føler en seg hensatt til jernalderen. Det blir omvisning og lunsj.Deretter besøker vi fiskeværet Henningsvær. En lokal guide tar oss med på en liten vandring i Henningsvær, og forteller om fiskeværet og dagliglivet her ute. Retur til Svolvær hvor det blir felles middag.

Onsdag 17. juni                Lofotmuseet og Lofotakvariet i Kabelvåg
Frokost.  Dagens utflukt går til fiskeværet Kabelvåg. Her besøker vi først Lofotmuseet, som er bygget opp rundt en gammel væreiergård. Så besøker vi Galleri Espolin. Galleriet har den største billedsamlingen av kunstneren Kaare Espolin Johnson, som er kjent for sin gjengivelse av havet, Lofoten og fiskernes harde kår. Etterpå blir det en tur innom Lofotakvariet, før det blir lunsj på Nyvågar Rorbuanlegg. Vi er tilbake i Svolvær om ettermiddagen og noe tid til egen disposisjon. Felles middag om kvelden.

Torsdag 18. juni               Båttur til Trollfjorden - Hurtigruten
Frokost og utsjekk.  Bagasjen settes i hotellet bagasjerom og vi har formiddagen til egen disposisjon i Svolvær. Vi kan anbefale en tur bort til Svinøya hvor Gunnar Berg Galleriet ligger, som kanskje er mest kjent for maleriet "Trollfjordslaget". Deretter skal vi på en 3 timers båttur med «Øykongen» til Trollfjorden.Med Lille Molla, Storemolla og Trolltindene som kulisser går turen opp Øyhellsundet. Der Øyhellsundet møter Raftsundet ligger den mektige Trollfjorden. At det er troll i den bratte, trange fjorden er sikkert, men de er så godt gjemt at ingen har klart å telle dem. Båten går gjennom en trasé av tusen meter høye fjell. Her og der dukker en fargerik husklynge opp i vannkanten. Etter en liten halvtime inne i Trollfjorden snur vi nesen hjemover igjen. Det finnes mye sjøfugl i området og havørn er heller ikke noe uvanlig syn. Det blir servert fiskesuppe om bord. Hurtigruten MS Trollfjord ankommer Svolvær kl. 18.30 og vi går om bord og finner våre lugarer. Skipet legger fra kai kl. 20.30. Vi spiser felles middag om bord og ankommer etter hvert Stamsund før kursen settes rett over Vestfjorden til Bodø.

Fredag 19. juni                 Hurtigruten langs Helgelandskysten
Vi spiser frokost og middag om bord. Dagens seilas går nedover forbi den flotte Helgelandskysten. Det er stopp i Ørnes, Nesna og Sandnessjøen før vi passerer øyriket Vegaøyene som er en del av UNESCOs Verdensarvområde og ankommer Brønnøysund. Denne dagen går det an å kjøpe «Havørnsafari» mot tillegg i pris.

Lørdag 20. juni                 Sightseeing i Trondheim – togreise hjem
Hurtigruta ankommer Trondheim kl. 06.30. Vi spiser frokost før vi går i land og blir med på en sightseeing i byen sammen med en lokalguide. Vi passerer kjente severdigheter som Gamle Bybro, Kristiansten Festning, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og tar en stopp ved byens utsiktspunkt på Byåsen. Det blir selvfølgelig også en omvisning i Nidarosdomen som er den nordligste middelalderkatedralen i verden og den nest største i Skandinavia. Vi avslutter sightseeingen med lunsj i Tyholttårnet, der vi har en flott utsikt over byen fra den roterende restauranten. Kl. 15.29 blir det togavgang med Dovrebanen med kurs for Gudbrandsdalen. Avstigning Dombås, Otta, Vinstra, Ringebu og Lillehammer.

Kart

Reisekalender
3/11Vandretur Madeira - 8 dagerFra kr. 13 990,-
7/11Vandretur KyprosFra kr. 13 690,-
17/11Røros - buss fra Møre og RomsdalFra kr. 5 990,-
17/11Røros - Tog fra OsloFra kr. 5 690,-
17/11Røros - Tog fra TrondheimFra kr. 4 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80